30 nov. 2009

inspel

Det är tydligen inte bara mitt nät som strular utan de andra tjejerna sa samma sak. Suck, hatar när telefonen inte funkar som den ska. Den är ju ens livlina och bästa vän när man är ute och reser! Tur att skype finns, men man vill ju gärna messa också!

Den här dagen kvalificerar sig som en av de längsta nånsin. Känns som den har hållit på sen jag vaknade igår, men så sov jag ju inte så bra på flyget heller.. Ville iaf känna på gräset lite så tränade först lite och stack sen ut och spelade med Emma, Maria och Cissi. Jag och Cissi fick stryk så nu är vi revanschsugna..:) Jag hoppade av efter 9 hål pga trötthet, men de andra fortsatte. Detta var grannbanan till den vi brukar spela på, men också den som vi ska spela pro-am på i tre dagar med start imorgon. Skönt att testa utslagen och putta på greenerna.

Nu blir det lite skypande, en välbehövlig dusch och sen ska jag käka med tjejerna på Emirates Mall när de spelat klart. Tror jag kommer slockna rätt snabbt ikväll. Just det, ska gå in och betta. 6-3 känns tufft idag men jag tror stenhårt på det! Och ikväll gör du mål Daniel!! :)

Ingen täckning

Jag vet inte vad det är för fel på min telefon men nu står det hela tiden "Ingen service". Försöker byta nät och så men inget verkar funka.. Mycket skumt för det funkade ju när jag landade. Hoppas det börjar funka snart!!!!

Dubai

Framme i Dubai! Resan gick riktigt smidigt, skönt när det är så! Försökte sova på planet men det blir sällan nån djupsömn, så nu ska jag krypa ner i sängen och sova några timmar. Sen blir det lite träning, mathandling och mer sova. Jag startar ju 07.40 imorn (med Emma, KUL!!) så det blir en tidig kväll ikväll. Ingen hockey på csport för mig inte..:(

23 grader när jag landade förresten. Perfekt!

29 nov. 2009

Resfeber

Resfeber - jajamen! Jag har ju fasen nästan glömt hur det är att flyga. Och sen ska jag hyra bil och hitta rätt bland virrvarret av vägar också! :) Flyger vid fyra i eftermiddag från Linkan via Amsterdam och sen landar jag i emiraten tidigt måndag morgon.

Fick min starttid för pro-amen på tisdag, kl 07.40 lokal tid = 04.40 svensk tid. Och det är min STARTTID! Då ska jag vakna, äta frukost och värma upp innan. Huuuu.. Har glömt hur det är att vara golfproffs on tour, har nog inte gått upp före nio en enda morgon den senaste månaden. Aja, jag ska inte klaga, det ska bli så skönt att komma till värmen och äntligen få spela golf igen i kortärmat och kjol! Och att få tävla!!

Dimma tjock som grädde ute. Ska ut och springa nu så får väl se om jag hittar hem sen.. Haha..


27 nov. 2009

Artikel

Hemkomna från middag hos mor och far.. Tack för en mysig kväll! Och pappa - bara stooora fiskar nästa sommar!

Corren hade en artikel om mig i dagens tidning. Bra skrivet som vanligt Claes!

Körde ett svingpass på Landeryd förut och höll på att frysa ihjäl. Så fruktansvärt kallt i vinden! Därför blir det golfhallen imorn istället. Måste bestämma vilken putter som ska hänga med till Dubai. Jag har testat en massa olika efter att min favorit, som jag snodde från mamma 2006 blev utsliten, men inte riktigt hittat den perfekta. Har tränat med en tyngre variant de senaste veckorna, men på snabba Dubaigreeener blir det nog inte helt rätt. Kanske ska korta en av mina andra istället..? Har nämligen ändrat puttstil lite, så att jag nu håller längre ner på klubban för att på så vis få mer avslappnade armar och därmed ett stabilare stroke. Vi får se vilken det blir, ska testa en massa olika imorn..

Godnatt!

