29 juni 2008

70

Fyra birdies och två bogies, 70 slag. I fredags var timingen i svingen rätt borttappad, men den var skönt nog tillbaka igår så jag slog en hel del bra slag. Puttningen kändes också bra men det var inte många puttar som gick i. Anna Nordqvist satte banrekord på norra med 68 slag, gissa om det svider! :) Nu gäller det att gå ut och krossa banan på SAS Masters (Sverigetouren) i september. Jag måste ju inneha banrekordet på min egen hemmabana!! :)

En ledig söndag. Eftermiddagen kommer tillbringas i en solstol hemma i Vidingsjö. Inte många veckor kvar i huset innan mamma och pappa flyttar. Usch vad jobbigt det är! Mitt hus!

Nu ska jag sticka ut och springa. Sega ben efter för få timmars sömn...

26 juni 2008

Seriespel

Så var det dags för årets seriespel... Till min stora glädje spelar vi på hemmaplan, så lägenheten får agera hotellrum den här veckan...:) Spelade in banan (Norra) förut, riktigt fina och snabba greener! Kul!

Kom gärna och heja! Både Landeryds dam- och herrlag spelar... Imorgon fredag spelas 36 hål, foursome samt bästboll och på lördag spelas singlarna. Det finns med andra ord en hel del bra golf att se!

Tack för lunchen Mattias! Jag är fortfarande imponerad av putten på tretton! :)

Grymt skönt med semester! Jag njuter av varje sekund.

Det är väldigt speciellt att se sig själv överallt just nu. Tidningsställen med LKPG Magazine verkar finnas i hela stan! :)

23 juni 2008

Trött

Jag är totalt slutkörd efter en lååång dag som, man nästan kan säga, började söndag morgon kl 06.30. Uppstigning och en 66a som avslutning inför semestern, klättring uppför listan och en slutlig tiondeplats. Någon timmes försök till sömn vid poolen och sedan middag med franskgänget på en kanonrestaurang nära havet. Hem vid midnatt för packning och sedan avfärd mot flygplatsen, där departure med Spanair skedde 03.30. Efter lite mer än halva resan till Madrid och utan att kunna somna hittade jag en ledig tresits längst bak i planet så den sista timmen sov jag gott. Ankomst till Europas sämsta terminal och efter en kass flygplatsfrukost köpte jag ett par läckra solglasögon som belöning för en bra första halvlek av säsongen 2008. Efter ett par timmars blundande på en hård bänk och ytterligare några under nästa flight landade vi i Köpenhamn och tog tåget upp till Helsingör. Färjan över sundet och upphämtning av Steven. Nu var jag så trött att jag inte längre kände hur trött jag var.

Hängde med grabbarna ut på Viken och caddade till caddien. Shit, vilken blåst! Jag kunde knappt stå upprätt och fick bekräftat hur svårt det är att spela i vind. Här gick tre killar, uppväxta i Skåne med scratch i hcp, och hade stora problem att hålla bollen i spel. Ödmjukhet inför uppgiften och god fantasi är vad som krävs!

Efter en god middag ska jag nu lägga mig för att imorgon träna med fystränare Dan i Malmö. Sedan blir det körning hem till Linkan. Förutom seriespelet fred-lörd väntar två veckors tävlingsledighet. Det ska bli så grymt skönt!!

20 juni 2008

Midsommar pa Teneriffa

Trevlig midsommar till alla!! Jag befinner mig pa Teneriffa och spelar golf. Kom just in och avslutade med tva bogies sa jag ar jattesur. Men nu ska jag aka och kopa jordgubbar sa om en stund ar jag sakert gladare. Bor med Amanda fran Danmark sa jag har tranat danska hela veckan.

Njut av midsommarevadret och allt gott!! Kram

18 juni 2008

Andy skriver

Hej alla Linköpingsbor och övriga svenskar!

Då Lotta sitter nere och ger en intervju till ett Engelskt magasin så tyckte hon att det var dags för ett gästbloggande. Så med förhoppning om att ni förstår skånska i skrift så är det Caddien som håller i ”pennan”. Efter att jag fick en vecka ledigt och pappa Mats skött min syssla föredömligt är jag åter tillbaks på jobbet. Veckans kontor stavas Teneriffa där arbetsplatsen har en underbar utsikt, svart bunkersand och är så pass kuperad att även en atlet som undertecknad kommer tappa ett kilo eller två.

Idag har vi spelat ProAm a la Långsam, fem(5)manna scramble med spanjorer som definitivt inte hade något möte inbokat på eftermiddagen. Två av vardera kön där den ena damen tog priset, på sista hålet ber hon mig att springa ner och hämta hennes boll som hon glömde på fairway. Detta efter att hon spelat 18 hål med golfbil. Så även om Gwladys Nocera och Georgina inte är de mest humoristiska att spela med så känner jag i alla fall att morgondagens spelpartners är ett byte i rätt riktning.
Vi är redo för den veckan, så sittandes här i full Sverige outfit hoppas jag bara att Zlatan & Co är redo för kvällens uppgift! Matchen kommer att ses i hotellets resturang med inhyrda fans från Norge, England och Frankrike med en Pizza, lite oliver och kanske en Kall eller två.

För denna gång

ANDY

Ps 2-0, Zlatan 32:a och Larsson i 67:de. DS

16 juni 2008

Försenat flyg

Resandet är en stor del av golfproffslivet och det är också något som jag normalt sett tycker om. När jag nu sitter här på en hård bänk med datorn i knäet och planet till Teneriffa är försenat på oviss tid, önskar jag att jag hade ett vanligt kontorsjobb där jag kunde ta cykeln hem från jobbet. En punka i värsta fall ger ändå möjligheten att gå eller ta bussen hem. Att simma till Teneriffa med bagen och väskan som sällskap känns inte så aktuellt...

Jag har förresten inte skrivit något om att golfbagen inte hängde med vårt flyg till Portugal förra veckan. Ett oroligt dygn följde tills Lost and Found på Faro flygplats ringde och sa att den fanns hos dem. Det är inte kul att bli av med klubborna, de är alla anpassade just efter mig och min sving. Självklart skulle jag kunna spela med ett annat set, men troligtvis inte lika bra. Och det är mitt jobb (hobby! :)) att spela bra!

Fast på en spansk flygplats är ingen höjdare. Bara vita baguetter med tråkigt innehåll att äta. Det måste dock finnas en gud, gratis trådlöst internet räddar min dag.

Var inne en sväng i Sevilla (hyrde en bil i tre timmar!) och shoppade en ny bikini. Under de kommande två veckorna hemma i Sverige hoppas jag att solen skiner järnet!

Hups, boarding, är det sant!?!

15 juni 2008

Sjunde plats

Antligen har jag nu, pa sondagen, kommit at en dator sa att jag kan skriva lite har. Veckan har tillbringats i Portugal med pappa som caddie, eftersom Andy ar hemma och spelar en tavling (Hoppas du inte gjorde fler an sju birdies idag!! :)), och mamma som caddiens caddie. Solen har stralat hela veckan och jag har spelat battre for var dag. De forsta tva dagarna kandes spelet bra, men jag fick inte riktigt till scoren som jag kande att jag kunde. Idag gick det dock min vag och jag slutade pa -6 for dagen och -12 totalt - sjunde plats. Skont att fa till en bra score idag och en bra placering igen efter tva veckor med placeringar lite langre ner i listan (30 och 15).

Nu ska vi aka hem och ata middag i var mysiga portugisiska by, och imorgon flyger jag vidare till Teneriffa. Puckad som jag var nar jag bokade flyget tog jag en senare flight, sa jag maste aka med bussen vid sju och sedan spendera ett antal timmar i Sevilla innan flyget gar vid 16. Hoppas dock kunna lamna bagaget och agna dagen at shopping...:)

Ok Johnny - nytt bett pa samma villkor!

