30 jan. 2012

I Övik

Efter en riktig slapparhelg har jag dragit igång veckan med hårdträning. Körde ett intervallpass på motionscykeln och tog ut mig rejält. Har laddat hem en jättebra app till mobilen, där man kan skriva in vilka tidsintervaller man vill köra och sedan räknar den ner och säger till när det är dags att byta. Skönt att slippa räkna sekunderna och istället kunna fokusera helt på nästa tramptag :) Nu är det soffan som gäller, om någon timme bär det av till gymmet igen för rehab- och bålträning. Det är så härligt att träna!!

Imorgon ska jag träffa Modos sjukgymnast Magnus på morgonen och sedan köra ett fyspass med fystränare Jocke vid lunch. Jag har ju fått jättebra hjälp av Åke i Linköping, men det är alltid bra att få input från flera håll.

Det är mycket snö här uppe i Övik. I lördags skulle jag gå till matchen och genade över en gräsmatta på samma ställe där vi gick sist (när det var barmark). Snön gick långt över uggskanten och trillade ner i skon. Lagom skönt att sitta och kolla på matchen sen med blöta strumpor...:)

29 jan. 2012

Fruktnamn

Man skulle kanske byta namn. Varför inte slänga till med favoriten: Mango... eller Aprikos? Krusbär?


28 jan. 2012

Arlanda

Så var man på en flygplats igen. Det händer titt som tätt som bekant även om det nu har gått flera veckor sen sist. Skönt med en svensk flygplats så man kan surfa runt och kika på Sveriges Mästerkock som  jag missade i onsdags... Är på väg norrut, kommer sätta nytt personligt rekord. Umeå. Övik är ju det tidigare rekordet i "hur långt norrut i Sverige jag har varit". Det är dit jag ska för övrigt efter flyg och buss. Så totalt kommer det bli en härlig resa på ungefär 10 timmar dörr till dörr :)

Vi hade en superkväll igår på Riva. Åt en helt fantastisk skaldjursbuffé, samlade in över 70 000 kronor till Barndiabetesfonden och såg LHC vinna (jag bettade äntligen rätt!).

Alltså, den här kaninen är det sötaste som finns. Den dagen jag slutar tävla ska jag skaffa en kaninfarm!


26 jan. 2012

Twitter


Följ mig på twitter också!

Armband

Idag vaknade ryggen på helt fel sida. Blev därför en morgonpromenad, men till och med det gjorde ont. Blä. Har kört rehab, stretchat och puttat. Och satt upp mål för 2012. Är laddad. 2012 kommer bli ett bra år!

Imorgon ska jag gymma, putta och packa. Vid fyra ska jag vara på Riva och jag har en känsla av att det kan bli sent :) Det kommer bli en toppenkväll med auktioner, hockey, skaldjursbuffé och annat kul! På lördag morgon ska jag sätta mig på tåget för att åka norrut...

Har äntligen skaffat ett armband från Love for Lokomotiv. Pengarna går till de anhöriga till killarna i Jaroslav. Det ska få sitta på min bag i sommar...


25 jan. 2012

Sovdags


Trist med förlust idag. Har ju sett de två senaste storkrossmatcherna så hade hoppats på en tredje, men nepp. Det här var nog sista matchen i grundserien som jag kan se live (blir storbildsskärm på Riva på fredag under Manges välgörenhetskväll) så jag håller tummarna att det är slutspel jag får se efter Spanienresan.

Två fullspäckade dagar väntar innan jag sticker till Övik. Mycket träning, möten, luncher, middagar... Och så måste jag planera in vila så ryggen blir bra nån gång!
Godnatt!

24 jan. 2012

What doesn't kill you...

...makes you stronger!

Tänkte förtydliga det här med ryggen. Det är ju ingen ny skada som har uppkommit nu utan det är samma problem som jag har haft sedan i augusti. Sedan den där rundan med vänsterklubbor... Under hela hösten hade jag rejält ont men valde ändå att tävla klart i Europa för att sen åka till Kina. Åt smärtstillande under hela perioden för att klara av smärtan. I Kina kändes ryggen helt okej i värmen, men när jag kom hem blev den sämre igen. Körde mycket rehab innan Dubairesan men väl på plats där slet jag troligen upp allt igen. Jag har hela tiden tänkt att det kommer bli bra, men med facit i hand (röntgenbilderna) inser jag att det är ordentlig vila och rehabträning som gäller. Eventuellt kommer jag att hoppa över tävlingen i Marocko i mars, för att verkligen hinna ge kroppen tid att läka. Jag vill inte fortsätta ha ont, det måste bli bra nu! Jag får hjälp av väldigt duktiga människor, vilket känns tryggt.

