2 aug. 2010

En dag med träning i Riga

Ok, så här har dagarna sett ut för grabbarna i Neftechimik Nizjnekamsk (japp, jag fick dubbelkolla stavningen sju gånger) under lägret i Riga:

07.00-08.00 Löpning på stranden och "rysk gymnastik" (skottkärran, situps, armhävningar, upphopp, grodgång, jämfotahopp mm)

08.30 Frukost

09.30-13.30 Laget delas in i två grupper. Ena gruppen kör isträning 90 minuter, den andra styrketräning. Därefter byte.

14.00 Lunch och vila

19.00 Löpning 1,2 mil alternativt nytt ispass kl 18.00


Idag spelade de träningsmatch mot Dynamo Riga (förlust 5-2). Efter isuppvärmningen på förmiddagen fick de också köra marklyft och någon annan tung styrketräning. Så brukar det inte funka här hemma.

De har bott på samma hotell sedan de kom förra torsdagen och det är där de äter alla måltider. De har en egen buffé i restaurangen högst upp på hotellet med fisk, kött eller fågel. De kan även få kotunga om de skulle vara sugna :) Daniel var ganska glad att de flyger vidare imorgon, för även om det finns en hel del att välja på blir det en aning enformigt med samma typ av mat varje måltid.

Det är klart att det skiljer sig en hel del hur det funkar i ett ryskt lag jämfört med ett svenskt. Många nya saker att vänja sig vid och nya rutiner att arbeta in. Daniel verkas trivas bra och är riktigt laddad för säsongen. Jag kommer att rapportera efterhand...

Nu ska jag sova. Träning imorgon...

Inga kommentarer: