31 dec. 2009

Vinter


Vintrigt och fint var det när jag gick till gymmet igår!!

Gott Nytt År!

Gott Nytt År till alla!!

Här har det inte gjorts mycket idag, slappt och välbehövligt! Men för att stilla min överskottsenergi boxas jag och tränar forehand på Wii :) Det brinner för fullt i öppna spisen och det är så skönt att vara inomhus nu när det är så kallt ute! Ikväll ska vi till Bellos, så det blir ett lugnt och mysigt nyår för oss!

Kram till familjen på Åland!!

30 dec. 2009

Bebis!

Letade runt lite på nätet efter en förklaring till Harrys psykade beteende igår och läste nånstans att de kan påverkas om man skaffar ett annat djur. Kan det verkligen vara så? Kan han där nere på golvet i sin bur känna att vi har skaffat en orm, i ett terrarie i ett helt annat rum? Vad skulle det annars kunna vara som gjorde honom så störd? Idag har det varit nästan som vanligt, förutom att han bet mig när jag lyft upp honom, vilket han aldrig gör annars. Nånting måste vara fel!

GRATTIS än en gång till lille Leo!! Jag är så glad för er skull! Och ok, han kanske är född ssk-supporter, men jag ska se till att han bär denna tröja med stolthet och följer budskapet om sisådär 18 år! Hehe

Bakning

Kollar hockeyn på csports.. Kom just på att jag glömde betta idag så inget 6-3 idag!!!!! Har bakat en massa på eftermiddagen, banan- och chokladcrispmuffins och fruktbröd:)


Premiär på internet: Ceasar!




Mums att slicka den här vispen!!! :)

Sol!

Godmorgon!

Lugnt i hamsterburen nu... Ingen mer pepparkaka för honom:)

Solen skiner, underbart!! Ska sticka till gymmet nu, tänkte köra ett långt pass så här årets näst sista dag. I eftermiddag har jag noll planer, vilket jag inte direkt gillar. Får se om det blir lite bakning, shopping eller filmtittande... Och kanske lite planerande vad jag ska göra fram till säsongen startar... Ha en bra dag!

29 dec. 2009

Protest

Sorg i huset! Förra veckan dog en av våra nya platifiskar. Sen var Poseidon död imorse! Och nu dog nyss malen också!! Plus att Harry är vrickad. Vad är det som händer med våra djur? Gör de revolt nu när vi har skaffat Ceasar (ormen)?

Stövlar

I Stockholm hittade jag dessa stövlar men köpte dem inte där, vilket jag bittert ångrat. Tills igår, när jag hittade dem på rean här hemma i Linköping istället! :) Underbara, så varma och grymt bra grepp på isen! Så nu slipper jag halka omkring och frysa om tårna!










Huset borta

För alla som är rädda att Harry ska skada sig: ja, huset är nu borttaget! Annars hade han förmodligen lyckats öppna locket och sprungit bort till ormen..:) Klippet spelade jag in för typ en timme sen och nu är det total stillhet i buren. Kan förstå att han är trött efter den stenhårda träningen förut..:)

Galen Harry!

Harry har blivit knäpp! Han fick en bit pepparkaka och därmed förmodligen även en sockerchock för följande 20 minuter var han helt speedad. Kolla videon!

27 dec. 2009

26 dec. 2009

Harry

Hade tänkt ha en liten gosstund framför tvn med hamstern medan vi väntar på husse, men nepp, Harry ville inte sitta stilla. Efter att ha sprungit runt på min tröja och bitit mig i fingret fick han hoppa ner i buren igen.. Dumma djur!

Majsorm

Hej hallå!! Nu snöar det igen där ute. Mysigt - det var så tråkigt igår när det höll på att smälta bort allting! Det jobbiga är väl att det blir så förbannat halt när det smälter, fryser, smälter och fryser.. Blev helt utskrattad av Daniel igår när vi gick en sväng, jag halkade runt med mina blanka stövelsulor och ok, det såg säkert rätt kul ut..:)

Spelar Wii för fullt. Fick det i födelsedagspresent av D och idag köpte jag det nya Super Mario-spelet. Grymt kul! Jag är nog den enda i min ålder som inte har spelat Super Mario mer än nån gång, men nu jäklar ska jag ta igen det..:) Ibland slänger jag in ett tennis- eller bowlingpass, också otroligt kul! Rätt bra fysträning dessutom:)

Vi har nu ett litet zoo här hemma. Sedan tidigare har vi ju fisken Poseidon och min lilla gullehamster Harry. Köpte fyra nya fiskar (bara tre kvar:() och två malar för några veckor sedan och sen kom den stora skrällen.. Jag köpte en orm till Daniel i julklapp!! Den har inget namn än så länge, men är en röd, faktiskt ganska söt majsorm. Idag köpte jag maten, vilken var anledningen till att jag tvekat till ormköpet. Den käkar nämligen möss. Usch.. Villkoret var dock att mössen ska köpas frysta. Inte en chans att jag skulle tillåta att små söta möss ska springa omkring i terrariet! Grymt nog med frysta.. Nu är det bara att hoppas att Daniel är hemma varje gång det är dags för utfodring..:)

Nu ska jag sticka ner till the Champ och kolla hockeyn med familjen.. 6-3 är bettet såklart! Och kom igen nu, våra djur vill att du ska göra mål husse! :)

24 dec. 2009

GOD JUL!

