27 mars 2009

Thailand nästa

Kom just tillbaka från en iskall löprunda på Kungsholmen.. Det var skönt att springa längs med vattnet, och jag måste väl erkänna att det är snäppet vackrare än Stångån :) Om någon timme ska vi fika med mamma som är på genomresa i Stockholm och sedan sticker vi vidare till Arlanda och Thailand! Det ska bli helt underbart!

Vi har bokat boende på Phuket i några dagar och är det fint med bra banor i närheten kanske vi stannar där hela resan. Det är det som är så bra med Thailand, resandet är enkelt! Nä, nu nåste jag packa ihop det sista! Kram!

23 mars 2009

Thairesa

Vi bokade resan igår, så på fredag sticker vi till Thailand!! Sååå skönt!! Rastlös som jag alltid är räcker det med två veckor i Sverige så här års! :) Tyvärr drog jag nitlotten och får betrakta resan som ett träningsläger, medan Daniel kan njuta av en skön semester :) Men men, det blir säkert ett riktigt bra träningsläger för mig med värme, sol och trevligt sällskap. Vi har planerat att vara en vecka i Phuket och en i Hua Hin. Det finns en hel del banor på båda platserna så även om jag aldrig har varit där kommer det säkert bli grym träning. Jag är ruggigt spelsugen!!

Kom just tillbaka från gymmet.. Det är så underbart att träna när kroppen är hel och pigg! Jag har lärt mig att uppskatta när det känns bra, efter alla träningar med skadat knä, armbåge eller rygg.. I eftermiddag blir det ett pass i golfhallen som vanligt.. Och ikväll hamnar vi nog på Bellos, jag har inte varit där på en hel vecka!! Skandal! :)

20 mars 2009

Löpning

Tillbaka från en skön löprunda.. Jag har börjat ledsna på åslingan så idag sprang jag en sväng på garnisonen istället. Gillar att springa i skogen plus att det är bättre för mina knän med grusvägarna. Har ju börjat med lite tuffare träning nu, så det blir dubbla pass varje dag med golf och fys. Jag jobbar vidare med svingen, som känns allt bättre. Ändringarna börjar sätta sig och bollträffarna är oftast riktigt sköna. Troligen sticker vi iväg på en kombinerad semesterresa/träningsläger nästa vecka till en varmare plats. Ska bli väldigt skönt, är redan less på att stå inomhus och slå bollar! :)

Tänker inte älta mer om hockeyn.. Jäkligt trist men nu är det bara att ta nya tag.. Jag får väl försöka försvara Linköpings idrottsliga färger i år :)

Det börjar kännas att våren är på väg! Har smugit på vårjackan i veckan, gött! Fast nu såg jag just att det ska bli kallt igen, suck..

16 mars 2009

Ingen bettning

Inte en gång under slutspelet har jag bettat rätt, eller ens varit nära, så ikväll skippar jag bettningen helt! Men jag tänker heja och klappa så mycket det bara går!!

Kom just hem från årets första niohålare på Landeryd! Blött, kallt och för mycket kläder gjorde väl inte rundan till någon höjdare, men det är alltid skönt att spela på banan istället för att stå inne i hallen och slå..

Lyssnar just på en grymt bra låt, If I were a boy med Beyonce och RKelly, versionen när han också sjunger. http://www.youtube.com/watch?v=gHxtBrkbWlY

15 mars 2009

Helgen över

Söndag kväll, Beck och lite naturgodis.. Har varit golfledig några dagar sedan jag kom hem från Turkiet, men har kört på med fysen och även hunnit kolla på hockey, se ett antal filmer och byta telefonabonnemang. Alltså en ganska lugn helg..:) Imorn är det måndag och dags för gymträning, ett längre pass i golfhallen och en spännande match i Cloetta Center. En sportig start på veckan med andra ord..

11 mars 2009

Obesegrad

Så var träningslägret i stort sett över.. Bara en natts sömn och hemresa kvar. Kan sammanfatta fem riktigt givande och effektiva dagar, med fem spelade rundor, ett flertal rangepass med nötning av svingförbättringarna, två bra närspelspass, några timmars puttning och många låtars löpning på gymmet.

Och det viktigaste av allt - jag är fortfarande obesegrad på turkisk mark!! :) Har spelat ett antal matcher mot Niklas och två mot klubbens pro, och ingen av dem har vunnit över mig. Idag blev pricken när jag vann över Niklas med 7-5 :) Tilläggas bör dock att han spelade från längsta teen, medan jag gick fram till gubbtee.. Hur som helst.. nån som vågar utmana mig? :)

Det är intressant att se hur högt den tävlingen som jag vann på National värderas här. Alla vet vem jag är och vi har fått hjälp med minsta småsak. Vi skjutsas fram och tillbaka och det fixas och ordnas hela tiden. Dessutom verkar alla vilja spela med oss.. Ägaren av National första dagen, chefen på hotellet andra och idag ägaren av Carya Golf :) Inte riktigt som i Spanien, där man måste ringa från Sverige långt i förväg och säga att man skulle vilja komma och spela, och när man väl kommer dit känner man sig mest i vägen. Sen är det självklart än så länge så att det är många fler pros som vill åka till Spanien, så klubbarna där måste ha högre krav och kan även ta mer betalt. Plus som sagt, att min vinst har hjälpt oss rejält den här veckan.. Jag tror dock att jag kommer lägga majoriteten av mina träningsläger i Turkiet i framtiden, eftersom hotellen är grymma, banorna är många och välskötta och vädret snäppet bättre än Spanien.