9 juni 2008

Barndiabetes

Nyss hemkommen från en dag med Barndiabetesfonden. Vi spelade en tävling på Landeryd där företag fått köpa lag och på så vis stötta fonden, och som "krydda" deltog ett flertal kändisar. På kvällen var det prisutdelning och middag på Frimis. En mycket trevlig dag! Det känns dessutom riktigt bra att kunna bidra till att forskningen får mer pengar!

Nu måste jag lägga mig och försöka somna, för ruggigt tidigt imorn ringer väckarklockan. Skyways flyg till Köpenhamn kl 06.20 och därefter vidare till Faro i södra Portugal. En tredagars väntar. Jag ser fram emot att åka iväg. Jag har ju faktiskt varit hemma i ett helt dygn nu :)

Om två veckor blir det volley, eller hur!? :)

Johnny - nytt bett?

6 juni 2008

Bilder från Holland




Nationaldag

Helgdag i Sverige - Annas caddie Neil tyckte att han, som caddie till en svenska, borde få ledigt...:) Andy och jag hade dagen till ära varsin tillfällig Sverigetatuering, mycket fint! Det var dock inte många av de andra spelarna som kom ihåg vilken dag det var. Inte så lustigt, dels blir man ganska veckovild när man ligger ute så här och sen kan man tyvärr knappast säga att den svenska nationaldagen är speciellt stor. Hur som helst spelades det lite golf idag också, jag gick två under par, även om resultatet på nätet visade ett över. Spelet kändes bra och jag hade en positiv känsla.

Nu har vi just ätit på en kines-thai-japanesrestaurang (japp, tre i en) och jag har nu fixat lite administrativt arbete också. Ska strax gå upp och duscha och sova inför den ganska tidiga morgonen imorn.

Vi spelar förövrigt med Gwladys Nocera och hennes caddie Raf (som Andy bott med några veckor) för sjuttioandra gången. Njae, kanske inte riktigt så många gånger, men det har varit flera veckor i rad nu. Vi bara garvade när vi såg den här tävlingens startlista. Jaja... de är trevliga så det går bra... Har Schweizrundan i färskt minne när vi taggade varandra och gjorde 17 birdies i bollen. Jag gick på 66 och hon på 62. Ganska coolt faktiskt.

Jag ska försöka kurera min hals som gör riktigt, riktigt ont. Undrar om en megaförkylning är på väg att bryta ut... Gör det nu i såna fall så jag blir frisk snart!! :) Sov så gott!

3 juni 2008

Två dagar hemma

Tittar ut genom mitt köksfönster och ser St Larskyrkans torn där borta i skymningsljuset. Mina två dagar hemma i Linköping har gått rekordfort och om några timmar är det dags att åka vidare igen. Igår var en annorlunda dag, då jag först blev sminkad och stylad och sedan fotograferad av LKPG Magazine. Numret kommer ut i slutet av månaden... Därefter gjorde jag en fotografering med Sportmagasinet, som kommer ut ungefär samtidigt. Fotomodellyrket är inget jag ska satsa på när jag blir stor, om nu chansen skulle dyka upp. Väntan, väntan och väntan medan kamerorna och ljuset riggas, sedan någon bild, en liten ändring och mer väntan. Gårdagen var alltså en lång dag men jag ser fram emot att se bilderna!!

Idag inledde vi dagen (Andy är oxå här) med ett frukostmöte med en förhoppningsvis blivande sponsor och sen gick jag en lång shoppingrunda på stan. Det är så sällan jag hinner shoppa nu för tiden, så när det blev några timmar över idag var jag inte sen att passa på. På eftermiddagen spelades en prestigefylld kamp mellan team Wahlin/Danewid och föräldrarna Wahlin, där de yngre gick som segrare ur matchen. Tack för motståndet mamma och pappa!! :)

Avnjöt nyss årets första Bosses glass. Jag är fullt medveten om att det är illa att ta den första i början av juni, har inte ens en vettig bortförklaring. Men men... nu är premiären gjord iaf...

Sticker som sagt iväg imorn igen, denna gång till Holland. KLMs flight till Amsterdam och sedan tåg ned till Eindhoven. See ya!!