Vill önska alla en riktigt God Jul!

Här har dagen inletts med morgonpromenad och julgröt. Snart blir det Wii-spel och sen Kalle Anka..:) Kör försiktigt alla som ska ut och åka!

Kram!

22 dec. 2009

Stockholm

Har inte skrivit nåt på ett tag, illa.. Nu får det bli bättring! :) Vi har varit i Stockholm ett par mysiga dagar. Julklappsshopping, Avatar på 3D-bio och asiatiskt julbord på East plus en god födelsedagsmiddag! Det var kul att se filmen i 3D, med ett par snygga glasögon:) Tror det kommer bli den nya grejen i filmvärlden, allt fler filmer lär komma i 3D. Det höjer verkligen effekterna och man lever sig in mer i filmen. Tur att det var mörkt i salongen för jag duckade rätt bra några gånger..:)

Härligt att det fortfarande är så mycket snö! Hoppas, hoppas det ligger kvar några veckor till! Jag måste bara hitta ett par varma stövlar, för just nu blir mina tår till isbitar så fort jag går ut. Spanade in ett par i Stockholm så imorn ska jag ge mig ut på jakt här i Linköping. Undrar om de finns här också.. Korkat att inte köpa dem i huvudstaden..

Harry får dropp i ögat två gånger per dag.. Han hatar att bli fasthållen och springer som en liten stolle i handen. Fick hjälp av Emelie nu ikväll att droppa, tack tack! :)

Imorn blir det den sista julklappsshoppingen. Har några grejer kvar, skönt att man är ute i så god tid.. Men jag vet vad jag ska ha så det kommer nog gå hyfsat fort. Ska köra ett hårt fyspass också, var riktigt länge sen nu. Jag har inte haft nån lust att träna när jag mest tänkt på beskedet jag fick.. Nu kryper det dock i benen så träning ska det bli.

Godnatt!

17 dec. 2009

Kyyyyla

Huu så kallt det är ute nu!! Trots varmaste gåsjackan, mössa, vantar och tjocka stövlar höll jag på att förfrysa på väg ner till bilen!:) Men jag får inte klaga, har ju längtat efter snö så länge! Hoppas verkligen att snön ligger kvar till jul, kommer knappt ihåg när det var en vit jul sist! Här inne eldas det i öppna spisen, så det är riktigt varmt och skönt, men det måste vara lite stopp i skorstenen för det luktar skogsbrand i vardagsrummet..:)

Harry och jag gick till veterinären idag för att klippa hans små klor, eftersom vi misslyckades helt häromdagen när vi försökte göra det själva. Nu gick det tyvärr inte bättre för veterinären, så vi fick gå hem igen med lika långa klor. Vild liten hamster vi har! Passande nog, om det nu kan vara passande, hade han under natten fått en blödning i ögat, vilket jag såg först hos doktorn så han kunde skriva ut ett recept. Det som var passande var alltså att han inte fick blödningen imorn eller på söndag, utan faktiskt just den dag som vi ändå var där. Så nu ska jag försöka droppa ögondroppar i hans små ögon i tio dagar..

De senaste dagarna har varit väldigt jobbiga. Leverfläcken jag tog bort för någon månad sedan var inte snäll, så jag fick ta bort ännu mer häromdagen. Fick beskedet i Dubai, så vi reste hem tidigare. Inte så lockande att vara kvar i solen.. Nu hade jag tur att den upptäcktes väldigt tidigt, så det bör inte vara någon fara. Många tankar har dock hunnit fara genom huvudet och man inser vad som är viktigast i livet. Kanske sker det en liten förändring nästa år, vi får se.. Jag som just hade fått ta bort det stora plåstret har nu fått ett ännu större. Men jag tar hellre ett enormt bandage.. Vill bara varna alla - gå och kolla om du har en misstänkt leverfläck och sola inte för mycket!!

14 dec. 2009

Harry mumsar


Harry tycker om lussebullar! :)

10 dec. 2009

Season ended

Det känns tomt men samtidigt väldigt skönt att säsongen nu är slut. Som pricken över i:et gick även den här tävlingen åt helvete, så jag kan nu sammanfatta en urusel golfsäsong. Finns flera orsaker som jag inte tänker gå in på här och nu, men jag känner mig revanschsugen och jag tänker träna hårdare och bättre än nånsin inför säsong 2010. Jag vet att jag kan vinna igen!