Dubai

När jag på måndag kommer till Dubai är det för fjärde året i rad. För varje gång har det sett annorlunda ut. Det är tex helt omöjligt att hitta när man kör bil för där det sist fanns en avfart står det nu en skyskrapa. Tydligen har nu ekonomikrisen drabbat även Dubai så byggnationen har avstannat något men fram tills nu har det varit helt galet. Här är två bilder av stora gatan Sheikh Sayed Road som visar skillnaderna:


dubaiprogress.jpg



25 nov. 2009

Security

Innan varje flygresa görs ju en säkerhetsgenomgång. När det är kabinpersonalen själva som läser och demonstrerar brukar jag titta upp då och då av vänlighet, men utan att egentligen lyssna. Fler och fler flygbolag kör dock med filmer istället. Här är en annorlunda film! :) För två år sedan flög jag med British Airways till Australien. Arlanda - London - Bangkok - Sydney, vilket innebar att deras film visades tre gånger. Borde inte vara något problem, men i denna film gick en tecknad gubbe in i en lyktstolpe två gånger och båda gångerna hördes ett väldigt högt "klooooooong". Alltså fick jag höra detta ljud sex gånger, gissa om jag fick panik mot slutet..! Som tur var hade jag en månad att vila upp innan det var dags att resa hem igen..:)

Onsdag

Har sprungit, duschat och käkat lunch och ska strax sticka till sjukhuset för att ta bort stygnen, usch usch.. Är lite nervös att det ska kännas äckligt och att det ska göra ont efteråt. Får hoppas det har läkt ihop som det ska..

I eftermiddag blir det säsongspremiär i golfhallen! Ska träna puttning..

Igår när jag var och handlade i en stor affär på Tornby hamnade jag i en låång kö till den enda kassan som var öppen. När det äntligen var min tur kom ett äldre par, som nyss handlat en massa grejer, tillbaka till kassörskan och visade en reklambroschyr från affären där det stod att en av grejerna de köpt inte alls kostade 59,50 som de betalat utan 49,50. Den tian ville de bestämt ha tillbaka! Kön blev inte direkt kortare medan kassörskan fipplade med sin icke fungerande telefon för att kontrollera priset med chefen, fick bekräftat att paret hade rätt och sedan skulle försöka reda ut det i kassan. Medan paret stod där och väntade och kön växte. För 10 kronor! Herregud. Jag letade i fickorna efter en tia men hittade tyvärr ingen. Annars hade jag kunnat lösa problemet smidigt..:) Det är en sak om det handlar om en hundring, eller kaaanske om det är en tia som felar och det inte är nån mer kund i butiken. Men i denna situation.. De hade knappast ont om pengar heller med tanke på allt de köpte, utan de var helt enkelt sjukligt snåla! Får man vara så snål?

Sjukhuset nästa..

24 nov. 2009

Skype

Ingen 202 idag heller, men ännu en 201..:(

Kollade priserna för att ringa från Dubai och insåg att den vanliga mobilen inte är ett alternativ.. Med tanke på att jag snackar ganska mycket i telefon måste jag minst vinna tävlingen och ro hem ett grymt sponsorkontrakt för att ha råd med två veckors snackande..:) Räddningen blir skype! Har testat det en gång förut, men med en urusel internetanslutning blev det bara ett försök och sedan några års uppehåll.. Men nu är jag igång igen! Troligen som den sista människan i världen hehe.. Och som de flesta rookiesar oavsett ämne är jag sååå imponerad! Tänk sen när jag är på andra sidan jordklotet i Australien, men ändå kan se och prata med alla helt gratis. Då kommer det inte att kännas så långt borta!!

Skumt, idag blir jag inte trött. Ögonen är trötta men det finns inte en chans att jag kan somna. Får väl kolla på CSI så länge medan jag väntar på Daniel. Tröttheten brukar ju komma när man ligger stilla i soffan.

Spelade idag förresten.. 18 hål på södra. Sol och fint, men ruggigt kallt i blåsten. Tack för att det finns vintervantar!

