14 juli 2008

Linköping

Med lite distans till förra tävlingen kan jag inte annat än garva åt hela veckan. Det var inte mycket som gick rätt. Måndagen inleddes med en förkylning som forfarande inte har gått över. De viktiga reservkrafterna som behövs när det går trögt existerade överhuvudtaget inte under tävlingen.

Under onsdagen gick vi banan i ösregn, kläderna var genomblöta och min förkylning jublade. På torsdagen spelade vi en trevlig pro-am och mitt spel kändes helt ok. På första tävlingsdagen så, spelade jag bra golf, men tjockade tre korta wedgar ner i bunkrar, som kostade alldeles för många slag. Jag kunde till slut inte ta 60-gradaren i handen utan att se en duff. Något jobbigt... Efter rundan nötte vi på övningsområdet och allt kändes bra igen. Ut på lördagsvarvet och -1 efter fyra. Därefter dubbel efter uruselt närspel och en bortslagen boll på följande hål gav ännu en dubbel. Jippie vad jag hade velat kämpa men det gick bara inte. Vi spelade på, men kunde bollen ligga pluggad i sitt nedslagsmärke i bunkern gjorde den det. De sista nio gick vi bara in för att träna. Jag slog en drive (som blev helt ok) där jag tog i allt jag hade. Gick rakt på flaggorna och försökte hitta rytmen i svingen. Första missade cuten i år, vilket självklart känns jäkligt trist.

Flög hem med RyanAir igår kväll och landade en timme försenad på Skavsta. Därför missade jag bussen hem med 15 min och fick vänta i 1,5 timme på nästa. Inte min vecka som sagt...:)

Igår åkte Andy och jag till Sutton GC, på andra sidan viken om Portmanock, där tävlingen gick. En underbar niohålsbana från 1800-talet. Som Viken men i absolut kanonskick! Två varv där och ka-tching, två vunna matcher av den äldre (Wahlin). Flera grymma slag och inga problem att träffa wedgarna perfekt. Golf är ett stört spel. Som jag älskar.

Kroppen är seg och konstig efter förkylningen och jag är så sugen på fysträning att jag nästan studsar. Men eftersom jag blir trött av att gå uppför trapporna till lägenheten är det bäst att vänta någon dag till. För att få ut max av kommande vecka har jag lagt in ett miniträningsläger i Stockholm. Jag sticker upp idag och ska träna på Bro Hof i två dagar. Jag ska låta kroppen vila också så jag är i kanonskick till Evian nästa vecka...

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad tråkigt att det inte gick bra. Men förhoppningsvis hinner du nu bli av med förkylningen innan nästa tävlig och återkomma för att gå mot nya framgångar.

LYCKA TILL!