Jag tänker åka till Spanien i vilket fall. Betydligt skönare att vara där i värmen än här hemma:) Får helt enkelt fortsätta med fysträningen, puttningen och rehaben där...

Tack alla ni som hört av er!! Det värmer! :)

23 jan. 2012

Inflammation i ryggen


Jag är lite småless. Fick svar på röntgen. Det positiva är att det inte var nån disk eller annat som kunde vara allvarligare. Det negativa är att det är en inflammation på stället där det gör ont. Och hur blir man av med en inflammation? Jo genom att vila. Jag har bestämt att jag ska bli bra, helt frisk tills säsongen startar, vilket betyder att jag måste ta det lugnare nu. Ska träffa sjukgymnast-Åke imorn och lägga upp en plan och gå igenom övningar. Det jag måste undvika är rotationer, det är då det gör ont. Golfsvingen är en jätterotation, så jag får helt enkelt avvakta med teknikträningen och fokusera på puttning och fys. Känns apa. Vill ju bara träna, träna, träna. Men hälsan går först. Och det är skönt att veta vad som är fel, så man kan behandla och åtgärda på rätt sätt..

Annars då.. Körde ett intervallpass på cykeln imorse, kom hem, åt och somnade! Lyx att få göra det en vardag, jag vet:) Älskar livet som proffs trots skador och slit:)

22 jan. 2012

Längtar till 7 feb

Efter att ha klantat ordentligt med bokningen av Spanienresan lyckades jag till slut:) Det farliga med att boka flyg och resor för ofta, är att man lätt blir disträ.. Men som sagt, nu är det bokat. Den 7 februari bär det av! Ska bli så härligt, få träna på grönt gräs, äta jordgubbar, springa utomhus, strosa runt i Alicante... Jag har varit där så många gånger att det känns som mitt andra hem. Alltid skönt att känna så!

Är lite nervös inför morgondagen. Ska träffa läkaren som ska ge mig röntgensvaret. Håll alla tummar att det inte är nåt allvarligt! Men med tanke på att det blivit bättre av rehab- och bålträningen och att jag kan springa så länge som 40 minuter nu utan att få ont verkar det ju gå åt rätt håll...

Har precis gjort müsli, älskar hur gott det luktar i hela lägenheten efteråt! Ska ta lite müsli och mjölk till mellanmål och sen börjar det bli dags att åka mot golfhallen. Jag är golfledig idag men ska träffa ett 30-tal tjejer från Linköpings golfklubbar och förhoppningsvis inspirera dem så att vi om 5-15 år har fler tjejproffs från stan:)

Tack alla som var här igår, jättekul!!:)

Adios!

19 jan. 2012

Boka träningsläger

Träningen fortsätter. Det är ett rätt skönt liv att träna, äta, sova. Har varit så trött på kvällarna på sistone att jag inte orkat göra mer än att slappa i soffan. Men det är inte fel det heller. Märker nu att kroppen har börjat vänja sig, trots lika hård träning har jag mer krafter kvar på kvällarna. Dags att träna ännu hårdare alltså ;)

Ett träningsläger i Spanien har jag planerat sedan en tid, tanken var från början att vara där i tre veckor. Men efter att ha tillbringat en jäkla massa timmar i golfhallen varje dag har jag insett att jag mycket hellre tränar i 18 härliga grader på El Plantio. Såå.. nu lutar det åt att det blir fem veckor istället! :) Ska gå in och boka resan nu.

I helgen väntar en massa träning och en massa kul. Nästa vecka blir det hårdträning, sedan bär det av till Ö-vik. Ska köra ett fysträningsläger, åka skoter och ha kul!

Härlig vinst idag! Men shiiiiit att det inte blev 3-0. Jäkla Sebbe och Jämtin ;)

Go'natt!

Hockey


Kom igen nu Cluben, gör så att jag blir stormrik...;)

17 jan. 2012

Biceps

Nu sticker jag till gymmet för att träna biceps...


... har dock en bit kvar innan jag spelar i samma liga som de här tjejerna:) :



16 jan. 2012

Mellanmål 2


Naturell yoghurt, banan och proteinpulver som mixas. Mums!

