30 maj 2008

Varmt i Tyskland

Efter en åttatimmars resa från Schweiz hit till Tyskland i bil (jättelyxig bil, gjorde saken lättare!) och en ruggigt strulig måndag med boendebyte och hyrbilsletande (alla hyrbilar på Munchens flygplats var slut så jag fick ta tåget in till centrum där det fanns en kvar), en bra träningsdag i tisdags, en lång men trevlig pro-am i onsdags med tillhörande middag och en 69-runda igår sitter jag nu på klubbens terass och har just skrivit en rekordlång mening. Det är ganska molnigt men temperaturen är närmare 30. Andys föräldrar kom just hit, så det blir ett trevligt avbrott i tourvardagen. Niklas är också här, för att se hur mitt spel och sving fungerar på tävling. Det blir ju inte så ofta vi ses så det är kanon att vi fick denna möjlighet.

Nu ska jag sticka iväg på lunch och sen börjar uppvärmningen. Ha´de!

25 maj 2008

Fyra!

Jag slutade fyra här i Schweiz! Sista rundan ställdes in pga regn, vi hade behövt cyklop och simfötter för att klara rundan... -12 efter tre rundor, fjärde plats och lyxbilsskjuts till nästa tävling, istället för en smockfull spelarbuss...=) Iiiinte helt fel=) Nu ska jag sticka till prisutdelningen. Ha det gott!!

23 maj 2008

Minus 6

Uj, vad länge sen jag skrev här... Jag har inte haft tillgång på internet på hela veckan... Nu har jag det, på en restaurang i mysiga Ascona i södra Schweiz. Har just ätit en god pasta och en massa grissini. Kollar på folk som passerar på gågatan utanför och ångrar mig djupt att jag glömde solskyddskräm idag. Mycket korkat! Golfbrännan jag har nu kommer knappast försvinna de här sommaren...:)

Golfen då... efter ett antal regniga dagar sken solen idag och banan torkade upp. Scorerna är riktigt låga, kul! Själv spelade jag stundtals kass golf igår, men fick oförklarligt nog ihop scoren till -1. Jag har aldrig varit så många gånger på fel fairway men ändå gjort par och birdie. Vi döpte det till Andygolf! :) Efter ett rangepass igår kväll, där vi fick bättre ordning på svingen så idag kändes det bra igen. Fem under, totalt sex under. Ligger dock ganska många slag efter ledarinnan (LPGA-spelaren Susann Pettersen från Norge) som är på -14. Andy och jag bestämde just att jag ska gå 62 imorn, så då lär jag komma ifatt lite ;)

Sov så gott!

18 maj 2008

Regnig söndag

Veckan lider mot sitt slut och jag åker snart vidare till nästa tävling. Väskorna är packade och väger som vanligt alldeles för mycket. Två veckors packning, en mängd klubbor och bollar plus en himla massa onödiga, men praktiska uti-fall-att-kläder ska släpas med till Skåne, Schweiz och Tyskland.

Surfade in på youtube och hittade en underbar video. Sök på Lemon Tree Animation, lyssna och njut. Texten passar särskilt bra en regnig söndagseftermiddag.

Ciao!

15 maj 2008

Vesterby

Spelade på Vesterby idag, första rundan sen Turkiet. Premiärspel på de sista nio hålen, måste säga att jag gillar dem mer, riktigt fin utsikt där nere vid sjön. Vann över pappa, viktigt!
Imorn är det dags för intervju nummer fem och sex den här veckan. Känns som om jag säger samma saker till alla journalister, får väl börja hitta på grejer så det blir lite variation...:) Tänk på det nästa gång ni läser nåt om mig, är det sant eller ej? Hihi...
Fick bekräftat idag att jag är med i Evian Masters i juli. Fatta vad kul! En lyxvecka med världens absolut bästa spelare. Det blir ett ganska tajt spelschema då med de största tävlingarna (Evian, British och TPC), så det lutar åt att jag hoppar över Italientävlingen veckan innan. En chans att hinna vila, träna och njuta av den svenska (och åländska) sommaren!
Nej, nu ska jag lägga mig så jag är fräsch vid morgondagens aktiviteter. Lägger upp några bilder från dagens spel.

