29 juli 2013

2007 på St Andrews

St Andrews. För en riktigt inbiten golfare är det namnet och den platsen något väldigt speciellt. Nästan heligt. Jag är visserligen golfproffs, men det vore synd att kalla mig inbiten. Trots det känns det väldigt speciellt att tänka tillbaka på de gånger jag har satt min fot på Old Course. Två turistbesök och ett British Open. Det är en speciell plats och stad. Allt andas golf. Det är anrikt, strikt, spännande.

Jag spelade där 2007, det var första gången som damernas British Open hölls på banan. Vi fick lov att byta om i omklädningsrummet i källaren, men mer än så fick vi egentligen inte se av klubbhuset. Med pappa som caddie och mamma som supporter startade jag i en av de sista bollarna, runt 15.30 på eftermiddagen. Rundan gick sanslöst långsamt, så när vi puttade i på 16e green gick det inte att se klubbhuset pga mörkret, men den stora leaderboarden lyste upp. En domare kom förbi och sa att vi fick bryta om vi ville, för att spela klart nästa morgon. Klockan var närmare 22 och jag som låg ett slag från kvalgränsen valde att åka tillbaka till hotellet för att ladda om. Nästa morgon blev det start redan vid sex, på 17e hålet. Det berömda, där man slår över hotellet. Jag visste att jag måste göra en birdie och ett par på de sista två hålen för att klara cuten och få spela vidare.

När birdieputten på 17e, från ungefär tre meter, trillade i hål kände jag en sådan otrolig lättnad. Kvar låg det breda, men för den skull inte helt lätta 18e. Särskilt inte med vetskapen om att jag måste göra par. Jag lyckades hålla nervositeten i schack och kunde avsluta den långa rundan bra. Klarad cut som sista spelare.

I och med att jag klarade mig så blev det ojämnt antal spelare och jag som var sist in fick gå ut först. Ensam. Tänk att pegga upp på första tee på St Andrews, lördag morgon vid sju, ensam, vinden har ännu inte tilltagit. Ryser när jag tänker på det. En fantastisk känsla. Jag spelade hela rundan med en markör som sällskap, med pappa på bagen och mamma intill fairway. Det gick fort, så när jag hamnade i trubbel på åttan fick domarna köra runt en bra stund innan de fattade att jag redan hade hunnit dit. Insåg då att det var dumt att stressa sig igenom denna golfbana, så jag passade på att njuta.

Till nästa dag hade jag avancerat några platser, så det blev ingen mer ensamgolf den tävlingen, men många riktigt härliga minnen har jag kvar! Därför kommer jag avundsjukt att kika på tjejerna som är tillbaka på banan för årets British. För första gången på ett år känns det lite vemodigt att inte tävla. Så här i efterhand inser jag ännu mer vilket fantastiskt jobb jag har haft. Har fått resa över hela världen, spela golfbanor i absoluta toppskick och hålla på med min hobby på heltid. Visst, jag har uppskattat det innan också, men inte på samma sätt som jag gör nu. Då tog jag allt lite mer för givet, det blev ju en vardag.

Heja heja alla mina vänner som spelar där i veckan!!!

Tjejresa - påminnelse

Häng med på tjejresan till Barcelona i oktober! Än finns det platser kvar, passa på att anmäla dig/er innan det är för sent!!

http://nordiskagolfskolor.se/images/vara-pros/lotta-wahlin/Tjejresa_Golfskola_Lotta_Wahlin_Barcelona_LUMINE_2013.pdf

Birthday

Har haft några sköna lediga dagar hemma i Linköping. Detta är första sommaren på väldigt många år (egentligen första gången nånsin) som jag kan vara helt ledig. Inget dåligt samvete över att jag borde träna golf. Och nu under sommaren har jag ju dessutom sommarlov från universitetet, alltså inget dåligt samvete över att jag borde plugga heller. Det är otroligt skönt att vakna på morgonen och veta att jag kan göra sjutton precis vad jag vill. Samtidigt finns det en liten längtan efter att börja plugga igen så att jag blir klar snart och kan börja jobba på riktigt. Den längtan får dock vänta, nu är det semesternjutning som gäller!
 
Världens bästa mamma fyllde 60 häromdagen. Hela (nästan iaf) släkten var där och firade. Här kommer några bilder från dagen:
 
 
 Kalle och Hala, motsatserna till linslusar. Ville inte vara med på bild men lillasyster bestämmer.

Pappa - bbq-mästare


Mormor och födelsedagsbarnet

Jag var assisterande bbq-mästare. Lärde mig att halloumi kan ryka rätt bra på grillen.

Födelsdagstårtan. Fantastiskt god!

18 juli 2013

Krukväxtnäring

Efter 29 år fick jag tipset av mamma att skaffa en sån här flaska för att ge näring åt blommorna. Bättre sent än aldrig! :) Nu jäklar ska det blomma här hemma!!
 

Ogröna fingrar

Med mina gener borde jag ha de grönaste fingrar som finns, men det verkar som att de trillade bort nånstans på vägen. Gjorde i alla fall ett försök idag att göra det finare på balkongen. Jag måste ha blommor som antingen är så billiga att jag kan köpa nya väldigt ofta, eller såna som klarar Sahara-torka. Att vattna regelbundet har aldrig varit min starkaste sida.

 
kategori 2, klarar torka

kategori 1, föredömliga priset av 3 kr för denna blomma

 stolt över tomatplantan, snart är det ätdags!!
 


Gick ut strax efter 7 imorse med vänsterklubborna och kom in med 41 poäng. Sänkning till 35,5, alltså har jag nu officiellt hcp från både höger och vänster. Känns riktigt kul!!
 
Nu ska jag sticka till gymmet och bygga muskler och ikväll blir det beachvolley!

15 juli 2013

En vecka på Åland

 
 
Pappa och Robert tävlade på Tallbacka GCC. Fåren var ivriga att se utslaget..

 
Fast en del ville hellre gosa med mamma :)

 
Detta möts man oftast av i hagen. En skock på väg bort.

 
Blåsig men härlig dag på sjön.

 
Favoritön på Åland, Svartnö, är ett naturreservat.

 
No words needed.

 
Galet kul!!!

 
Min fångst. Supergod gäddbiff några timmar senare.

 
Wiiii

 
Wiiii 2

3 juli 2013

Blivande stjärna

Gick caddie på Österåkers GK igår. Med i bollen var Samuel, sju år, från Kallfors GK. Jag är så imponerad av honom! Hur kan den lilla, lilla människan ha en så fin sving och spela så bra?! I augusti ska han spela VM för sjuåringar, håller tummarna för honom!

Idag åker jag till Linköping och sedan vidare till Skåne för att spela en välgörenhetsgolftävling.

Längtar till fina Östergötland:

1 juli 2013

Sista på Stadion

Är inget fotbollsfan. Hockey är mer min grej. Fotboll är: långsamt, filmningar, få mål.. Inte lika kul med andra ord. Men - när DIFs sista match skulle spelas på Stadion, då gick jag all in som fotbollssupporter.


Gräset var som en matta. Fairway - släng dig i väggen!

 (Tillåten) stormning av plan

Några "stjärnor" tände bengaler innan andra halvlek, så matchen fick skjutas upp några minuter.