30 apr. 2011

Heja Sverige!!

Och Daniel!!! :)

Suck

Såhär glad är jag just nu. Tänkte spela 18 men tydligen är hela Sverige på banan framför mig idag så jag klarar inte att vänta mer och kliver av efter 9. Hatar när spelet går långsamt! Borta är dessutom mitt braiga spel, spelar inte ens som en kratta utan som ett trasigt krattskaft. Som inte DETTA vore nog börjar det regna nu också och jag har varken paraply eller regnskydd. Skriv gärna nåt kul så jag blir glad!

Cobra vs Ping

Godmorgon!

Tänkte skriva lite om slaglängderna... Jag har ju nya klubbor, Cobra S2 Forged. De känns kanon, och funkar helt klart eftersom jag har spelat så bra på sistone :) Det finns dock en liten hake med att byta från Ping till Cobra och det är att loften på klubborna är olika. Pitchingwedgen från Cobra har mindre loft än pitchingwedgen från Ping och så fortsätter det genom hela setet. Det skiljer runt 3-4 grader, alltså blir Cobras pitchingwedge nästan som Pings järnnia. Hoppas ni hänger med :) Detta betyder i alla fall att jag slår nästan en klubba längre än med gamla setet och nu krävs det väldigt mycket träning för att jag ska lära mig de nya måtten. Jag vill ju veta exakt på metern hur långt bollarna flyger under normala förhållanden, och sedan får man ta in väderförhållanden, banans egenskaper och hur svingen känns. Så är det - nu ska jag sticka till gymmet :)


Bild: Lotta Ringqvist

Bild från Spanien

Gick in på golf.se och tyckte tjejen på bilden hade en himla snygg avslutningsposition. Insåg efter några sekunder att det är en bild på mig själv haha:)

29 apr. 2011

Längdkontroll

Är på Landeryd och mäter hur långt jag slår med mina nya klubbor. Skriver mer om det senare..

28 apr. 2011

Personbästa!

Det blev en 67a (-5) från gul tee på norra. Personbästa på norra faktiskt! Puttade som en gud, satte allt första nio :)

Imorgon ska jag bli intervjuad av 24Corren. Lägger upp en länk till intervjun sen när den är klar. Efter det ska jag spela igen, kör hårt med spelet på banan just nu för att vara redo för nästa tävling om två veckor.

Har uppdaterat tävlingsplaneringen...

Det går bra nu...

-4 efter fem hål!

27 apr. 2011

8 h träning

Inte kaxig. Gymträning, 2,5 h golfträning och 15 håls spel. Ligger utslagen i soffan och "kollar" FOTBOLL på tvn. Vad fan händer, jag hatar ju fotboll! :) Slog på trean i tron att Efterlyst skulle visas, men icke. Är det någon match man ska se är det El Clasico antar jag, men nä, nu får det bli något annat! :)

Onsdag

Godmorgon, eller snarare god dag! :) Har precis kommit hem från gymmet, nu blir det dusch och sedan lunch på Landeryd innan dagens golftränande börjar. Ikväll blir det spel, så snälla regnet - försvinn nu!



26 apr. 2011

Planering

Har haft två mysiga dagar med Daniel. Igår kväll grillade vi på balkongen med Carro, Zacke, Jessica och Tony. Avslutade med ett ordspel där vi tjejer totalkrossade killarna :)

Nu sitter jag och försöker planera och strukturera mitt liv. Dagarna går väldigt fort och jag hade missat att nästa tävling spelas om bara två veckor :) Ändring i schemat alltså. Blir inte spel i Turkiet utan jag kör Nordea Tours Mölle veckan därpå istället. Anledning: solen. Jag ser fram emot att börja tävla och hoppas att vi har mer tur med vädret än förra året på samma bana, då det blåste storm och regnade i sidled.

Kommer fortsätta träna riktigt hårt kommande veckor. Förra veckan var riktigt givande och kul, mycket spel och bra resultat. Mer sånt! Morgondagen ska jag starta på gymmet och sedan blir det golfträning innan jag ska spela med ett stort gäng vid 17.

Lär blir en del häng i stallet framöver eftersom Carro har köpt en ny häst. Ridning, min nya hobby :)

 Matte saknar Flika och det gör jag också :(

Jag hittade den här bilden på datorn och blir så sugen på lussebullar!!