Annorlunda avslutning pappa:)













Mamma på Vesterbys 17e








13 maj 2008

Första dagen hemma

Vilken dag, tänk om alla dagar var så här! Var jag än har varit har folk kommit fram och gratulerat, jag har fått flera blombuketter och har överlag blivit väldigt uppmärksammad. Igår när jag gick en promenad sent på kvällen fick jag dessutom en smärre chock när jag såg mitt eget namn stort på löpsedlarna för Extra Östergötland. Jag är så glad och tacksam att alla bryr sig! Om jag hade levt i en helt sluten värld där ingen kunde gratulera mig, hade jag varit lycklig med vinsten, men när jag som i dagens verklighet får dela glädjen med så många, blir det ännu bättre.

Ett stort tack till Landeryd med Björn i spetsen, jag är så stolt över klubben och det är skönt att ha ert starka stöd!

Johnny, ser fram emot pegpåsen...:) Nytt bett?

12 maj 2008

Autografskrivande


Var väldigt populär efter vinsten! :)

SEGER!

Shit, jag har knappt hunnit smälta det än. Den målsättning som jag satte upp för fyra år sedan när jag började satsa, uppnåddes igår. Vinst på Europatouren! Jag är så lycklig och jättestolt men har knappt ord att beskriva hur det känns.

Veckan började dåligt, på tisdagens inspelsvarv spelade jag som en kratta, tyckte banan var omöjlig och var allmänt irriterad och ville helst åka hem. Under Pro-Amen på onsdagen kändes spelet bättre, men jag förstod ändå inte hur jag skulle ta mig runt med hedern i behåll. På kvällen bestämde Andy och jag att varje slag skulle slås med 100% fokus och med rejäl beslutsamhet. Sagt och gjort, torsdag kl 12.20 slog jag första slaget och sen rullade det bara på. Bra golf utan egentliga misstag i kombination med noll oflyt var vinnarreceptet. Med en caddie som Andy blir golfen dessutom så mycket lättare och roligare. Den här vinsten var ett riktigt lagarbete! Att vi vann med 12 slag, näst bäst genom historien efter en viss Laura Davies, kan jag inte förklara. Och det behöver jag egentligen inte heller. Jag tänker bara njuta.

I min omgivning har jag väldigt många människor som stöttar mig på olika sätt och underlättar livet och golfen. Tack till alla er!

Mamma och pappa - TACK för allt. Ni är bäst!
Kalle, världens underbaraste bror!
Andy, fy faan vad du är bra din galne t....;)
Niklas - i min kappsäck ligger en flaska champagne, den är du värd! Jag kan skicka den med postiljonen och be att han lägger den i trunken tillsammans med tacon. ;) Tack, du är grym!
Ann, tack för alla sms!
Alla kompisar, nu är det väl lite mer ok att jag aldrig är hemma? :)
Mina sponsorer som gör det möjligt för mig att spela golf på heltid - tack!!

Kerstin - jag spelade för dig. Oändligt många kramar.

9 maj 2008

Fortsatt ledning

Sitter bland nio kuddar i hotellsängen och pustar ut efter ännu en rolig dag på banan. Jag vet att jag leder med många slag men det är inget som spelar någon roll. Andy och jag ska fortsätta på samma spår och fokusera på vårt eget spel, det har ju funkat hittills...

Mina klubbor är ute på vift just nu. Jag hoppas de sköter sig så att Andy vinner över Marianne Skarpnords Petter och en tysk journalist som följt vår boll i två dagar. Själv har jag tränat på gymmet och fått en massa träningstips av en tjock ryss. Kommer dock inte att ändra på min träning:). För nån timme sen stötte jag ihop med hotellägaren, som letade efter mig. Jag, som vanligt rastlös och på väg till golfbanan för att psyka grabbarna, var inte direkt finklädd eller ens duschad efter gymmet. Vi hamnade i varsin fåtölj och beställde färskpressad apelsinjuice. Efter en stunds snackande kom ett tv-team och plötsligt blev jag intervjuad av turkisk tv...:)

Lycka till i tävlingen imorn mamma och pappa! Och hälsa tillbaka till mormor! Kram!

8 maj 2008

Ledning

Ikväll har jag fått frågan säkert tusen gånger, iaf nästan, hur jag kunde spela så bra på den svåra banan. För den är svår, riktigt smal och knepig. Jag har inget svar mer än att Andy och jag hade grymt kul, vi hade oslagbart fokus vid alla slag och följde spelplanen hela vägen. Jag tänker göra mitt bästa för att fortsätta likadant imorn, full av ödmjukhet inför uppgiften!