Meeeen då, jag som bettat på 4-1.. Var helt hundra på ny LHC-vinst idag, men nähä.. Får ta det imorn istället när jag är på plats! Nu ska jag sova, uppstigning 05.00.. Hoppas kunna sova på planet så jag inte somnar under matchen :)

9 mars 2009

Tredje vinsten idag :)

Wohoo.. 5-3, bra!!

Ribba

Ribba ut.. tack

Inget mål

Huu hemskt att lyssna på radion när domaren gör en videobedömning... Men yes, inget saik-mål!

Vann dubbelt

Tredje dagen av träning här nere i Turkiet avklarad. Precis som igår gick vi ut tidigt på morgonen på tian, för att hinna spela nio hål utan en massa folk runt omkring. På eftermiddagen spelade vi sen nio hål till, med hotellchefen och en av klubbens pron. Den sistnämnda och jag bettade mot varandra, men hamnade även i samma lag, mot Niklas och Ali. Jag gick segrande ur båda matcherna! :)

Spelet känns rätt bra, vi jobbar vidare med svingen även om vi idag fokuserade på närspelet. Det finns en korthålsbana här, så vi ställde oss på ett hål och lekte med wedgarna.. Grymt bra träning och riktigt kul dessutom!

Nervöst med hockeyn.. Lånade Niklas iphone under middagen för att kolla resultat och nu är webradion på i bakgrunden (och tack mamma för sms!).. Längtar till torsdag, kommer åka direkt från Arlanda för att heja :) Nu står det 4-3 till LHC, tror på slutsiffrorna 6-4..

8 mars 2009

Fler pics


18e på National














Min caddie längst till vänster ser lite uttråkad ut.. Hur länge har du stått vid bollen Niklas?

Pics från Turkiet

Niklas och jag spelade 9 hål idag med klubbens ägare. En trevlig, äldre man som hjälper föräldralösa barn genom att bland annat ordna golfskola för dem. Ett 15-tal av dessa ungar hängde med på rundan samt deras två tränare, en fotograf, klubbens headpro och ägarens caddie. Niklas erkände att han hade tunnelseende på första utslaget :) Den lilla killen längst till vänster i bild smög upp vid min sida på sjuan och började dra vagnen. Grym caddie, bara 10 år gammal. Får väl se om han blir anställd..:)




Vilken underbar tavla!! Den sitter inne i klubbhuset på National och jag tar vägen förbi den varje gång jag får chansen :) Synd att min autograf är så fruktansvärt ful bara. Måste verkligen träna på den!! :)

Svingar från dagens runda







7 mars 2009

200 inlägg

Inlägg nummer 200 i bloggen! Har i de tidigare 199 skrivit, inte helt överraskande, en himla massa om golf, resor och en hel del bullshit.. Fortsätter på den inslagna vägen..

En lång men rolig dag går nu mot sitt slut.. Inledde träningen på rangen där vi filmade, analyserade och tränade på en del småändringar. Därefter hade jag tänkt träna puttning, men halva Belek hade chipträning så det låg bollar över hela greenen och nya kom farande i 150 knyck i knähöjd så vi tog en lunch istället. Efter det gjorde vi ett nytt försök med puttningen, som blev mer lyckat.. Sen stack vi ut på banan, vilket var väldigt speciellt. Bara att gå omkring på klubbhusområdet väcker enormt många känslor, och att då spela på själva banan är underbart. Vinsten här är ju det oslagbart största som hänt mig inom golfen... Eftersom tävlingen arrangerades för första gången förra året är det stort även för de anställda, så vi blev behandlade som kungar idag. Banans ägare bjöd nu på kvällen in oss på en privat middag, en härlig 5-rätters.. Som jag skrev igår, just nu är livet som golfproffs rätt hyfsat..:)

Gött med 4-0! Jag skyndade hem för att hinna lyssna på webradion under sista perioden.. Grymt kul med slutspel ju!!

Skulle tro att coach tillika motståndare i rummet bredvid sover nu så det är väl bäst att jag också gör det snart.. Har dock hittat en massa bra musik i datorn, som jag hellre vill lyssna på än sova.. Får väl ladda över den till ipoden och använda under puttningsträningen imorgon istället.. Ha en kul lördagskväll!! Kram från en trött tjej i Turkiet

Skön avslutning på resa

Lyx lyx lyx.. En lååång resdag avslutades värdigt. Vi blev hämtade på flygplatsen i en stor limousine med egen tv, cd-spelare, ett antal takluckor, sköna skinnsäten och en massa annan lyx. Kröp just ner i sängen och jag ska inte klaga på hotellrummet heller. Just nu känns det rätt bra att vara golfproffs :)

Frukost kl 08.30 och sedan träning och spel hela dagen. Ska bli så kul att äntligen hacka runt på en fin fairway igen!