25 apr. 2011

Söndagsnöje

Igår spelade jag 18 hål på Vesterby på eftermiddagen, körde rally på vägarna in till Linköping, stressade med att slänga ihop lite mat som jag åt på stående fot medan jag rusade runt och letade kläder att packa, med tvn från Czech Hockey Games på i bakgrunden. Såg slutet av matchen och satte mig i bilen efter slutsignalen. Målet var Stockholm, som jag i min enfald fått för mig skulle bli Daniels depåstopp mellan turneringen i Tjeckien och VM i Slovakien. Jag var rätt trött men eftersom vi under det senaste året har setts ungefär lika ofta som jultomten möter påskharen vill man ta varje chans att ses några timmar extra. Efter Nyköping och 1h20min körning inklusive långa köer pga vägarbete ringer mobilen. Daniel. Som berättar att han har planerat att lifta med Pajen hem till Linköping när de landat under söndagsnatten. Och att han måste hem för att hämta grejer inför VM. Jag inser att min resa gjorts helt i onödan, vänder på närmsta ställe och muttrar surt i telefon;) Bara att åka hemåt igen. Runt klockan 23 rullar jag in i Linköping med hes röst efter att högt ha sjungit med i alla låtar för att hålla mig vaken. Har just kört bil i 2h20min och egentligen inte kommit nånstans. Jag lärde mig dock att snittförbrukningen går upp av motorvägskörning jämfört med landsvägs, att Oscar Linnros och Veronica Maggio varit ett par och att solen just nu går ner strax före kl 21.

Nu till vikten av kommunikation. Om någon av oss hade nämnt sina planer hade jag kunnat tillbringa min trötta söndagskväll framför tvn med mitt påskägg. Men vi missade visst det båda två:)

Stort grattis förresten till min älskling som kommit med till VM! :)

24 apr. 2011

Övningskörning

Har den här söndagskvällen varit precis som alla andra söndagskvällar? Imorgon ska jag tipsa om ett annorlunda sätt att fördriva veckans sista timmar. Vikten av kommunikation i ett förhållande ska jag också nämna;) Vi säger så så länge - godnatt!

Blue sky

23 apr. 2011

Glass

Glad Påsk!

Glad påsk alla! Jag har firat dagen med en golfrunda från vit tee och ska nu ta en god glass på Bosses :)

22 apr. 2011

Träning från morgon till kväll

I två dagar har jag ägnat mig åt favoritjobbet. Inte svårt att njuta när det är så underbart väder! Igår blev det träning på förmiddagen och 18 hål på Vesterby på eftermiddagen. Avslutade dagen med en ansiktsbehandling hos duktiga Jessica :) Idag var jag på plats när gymmet öppnade på morgonen och efter ett bra träningspass stack jag till Vesterby igen. Blev en del träning och sedan 18 håls spel. Nu ligger jag i soffan med trötta fötter och ben. Imorgon blir det träning och spel från morgon till kväll. Passar på att köra extra tufft den här veckan, nästan alla jag känner har flytt staden så jag kan lika gärna ligga hemma, söndertränad, om kvällarna istället för att vara social :) Fast nästa vecka - då vill jag hitta på saker igen :)

20 apr. 2011

Godisgris

Jag fick ett enormt stort och fint påskägg av mamma, fullt med gott godis. Egentligen skulle jag inte få börja äta förrän till helgen, men jag gjorde ett smart drag. Köpte ett ägg med mammas favoritgodis och föreslog en deal. Taget. Nu går jag och mumsar hela tiden. Fick lite hjälp häromdagen men jag jobbar på rätt bra själv. Inte så värst mycket kvar, huu, vad mycket jag har ätit ser jag nu. Men så fort jag får dåligt samvete tänker jag på att jag ju har 15 års godisuppehåll att ta igen. Och inte hade jag några hål i tänderna när jag var hos tandläkaren häromdagen. Så, äh, jag tar några bitar till ;)

Grillmästare

Åh vad jag grillar. Häromdagen hade vi mysigt besök av Carro och Zacke, vi grillade oxfilé på balkongen och spelade spel. Carro och jag dominerade över killarna :) Igår köpte jag fläskkotletter på vägen hem från golfbanan och istället för att stå i köket och sprida stekos i hela lägenheten la jag dem på grillen. Mycket godare dessutom! Och så idag blev det grillkorv. Mums. Till och med jag tycker om att laga mat när man kan grilla :)