15 jan. 2012

Hård vecka

Så var den här veckan över... Har tränat extremt hårt och mycket, vilket känns så jäkla bra. Jag är råpeppad att spela bra i sommar och då krävs det riktigt bra träning. Nästa vecka blir det samma sak: äta, träna, sova. I stort sett. Kommer såklart att passa på att träffa folk också när jag äntligen är hemma i Linköping!

Nu ska jag fixa Spotify Premium (sist i Sverige). Sen sova. Godnatt!


Mellanmål

13 jan. 2012

Julafton idag?

Röntgade ryggen imorse. Magnetröntgen, vilket innebär att man åker in i ett avlångt rör. Klaustrofobi, javisst. Tidigare har jag röntgat knät och då är det bara benen som är inne i röret, men denna gång fick jag ligga mitt inne i det. Låg på helspänn och fokuserade på att inte få panik :) Kommer dröja några dagar innan jag får svar, bilderna ska analyseras av experter i Barcelona. Hoppas att de ser vad som är fel, och att det går att rätta till...

En annan sak:
Mötte en man idag som, om vi uttrycker det så, är stamkund på systemet...

Mannen: "hej på dig, fint väder idag"
Jag: "njae, det blåser ju väldigt mycket, tycker du inte?"
Mannen: "jo det gör det ju, och kallt är det"
Jag: "ja det är ju det" och ska precis säga hejdå och smyga iväg när mannen säger: "God Jul"

Aaaasgarv :)

Undrar om han menade i efterskott eller i förskott. Kanske både och? Eller så låtsas han att det är julafton varje dag, tänk att få öppna paket och äta gott 365 dagar per år.

Ha en mysig fredagskväll!!



12 jan. 2012

Lasagne

Lagade lasagne som lätt hade platsat i Sveriges Mästerkock. Kanske. Eller inte. Men god var den! Älskar förresten det programmet, har suttit klistrad hela veckan :) 

Imorgon ska jag röntga ryggen. Hoppas få svar asap så vi vet vad som är fel och kan gå vidare med träningen.

Nu är det läggdags. Gäääääsp...


11 jan. 2012

Intervall och tröjhissning

Har kört ett intervallpass på motionscykeln. Efteråt såg det ut som om jag duschat med kläderna på. Då vet man att man jobbat bra i alla fall. Undrar om benen kommer bära resten av dagen...

Kikade på Livs tröjhissning igår. Tårarna forsade, det var så fint. Starkt av familjen att stå där nere på isen!

Slängde precis en blick på min almanacka, telefon och iPad. Alla rosa. Plus att min cykel är rosa. Kan det vara favoritfärgen kanske :)

Nu blir det träning i golfhallen. Måste köpa hörlurar (tappade bort mina i Åre) så jag kan lyssna på musik. Det gör inomhusträningen en aning roligare...

Ciao!

8 jan. 2012

Söndag

Trött, tröttare, Lotta. Summerar en väldans massa träningstimmar den här veckan plus resor hit och dit genom Sverige, en hockeymatch, en massa tjejsnack och julgransutrensning. Bland annat. Bra vecka!

Nästa veckas första dag består av läkarbesök (ryggen), intervju för Hemmets Journal och ett möte. Ingen träning. Ska passa på att göra några ärenden. Och vila.



7 jan. 2012

Mitt 2011

Här kommer en sammanfattning av mitt 2011. Det var ett roligt och spännande år, men med några tuffa motgångar på vägen...


Inledde januari med att köpa en jättestor och jättevarm pälsmössa. Ryssarna vet hur man gör för att inte frysa... Mössan behövde jag som tur var inte när jag åkte till Spanien på träningsläger. Först på El Plantio...


... sedan till Arcos med landslaget. 


I slutet av februari stack jag, Carro och Jessica till Dubai. Tjejerna njöt av solen på dagarna medan jag tränade och på kvällarna åt vi gott, shoppade och hade det allmänt härligt! 



I mars var det dags för årets första tävling, i Marocko. En tuff bana, väldigt varmt och soligt, men en bra avstämning vad jag behövde nöta mer på...


Proammiddag med Stefan och Carin Koch och Linda Wessberg i Marocko.


I april var jag desperat på att få träna utomhus :)


Hängde en massa i stallet med Carro.. Blev avslängd för första gången, kunde inte gå på en vecka :)


I maj drog tävlingssäsongen igång på allvar. Jag startade på den svenska touren, här på Mölle med Maria Bodén. Slutade tvåa efter Johanna..