Äg imorn, Österrike är redo till att börja med..;)

Sov gott! Kram

6 mars 2009

Back på Arlanda

14A står det på gaten framför mig, men jag måste traska typ 100 meter till för att komma till min, nummer 19. Planet är försenat nån halvtimme så passade på att kolla nätet under tiden.. Körde upp hit till Arlanda nu på förmiddagen, något skillnad på väglag jämfört med häromdagen när vi åkte hem från Stockholm. Då var sikten noll och alla bilar snittade runt 70 mellan Sillekrog och Norrköping. Nu kunde jag gasa på lite mer..:)

Fem heldagars träning väntar nu i Turkiet. Niklas är också här, så han kom med färjan från kobben, bra så! Har tänkt köra stenhård träning, teknik och nötning på förmiddagarna och sen spel på eftermiddagarna. Lite solsken hade inte skadat heller, har ju redan förlorat den mesta Australienbrännan..:)

D har skaffat en spikmatta, som består av en massa runda småplattor som ser ut som golfskornas softspikes, fast de här har många fler och spetsigare spikar. Tanken är att man ska ligga på den ca 20 min, för att få igång blodcirkulationen och slappna av och, tjaa, den ska helt enkelt vara bra för kroppen.. Första gången jag provade klarade jag max en minut och sedan brände det över hela ryggen. Men jag tänker inte vara sämre än ägaren, så igår kväll pinade jag i 15 minuter.. Då var ryggen helt prickig av spikarna och röd som om man varit på en riktig gnuggarmassage. Börjar dock tycka att det är ganska skönt att ligga där, även om det fortfarande är en lättnad att resa sig upp..:) Ska nog skaffa en egen att ta med på tävlingarna i sommar!

Nu ska jag börja röra mig bort mot gaten. Hoppas att det finns internet på hotellet... Kram!

5 mars 2009

Svartvit


Fick just denna grymt läckra bag! Ska bara hänga dit Doris och sen är den redo för European Ladies Cup i Spanien!! :)

EC

Fick just reda på att jag är en av de två spelare som får representera Sverige i European Ladies Cup i april. Jag trodde att jag skulle få komma med, men det var såklart skönt att få det bekräftat. Nu blir det lättare att planera försäsongen, när jag vet hur mitt tävlingsschema ser ut. Efter den tävlingen blir det ett uppehåll på två veckor innan säsongen drar igång på allvar med start i Schweiz. Kommer troligen spela alla tävlingarna efter det, eftersom vi tappat ett flertal och det är ett ganska lugnt schema...

Slutspel ikväll.. Tror på fyra raka, helt klart! Vid förra matchen bettade jag på vinst med 6-3 på unibet och drog hem några sköna slantar, så nu är jag fångad av speldjävulen..:) Bestämde just vad jag ska satsa på idag, men det är hemligt...:)

Imorgon sticker jag till Turkiet för att träna några dagar med tränare Niklas. Det ska bli grymt skönt att komma ut på banan och spela igen. Dessutom väldigt speciellt att komma tillbaka till platsen för min första stora vinst, det är många minnen och mycket känslor kopplade dit. En lång resdag väntar imorgon... Själva flyget tar inte många timmar, men först bil upp till Arlanda, några timmar till godo där, byte i Istanbul och plötsligt har hela dagen gått åt.. Men men.. jämfört med monsterresan till Australien känns det här som ingenting!!

Nu ska jag träna i golfhallen.. Ciao!

3 mars 2009

ormar

Så var semestern slut för den här gången.. Jag har i stort sett varit ledig från golfen sedan jag kom hem från Australien, men igår var det dags att börja träna igen. Stack upp till Stockholm i söndags och tränade igår i Ullnahallen. Det gick grymt bra, kroppen kändes stark och svingen stabil. Idag blir det träning i Tannefors som vanligt..

Jag gillar kylan, särskilt nu när jag har den nya varma jackan, men samtidigt är jag sugen på att gå ut och spela på Landeryd.. Men det finns inte så länge det är så här kallt, för mina fingrar fryser till is direkt och minsta antydan till tunt slag bränner till rejält..

Hann besöka två tropikarier under Stockholmsresan. Först Kolmårdens i söndags, där jag gick omkring och rös konstant bland ormterrarierna. Sedan Skansen igår, då jag förmodligen vant mig lite vid de slingrande djuren för det var inte riktigt lika obehagligt längre.. Samtidigt är det lätt att vara kaxig när en tjock glasruta skiljer en från dem. En sänkning av blicken ner på kartan som visar ormens ursprungsområde, gör att jag vill sticka till golfhallen och nöta sving, så att jag inte missar fairway i fortsättningen och riskerar att springa på en sån orm i Australien, Sydafrika eller Thailand..

Nu ska jag sticka till gymmet och cykla motionscykel...