Idag har jag slagit en massa vita bollar på rangen, tränat puttning och försökt vänja mig vid känslan med de nya wedgarna. Inte helt lätt, de går längre vid chipparna än vad jag är van vid. Ni skulle ha sett igår, jag hade svårt att pricka greenen trots flera försök på ett hål eftersom bollen flög så långt hela tiden :)

Nu på kvällen blev det en löprunda runt ån. Jag flög fram! Skönt när det är så, man vet ju att det nästa gång kan det vara som att släpa på betongskor.

Imorgon blir det träning och spel på Vesterby. Ålands juniorer ska vara där under helgen och jag passar på att spela några rundor och sno lite tid från coach Niklas.

Rangen

Träning med alla mina nya "vänner":)

19 apr. 2011

Vad är en rut-sch-kaaana? ;)

Long time no see...

På sistone har jag tränat, ridit, grillat och njutit av vädret. Är sugen på att skaffa en egen häst men först bör jag kanske lära mig att rida ordentligt haha :)

Idag har jag tränat, ligger nu utslagen i soffan och har ont i varje muskel. Inledde dagen på gymmet där jag tangerade perset på chins. Gött! Fokuserade på benträningen, vilket lär kännas imorn eftersom det var ett tag sedan jag körde knäböj och utfallssteg. Det har blivit lite sisådär med frekvensen i träningen på grund av allt flängande på sistone, men nu ska det bli ändring på det. Kommande veckor blir det hårdträning!

Det blev 18 håls spel på norra också. Och vet ni vad! En av mina medspelare gjorde HIO!! Stort grattis igen! :) Jag spelade med 13 nya klubbor (!), eftersom jag har nya järn, träklubbor och två nya wedgar plus att jag bytte ut min gröna MLA-putter mot en rosa. Den enda klubba jag behöll var en gammal wedge, men även den kommer att bytas ut inom kort. Det är rätt läskigt att spela med nya grejer men de skötte sig fint så jag är nöjd :)

Nu ska jag släpa mig in i duschen. Ciao!

16 apr. 2011

Vår


Njuter på balkongen av jordgubbar, härliga blommor och solen! Gymmet har fått sig ett besök och en fin, svart sak är inköpt :)



Härligt

18 hål på Vesterby idag. Har inte riktigt hittat rätt skaft till drivern än men fortsätter testa.. Fick i en hel del birdies, alltid skönt! Tur att det finns handledsvärmare, annars hade jag fått bryta. Mina handleder och händer blir alltid så kalla och då tappar jag kraften i svingen...

14 apr. 2011

Ålänningarna

Kolla in den här fina sidan ;)

Klubbrapport

Jag fick ju nya klubbor, Cobra S2 Forged, tyvärr blev det lite fel i beställningen så de är en halv tum för korta. Nya, längre är på väg. Känslan är i alla fall bra med dem, jag gillar träffen och bollflykten. Och yes, jag byter alltså från Ping till Cobra! Det är inte helt lätt, jag har spelat med Ping i många år och är van vid de klubbornas utseende och känsla, men det blir garanterat jättebra med de nya också! :) Jag byter även driver, trä 3 och hybrider (17 och 22°). Håller just nu på att testa ut skaft till drivern. Vill ju slå jättelångt och jätterakt! :)


13 apr. 2011

Ledig

Guess what..

11 apr. 2011

Skryt;)

2002 var jag rätt vass på att plugga. Nio år och en pågående elitidrottskarriär senare känns dessa betyg rätt avlägsna;) I höst ska jag dock fortsätta plugga ryska! Gick ju bra förra gången!:)

Explosion och jordgubbar

Usch vad otäckt med explosionen i Minsk. Tur att ingen av oss är där nu! Försökte se på bilderna var det hände, men vet inte exakt. Vi bodde ju centralt och jag har gått, sprungit och åkt buss och taxi typ överallt i staden. Skönt att det inte hände för två månader sedan..

Såg just att årets första svenska jordgubbar har skördats. 442 kronor per kilo. De lär väl knappast säljas på Hemköp här, men snart så...;) Längtar till självplockssäsongen! :)

Nämnde förut att jag packat upp klubbor. Har fått nya som ska testas imorn! Spännande! Rapport kommer ;)

Effektiv.nu!