Jag är självklart besviken, men det var värre igår med den avslutningen. Vi flyger hem lördag natt så nu blir det shopping, sol och bad i två dagar! Lika bra att njuta när man ändå är här!

8 dec. 2009

Bilder 8 dec





















Premiär som caddie:)


















Uppvärmning på rangen i sandstorm. Så där tomt är det inte i bakgrunden!




































Pro-Am

Nyduschad och fräsch igen efter en lång pro-amdag i sandstorm! Helt sjukt vad det blåste, och eftersom vinden kom från öknen förde den med sig en massa sand som satte sig i kläderna, öronen, munnen, håret och inte minst ögonen! Som tur var hade Helena med sig sina solglasögon som hon lånade ut (tack!:)) så jag kunde fortsätta spela. Har aldrig varit med om en sandstorm förut. När man stod på rangen såg man knappt skyskraporna i marinan, som jag tog kort på härom morgonen..

Trots sanden och blåsten hade vi en kanontrevlig dag med våra amatörer. Helena var jätteduktig som caddie och jag skötte mig också:)

Två kvällar i rad hade vi ätit middag i klubbhuset, en stor buffe med bl.a. hummer! Inte fel! Idag hade de corn on the cob också, grymt gott!

Imorn går vi ut 11.50, vilket är en ganska jobbig tid med tanke på lunchen.. Sådär mittemellan liksom.. Men det får bli två frukostar innan starten så vi orkar hela vägen!

Match ikväll, 6-3 och tre hemmavinster (Frölunda, HV och LHC) är bettat! Gör mål ikväll nu Harrys husse! :)

Kram!

7 dec. 2009

7 dec


Spelare och caddie på middag på Emirates:)

6 dec. 2009

6 dec

Vinst igår igen, så himla kul! Glömde än en gång att betta 6-3 så nu måste jag se till att göra det resterande matcher för jag tror det slår in snart!

Lite lugnare träning idag, range, chip och putt.. Tog lite längre sovmorgon också, eller sov och sov, det har blivit så ljust i rummet klockan sju varje morgon att det inte går att sova längre, men jag låg och slumrade iaf, skönt det!

Flyttade förut från familjen till ett lägenhetshotell som också ligger intill banan. Riktigt lyxigt och fint! Dessutom finns det tvättmaskin såg jag just, så det lär bli en strumptvätt senare..:) Nu ska jag sticka till mallet för tredje dagen i rad (det blir dyrt det här:)). Johanna och jag ska käka och kolla runt lite. Jag måste hålla mig vaken för vid midnatt ska jag åka till flygplatsen och hämta caddie Helena.

Det var en smörkniv idag va? ;)

5 dec. 2009

Träningsdag

En dag av träning idag.. Vaknade ganska tidigt så stack ut till klubben och ställde mig på rangen. Körde ett riktigt bra pass där medan det blev allt varmare. Därefter tränade jag puttning men fick sätta mig i skuggan efter ett tag med en vattenmelonjuice..:) Hehe jobbigt:) När den var urdrucken blev det bunkerträning. Körde en långlunch med de andra tjejerna och sen blev det gymmet med cykel och lättare styrketräning. Har äntligen börjat få lite färg på armar och ben, det blev inte mycket till det tidigare under veckan när man åkte runt i en golfbil hela dagarna under pro-amen. Så det är gött! Måste ju ligga steget före Helena när hon kommer hit imorn!:)

4 dec. 2009

4 dec i Dubai

Spelade tennis på eftermiddagen (i golfskor:))

















Söta fåglar!








Åttonde hålet på Majlis på Emirates
KM och Johanna på första hålet

3 dec. 2009

Åtta i Dubai

Torsdag kväll och tredagarsproamen är över.. Jag är jättenöjd med min åttondeplats!! Första dagen hade jag 72 (par 73), igår 76 efter kass avslutning och så idag 70, vilket gav -1 totalt. Det som jag är mest nöjd med är att jag gjorde 15 birdies på tre rundor, det var länge sen! Det är så skönt att ha fått ett kvitto på att den träning som jag har lagt ner de senaste veckorna verkligen har gett resultat! Det har inte varit roligt alla gånger att stå där på rangen och slå bollar eller att gå ut och spela i isande duggregn, men när birdieputtarna trillar i är det värt allt slit! Efter att ha kommit hem härifrån och haft lite julledigt ska jag fortsätta på samma sätt, det verkar ju funka!

Nu är det alltså några dagars träning, fredag till måndag, och sedan är det pro-am på tisdag innan den "riktiga" tävlingen startar på onsdag. På söndag kommer Helena ner för att gå caddie, det ska bli sååå kul!

