25 juni 2009

Ingen pro-am

En halvtimme innan jag skulle spela pro-amen idag bestämde jag mig för att låta bli. Huvudet har värkt sedan jag vaknade och jag kände mig inte tillräckligt pigg för att klara en 5.5h runda med tillhörande middag. Som tur var kunde en av de andra tjejerna hoppa in istället så jag åkte hem och sov.. Nu några timmar senare känner jag mig lite piggare, så jag tror att jag fattade rätt beslut. Det har varit bra att se banan en gång till, eftersom linksgolf skiljer sig ganska mycket från en vanlig svensk bana. Samtidigt är det bättre att vara pigg och spela på känsla, än att vara sliten och kunna banan..

Fick en fråga om pro-amer.. Jag tycker det är ett perfekt sätt att se banan innan tävling plus att det blir mer tävlingsfokus än under en inspelsrunda. Dessutom kan man möta mycket trevligt folk och flera gånger har jag träffat nya sponsorer under pro-am. Det är ju vårt sätt att ge tillbaka till företagen och arrangörerna. Utan pro-amer får vi inga tävlingar. Så att spela 18 hål en gång per vecka, som tack för prispengarna, tycker jag inte är någon jätteuppoffring. Den enda nackdelen är att det nästan alltid är en obligatorisk middag efteråt, som kan sluta runt 22-23. Om man har en tidig starttid dagen efter är självklart inte så kul..

Snart kommer pappa, han har en överraskning, ett paket jordgubbar som väntar på sitt rum..:)

Pro-am på Portmarnock

10 timmars sömn ännu en natt, den här veckan har varit rena viloresan.. I vanliga fall brukar jag inte bli trött förrän runt halv tolv men de senaste dagarna har jag lätt kunnat somna runt nio. Kroppen är inte helt ok pga förkylningen. Idag rinner dock näsan lite mindre och halsen gör inte ont längre så det är förhoppningsvis på bättringsvägen.

I eftermiddag ska jag spela pro-am här på Portmarnock.. Pappa caddie kommer ikväll, så under tävlingen har jag bärhjälp och sällskap, vilket ska bli skönt. Länge sen vi sågs dessutom, så det blir kul! Nu ska jag sticka ut och värma upp. Rangen ligger en bra bit bort så man måste åka bil dit. Skönt att det inte är så varje vecka:)

23 juni 2009

Sol på Irland

Som planerat ringde klockan 4 imorse, alldeles för tidigt för min smak. Men äger man inget privatjet får man anpassa sig till den allmänna flygtidtabellen..:)

Solen skiner på Irland och det är närmare 20 grader, vilket jag tror händer väldigt sällan här, så det är bäst att passa på att njuta. Tyvärr har jag dragit på mig en jobbig förkylning, så efter att jag kommit fram till banan tränade jag bara lugnt och åkte sedan till hotellet och sov. Kvällens middag blev en hamburgare på mcdonalds på flygplatsen, där det enligt receptionisten på hotellet skulle finnas flera restauranger, men den enda någorlunda vettiga var donken..

Imorn ska jag förhoppningsvis spela banan och träna mer. Ha det så bra där hemma!

22 juni 2009

Volvo Ocean Race

Under det lilla uppehållet från skrivandet (tack daniel!:)) den senaste tiden har jag hunnit spela i en tävling i Portugal. Jag har ju haft det lite kämpigt på banan på sistone och inte riktigt hittat arbetsro, så jag bestämde mig för att börja köra själv, utan caddie Nico. Han har gjort ett mycket bra jobb, men för min egen skull behövde jag börja om från början och bara ha mig själv att belöna och bestraffa.. Efter två rundor på banan långt ut i ingenstans i Portugal ledde jag med ett slag och fick äntligen känna på hur det är att ligga med i toppen och fajtas. Vad jag har saknat det! Sista dagen ville puttarna verkligen inte trilla i, så jag sköt 76 och tappade till 14e plats. Självklart var jag otroligt besviken efteråt, men nu en vecka senare känns det ändå bra. Nu vet jag att jag kan, och framförallt att jag kan leda ensam, utan hjälp av caddie.

Förra veckan var det tävlingsledigt så efter träning i början av veckan firade vi midsommar i Örebro. I lördags åkte vi sedan till Daniels farmor i Waxholm och njöt av vädret, glass och god mat. Igår spelade vi Bro Hof och Daniel fick storstryk...:) En bio, Baksmällan, fick avsluta en skön helg! Grymt kul film, riktigt riktigt bra!

Volvo Ocean Race är just nu i Stockholm och nere vid slottet har alla sponsorerna sina montrar. Eftersom Puma har en egen båt var jag där idag och blev utmanad i puttning. Underbart väder och mycket folk! En kul dag! Pumas röda seglarkläder är sjukt snygga dessutom!

Imorgon blir det uppstigning runt kl 4 för tre timmar senare lyfter planet mot Dublin. Tävlingen där startar på fredag så tre dagars träning väntar innan dess.. Väderprognosen ser bra ut, hoppas, hoppas den stämmer!! Nu ska vi sticka iväg och käka, ha´re bra!!

4 juni 2009

Eindhoven

Brrrr... imorse hoppade jag i en kjol och kortärmad tröja och åkte glatt till golfklubben här i Eindhoven men upptäckte i samma stund som jag klev ur bilen att regnkläderna (som man räddas av en kylig dag) stannat kvar i huset.. Tur att Niklas tagit med sig två jackor och snällt nog lånade ut en av dem.. Så idag har jag tränat i hans för stora jacka och nästan frusit ihjäl, saknade regnbyxorna! Huu, jag huttrar fortfarande.. Hade ju iskallt räknat med att det skulle vara varmt här i Holland!

Eftersom jag landade först igår eftermiddag bad jag om release från pro-amen, så dagen har ägnats åt träning. Niklas och jag fortsatte jobba vidare med de små ändringar vi gjorde i lördags. Jag får mer och mer självförtroende och vet att det snart släpper. Säsongen är lång och jag vet att jag kan. Verkar bara vara en slow-starter i år, men när det väl släpper sen så..:)

Vi bor hemma hos en trevlig familj, med varsitt stort rum. Som vanligt i Holland är husen enorma, så man varken hör eller ser de andra:) Nu börjar det dock lukta mat i huset så jag ska dra mig ner mot köket.. Ha´re!

1 juni 2009

Sol i Linköping

Solen skiner och domkyrkan något kvarter bort meddelar att klockan är nio. Idag står gymträning, golf och möbelflytt på agendan. Jag har ju flyttat in till Daniel på senare tid, men möblerna är fortfarande kvar hemma i min lägenhet, iaf i några timmar till.. Under helgen var vi hos mamma och pappa på Åland och hann med golf, solning och fiske. Och lite grävmaskinskörning! :) Träningspasset med Niklas kändes mycket givande, så det ska bli spännande att se om bollen flyger rakare i eftermiddag! Men som sagt, nu ska jag sticka till gymmet!