Hemma! Kom hem runt 17, snörade på mig löpskorna direkt och stack ut på en jätteskön runda i 19 graders värme runt ån. Så mycket folk ute, det kändes som en sommarkväll! Så fort jag kom hem var jag effektivare än effektivast. Packade upp väskorna, påsarna, flygfodralen, sorterade tvätt, satte på tvättmaskinen, packade upp mina nya klubbor, slängde kartonger, la upp vinterkläder och en massa grejer på vinden, vattnade blommorna som var mer döda än levande och åt sedan en upptinad paj ute på balkongen. Det är så skönt nu när allt är klart, ingen väska som står i vägen eller kläder som ligger och skräpar! :)

Nu ska jag släpa mig ner och handla frukost till imorgon. Inte kul med ett tomt kylskåp!

8 apr. 2011

Hejdå Åland

Nu blir det Stockholm under helgen, sedan Linköping! Längtar efter att komma hem, sova i min egen säng och kunna välja kläder ur en hel garderob och inte ur en resväska :) Har ju faktiskt inte varit hemma på en månad.

Adios!

Tävlingsplanering 2011

Här kommer min preliminära tävlingsplanering:

31/3-3/4 Marocko (Ladies European Tour)

12-14/5 Mölle (Nordea Tour)
19-22/5 Tyskland (LET)
26-29/5 Slovakien (LET)

10-12/6 Aura (NT)
16-19/6 Schweiz (LET)

1-3/7 Finland (LET)
7-10/7 Körunda (NT)
26-28/7 Smådalarö (NT)

5-7/8 Irland (LET)
11-13/8 A6 (NT)
18-20/8 Skottland (LET)

2-4/9 Österrike (LET)
8-10/9 Waxholm (NT)
16-18/9 Vasatorp (NT)
29/9-2/10 Frankrike (LET)

Totalt 16 tävlingar, varav 9 är på Europatouren och 7 på Nordea Tour (svenska touren). Jag har gjort ett program som känns på bra alla vis, ser fram emot säsongen!







6 apr. 2011

Bonniers

Nu tänker jag skryta om min storebror som i juni kommer ge ut en bok! Efter att ha pluggat och doktorerat i statistik tyckte han att läroböckerna inte var tillräckligt bra och skrev därför en egen :)

Länk till Kalles bok



5 apr. 2011

Träningsdag

Efter en lång och skön sovmorgon stack jag till Bollhalla för att träna golf, till gymmet och körde det första ordentliga passet på 2,5 vecka (pga förkylning och tävlingen) och sedan hem för att träna mer golf, utomhus. På vår egen "golfbana" :) 


Höll på att ställa bagen i denna lilla myrstack :) 

Stövlar för att komma fram till mattan med torra fötter:)



4 apr. 2011

Sol

En tant vid bordet bredvid pratar i telefon. Hon tittar ut och säger "det är så fint väder, strålande solsken". Jag tittar ut genom samma fönster och ser bara dimma. Positive thinking där! :)

Åland, Marocko och Skansen

Sitter på färjan på väg till Åland! Några dagar med träning, lugn och ro och god mat väntar :) Här kommer en bildbomb från Marocko och gårdagen. Nej, vi tog inte en endagstur till Afrika igår, däremot till Skansen :)


Stefan och Carin Koch och Linda Wessberg 

Prisutdelning efter onsdagens pro-am 

Lördagens pro-am på Golf L´Ocean


Sötis 

Grönis 


Ännu en sötis som kommer bli anfallen? ;) Ja om plastödlan börjar leva. 


Skulle behöva tandställning!

King of the cobras

2 apr. 2011

Flyger

Hej från 10 000 meters höjd! Internet ombord, heja norwegian!

Sveriiiiige

Pro-amen är spelad. Trötta axlar efter att ha burit bagen, vägrade ha caddie idag haha:) Nu äter jag lunch med laget, sen blir det en dusch innan jag sticker till flyget. Ja, jag flyger hem idag!!:) Direktflyg Agadir-Stockholm is da shit! :)

Ciao!

1 apr. 2011

MC

Besviken men det finns värre saker... Därför passar en glad hoppbild bra:)

Poolside

Linda och jag sitter vid poolen och har det bra:)