Varje kväll har jag varit ute och käkat med tjejerna (förlåt Nico, du får ingå där också:)). Första dagen på Chili på Emirates Mall (en massa tacochips:)), därefter i Madinat (god vattenmelonjuice), thai i Marinan och så Madinat nu ikväll igen. Det finns så många bra restauranger här i Dubai, det är kul att prova runt lite! Det värsta är trafiken när man ska ta sig nånstans. Det gäller att vara vaken! Folk kommer där i sina enorma bilar och ser inte mig i min lilla grå pärla. Dessutom är det som vanligt vägarbeten precis överallt så det är tillfälliga vägar åt olika håll, långa köer och allmänt kaos. Men det ska tilläggas att det är en ganska mäktig känsla att åka på sjufiliga Sheik Sayedh Road med bra musik i högtalarna och vara omringad av skyskrapor och se Burj Al Arab i horisonten!

LHC leder med 2-1, nu ska jag sova..:)

Var en sväng på Mallet och kikade i affärer innan middagen idag så tog en bild på skidbacken (som vanligt med iphone så sådär kvalitet). Tror det blir några åk där nästa vecka, eller hur Helena!? :)



2 dec. 2009

Putträning


















Putträning på Emirates efter rundan idag! Superfina greener så det är kul att träna då! Hörde att det är kallt hemma, det är det inte här.. hehe..:) Nu ska jag iväg och käka thai nere i Marinan! Kram!

2 dec

Godmorgon! Nu ska jag sticka till banan.. Inte en moln på himlen idag heller..:)

1 dec. 2009

Bilder trip to Dubai














Linköping i söndags eftermiddag genom ett flygplansfönster. Huu..



















Amsterdams flygplats var fullt av julpynt! Tomten var redan där! :)















Dubai från rangen imorse.. Trots ekonomikrisen byggs det även om det är färre lyftkranar än vanligt..


















































Mer Dubai

Nu funkar min telefon igen!! Fick tipset att stänga av 3G och när jag gjorde det fick telefonen kontakt direkt. Skönt, har ju känt mig helt handikappad!

Som jag skrev imorse var jag alltså uppe före tre svensk tid. Lite småjobbigt när man fortfarande är rätt inne på den tiden. Sen gick jag iofs och la mig halv sju (!) svensk tid igår, men det var väldigt svårt att somna. Hur som, tidig uppstigning, 5.40 lokal tid och sen spel 7.40. Emma och jag spelade med klubbens kapten med fru, och hade det jättetrevligt. Golfbilar gällde och gud så skönt! Hade knappt klarat att gå så dags! :) Golfen däremot klarade tidig morgon för jag kom in på 72 slag, ett under par! Grymt skönt! Stabilt spel och bra humör!

Efter rundan åt vi lunch på Emirates terrass, alltid lika bra mat! Sen blev det lite slagträning, puttning och en sväng till gymmet för cykling, magträning och stretch. Det är så smidigt där, allt ligger på samma ställe. Bakom klubbhuset finns det en jättestor pool, gymmet och tennisbanor. Skulle kunna tillbringa hela dagar där!

Heja mig! Förra året bodde jag i en lägenhet i Dubai Marina och tänkte första kvällen ta en dusch, men vattnet var så satans kallt! Jag tänkte att visserligen är det väldigt varmt ute så man kanske inte vill ta en kokhet dusch, men nog vore det skönt med lite varmvatten. Jag duschade därför på klubben några dagar tills jag upptäckte spaken till varmvattenberedaren..:) Igår kom jag hit vid åtta på morgonen, och var rätt sugen på en dusch efter en lång resa. Men vattnet var fesljummet och oduschbart. Jag gjorde mitt bästa för att bli hyfsat ren men jag kände mig halvofräsch när jag gick och la mig. Men så under natten kom jag på att jag kände igen problemet, klev upp och där på väggen satt det visst en knapp med texten "hot water". Så nyss tog jag en lång, skön, varm dusch..:) Hoppas jag lär mig till nästa år, tredje gången gillt!

Människorna här är så otroligt trevliga och hjälpsamma. Huset jag bor i nu tillhör en familj som är i Thailand på semester till på fredag. Jag har aldrig träffat dem, men de låter mig ändå bo här själv! Det är riktigt generöst!

Mål blev det och snyggt var det min stjärna! :*

Lägger upp några bilder strax, tagna med iphonen så de är inte jättebra men bättre än inget..

Kram!

Grattis pappa!

Grattis på födelsedagen pappa!!

Här är jag redan uppe, TRE svensk tid, men det vill jag inte tänka på. Första rundan av pro-amen om 1.5 h..

Telefonen funkar inte alls nu, eller jo den funkar men inte nätet. Hoppas det ligger en massa sms o väntar för den har inte pipit på länge nu..:)

Kram!!