Jag åkte till Tyskland för att spela på LET och köra R8. Wrooom...


Fick ut aggressioner med hjälp av yxan i juni. Tillbringade mycket tid på Åland. Spelade bra på tävlingarna, bland annat en tredjeplats i Åbo.


Pappa och jag, eller snarare hela familjen, blev bästis med lilla 585, världens sötaste lamm. Jag tänker för övrigt aldrig mer äta lamm.


Firade midsommar på västkusten och insåg att jag är sämst på stövelkastning. Eller så hade ingen förklarat reglerna. Skulle inte stöveln kastas upp på hustaket !?! ;)


I juli hängde jag en hel del i Hölö. En svalkande pool, en gullig "lillebror" och två underbara vänner lockade..



Efter en tävling i Nynästrakten hade jag en av sommarens mysigaste kvällar, med Carro och Zacke. Vi satt många timmar ute på bryggan efter att solen gått ner, lyssnade på havet och pratade.


Augusti var uteserveringarnas tid. Jag var där i stort sett varje dag. Finns inte mycket som är bättre på sommaren...


Blev även ett besök på Kolmården. Träffade en riktig livsnjutare:


Brorsan och jag åkte linbana


 Tävlade i Dublin med pappa som caddie.


Jag spelade en viss runda från vänster...


I september blev jag överfallen av en hungrig apa på Gibraltarklippan



Strosade runt i Puerto Banus...


I oktober gjorde jag premiär i Kina. Spelade riktigt bra första veckan och lyckades undvika att bli ormbiten. Hatade maten men gillade landet.


Åkte highspeedtrain och lärde mig finska


Kom hem i november och bytte golfkläderna mot målarkläder. Spacklade, slipade, målade. I tre veckor nonstop. Flyttade in i världens finaste lägenhet.


Sedan var det dags att resa igen. Först en veckas träning i Dubai, sedan en tävling i Indien och därefter tillbaka för att tävla i Dubai. Mötte grisar på väg till mataffären i Delhi.


Avslutade året i norra Sverige på bästa sätt. 



6 jan. 2012

Motivation

Den här veckan har jag gjort Sverige. Övik måndag - tisdag. Linköping onsdag. Helsingborg, Halmstad  och Linköping torsdag - fredag. Nästa vecka tänker jag inte lämna stadsgränsen :)

Hade en riktigt bra träningsdag igår med Lars. Vi har gått igenom det mesta, allt ifrån uppställning, sving, puttningsövningar, närspel, träningsupplägg, säsongsplanering... Vi ser det långsiktigt så vi tar allt steg för steg. Det känns riktigt, riktigt bra. Jag kommer öka träningsmängden rejält nu under vintersäsongen. Det här är precis vad jag behöver. Är otroligt motiverad. Har börjat fundera på mina mål för säsongen. Kommer behålla dem för mig själv ett tag till, tills de verkligen satt sig och jag tror på dem till 100%.

Rygghelvetet gör mer ont än på länge. Självförvållat eftersom jag kör rehabövningar som provocerar en del, men jag måste vara försiktig och känna efter så att det inte går för långt. På måndag har jag en läkartid och efter det får jag förhoppningsvis en magnetröntgen. Förbannar mig själv att jag inte tänkte på det i höstas. Då hade vi ju vetat vad som var fel. Men men... troligen vet vi det nästa vecka...

Ha en toppenkväll!!


3 jan. 2012

Snart tillbaka

Några bilder från Åreresan:

Superfräscha "stugan" vi hyrde 

Hemmakväll efter en dag i backen 

Delar av gänget :) 


Maria Bodén och jag 



Huset uppe på toppen var täckt av is 



Kan det bli bättre?


Gott nytt år!!

Tack alla som var med!! Det var grymt kul! :)

Resan hem gick smidigt. Inser att Sverige är stort. Eller långt i alla fall. Örnsköldsvik ligger strax över mitten av landet och jag fick resa mer än halva dagen. Skönt att vara hemma, har redan kört det första träningspasset. Imorgon blir det konditionsträning på förmiddagen, intervju med Corren efter lunch och sedan golfträning på eftermiddagen. På torsdag väntar en dag med träning i Halmstad med Lars. Nytt år - nya möjligheter. Klyschigt. Men sant. Nu j-r.