Jag gjorde mitt livs svåraste tv-intervju idag. Med kameran några decimeter från ansiktet skulle jag svara på den engelska journalistens engelska frågor, på svenska!! Det började... sådär... Första frågan var " What do you think about the course", och jag skulle då alltså svara typ "jo, jag tycker den är en av de svåraste vi spelat blabla bla...". Grejen är att jag bröt ihop av skratt direkt, det kändes så fel att stå där och prata svenska med fyra personer som inte fattade nåt av vad jag sa. Omtagning, och jag bestämde mig för att fästa blicken vid sidan om journalisten, och med full koncentration lyckades jag hålla mig någorlunda vanlig, hoppas jag. Ni som känner mig väl vet att när jag väl börjar skratta kan det ta en stund innan det går över, så att jag kunde hålla mig var faktiskt nästan en lika bra prestation som spelet på banan! =) Har för övrigt ingen aning varför de ville ha intervjun just så, men det blir säkert nåt kul!

Nu ska jag sova, för imorn ringer klockan 5.30. Usch så tidigt!! Teetime 7.50... På eftermiddagen blir det nog lite tennis och solning! Ha det så bra hemma i soliga (?) Linkan!!

6 maj 2008

Turkiet

Som golfproffs får man resa över hela världen och bo på alla möjliga typer av hotell. Den här veckan har vi hamnat på ett überlyxigt all-inclusive i Turkiet. Som all-inclusive-rookie har jag under den här första dagen försökt förstå att allt faktiskt är gratis. Minibaren på rummet brukar jag i normala fall inte ens öppna eftersom allt är svindyrt, men nyss tog jag en flaska vatten (slog på stort! =)). Några som är glada över den fria drickan i baren är caddiesarna. 11 av 10 är redan kraftigt alkoholiserade så gissa om de passar på! =) I övrigt finns det på hotellområdet mer poolvatten än det gör i hela Simhallen hemma, en massa tennisbanor och restauranger och halva Rysslands befolkning.

Spelade in banan idag... och kom fram till att jag ska slå långt och rakt. Vissa hål skulle passa in på Kungsbanan på Åland. Imorn är det Pro-Am och det ska bli riktigt skönt med ett inspelsvarv till. Tänkte klämma i en HIO till, har ju börjat vänja mig vid champagne nu efter både vinst och HIO under de senaste veckorna...=)

4 maj 2008

Linköping

Tidsplanen stämde, jag kunde krypa ner i sängen vid 2 inatt. Något seg var jag några timmar senare när klockan ringde. Hotellfrukost med Stefan, trevligt!! Det är förresten nåt jag rekommenderar... Istället för att käka lunch eller middag på restaurang- gå ut och ät en lååång och god hotellfrukost!

Nu börjar jag bli redo att åka igen, tvätten håller precis på att torka och golfbagen är ompackad. Bytte från den megastora (och blytunga) tourbagen till Pumas gröna bärbag. På så vis kan jag ta med mer annan packning i golffodralet utan att riskera att få betala en förmögenhet i övervikt. Jag hoppas på fint väder i Belek så jag kan använda alla nya fina kjolar och bättra på brännan!!

Dags för beachvolley! =)

3 maj 2008

Bilder från Skottland
















Tävlingen är slut

Har just ätit indisk mat på Prestwick Airport. Som vanligt när man befinner sig på de brittiska öarna drar den asiatiska (räknas indisk mat som asiatisk?) maten mest. Nationalrätten här är ju annars Fish&Chips, men efter att ha ätit den EN gång, i Gibraltar, har jag lovat mig själv att inte göra ett nytt försök.

Om nån timme går planet till Skavsta och liksom de senast gjorda hemresorna tar jag nattbussen hem till Linkan och ramlar i säng runt 2... På måndag morgon tar jag tåget till Arlanda för vidare resa till Turkiet. Söndagen kommer därför bli en tvätt- och ompackningsdag, med avbrott för några kompisträffar. Hoppas på lite beachvolley på kvällen - ni är väl på? =)

Tävlingen så... Jag känner mig riktigt frustrerad för mitt spel har känts bra, men scoren har blivit för hög. Vi har kämpat och kämpat men puttarna har inte trillat i och vi har inte fått något gratis. Att sedan avsluta en ok dag idag med en dubbel, blev pricken över i:et. 20e plats med bud på betydligt bättre måste väl ändå anses som godkänt. HIOn i tisdags är självklart höjdpunkten!!

Min bordskamrat här på restaurangen, Anna Tybring, tycker att det ska bli skönt att lämna Skottland och ser fram emot ett soligt Turkiet. Jag håller med...