23 nov. 2009

202

Dagens två träningspass är klara! Gym imorse, där jag klarade mitt mål med 100 kilo i knäböj. Målet var att klara det innan Dubai. Gött! Men då ska jag verkligen erkänna att det fuskknäböjisar, inte hela vägen ner till 90 grader, vilket är en väldig skillnad. Där tar jag betydligt mindre, men jag har ändå ökat en hel del där under min träningsperiod. När jag kommer hem lär jag väl få börja om med lite lättare vikter, men det brukar gå ganska fort att bygga upp igen. 

Efter lunch körde jag ett svingpass på Landeryd, som gick riktigt bra! Inte många träningar kvar innan jag sticker, så det är verkligen lätt att vara fokuserad. Det ska bli så skönt att komma iväg, för nu börjar det bli ruskigt att vara ute och träna! Det är ändå hyfsat varmt, runt 8 grader, men vinden och regnet som hänger i luften gör det så mycket kallare..

För en massa år sedan började jag med plate-spotting, en "tävling" där man letar efter svenska bilnummerplåtar i nummerföljd. Jag hade ett uppehåll på några år, men nu när jag har varit hemma ett tag har jag börjat igen. Det blir som en drog. Kan just nu inte se en bil utan att kolla numret..:) Håller dessutom på att bli galen för nummer 202 finns inte! Jag har troligen sett alla nummer som startar eller slutar på 2, utom just 202. Igår såg jag 201 och idag 203. Är det nån som vet om och isf var det finns en 202a?

När jag är mitt uppe i resandet brukar jag packa sent kvällen före och oftast handla solkräm och liknande på flygplatsen. Idag är det måndag, jag reser på söndag, men jag har redan börjat fundera på packning och ska strax sticka till apoteket för att köpa just solkräm. Kommer säkert ha packat klart på torsdag för säkerhets skull och inte kunna sova pga resfeber i veckan.. Nu vet jag hur det känns..:)

Kram!

22 nov. 2009

Nummer

Haha.. Tryckte bort den kommentaren för jag tyckte det var så skumt..:) Men nu fattar jag.. Även om numret var helt borta.. Ska plugga in det nu..

Ingen is

Jag, Carro och Vera hade laddat för isträning imorse, men när vi kom till hallen fanns det inga tider, så vi fick vända hem igen..:( Så himla synd! Men vi ska försöka hitta en istid nån dag i veckan nu istället..

En riktig slappardag har vi haft idag. Film och tv-tittande hela eftermiddagen plus pizza på Mozzarella till lunch och nu hamburgare till middag. Nyttigt värre hehe.. Grejen är att jag försöker ha en ätar- och vilodag i veckan, för resten av dagarna är jag ganska nyttig. För att vräka på ännu lite mer blir det nog popcorn också sen..:)

Sista veckan hemma innan Dubai och jag hoppas kunna köra på hårt så jag blir redo för ännu hårdare träning där borta. Gym och golf imorn..

21 nov. 2009

Jobbigt i löpspåret

Idag var det en pina, löpningen alltså.. Jäklar så jobbigt! Sprang en längre runda än vanligt också så jag trodde på allvar att jag skulle dö halvvägs! :) Men gött väder är det, sol och fint! 

Vann yatzyn med 5-1 igår. Total dominans!!

Nu blir det dusch, lunch och golfträning.. Och efter det kross av Timrå med 6-3:)

Jag minns inte telefonnumret nu heller fast ni ju sa det igår.. Men resten ska nog sätta sig till nästa avstämning om ett år eller så..

20 nov. 2009

3-0

Vilken start på yatzyn jag fick idag, gjorde TRE yatzy de första fem slagen!! Leder med 2-0 i matcher när det är idolpaus:)

Idag vaknade jag supertrött, småkrasslig och med träningsvärk i hela kroppen. Åkte ändå ut till Landeryd, tränade på rangen och fick veckans bästa resultat! Mycket skumt. Igår kände jag mig ju lika fräsch i kroppen som en maratonkenyan på söndagspromenad, men genomförde ett träningspass med mindre bra resultat. Viktigt att ta med sig, om jag känner mig kass i kroppen en tävlingsdag kan det ändå betyda att jag kan vinna!

Imorn blir det löpning, golf och hockey!

19 nov. 2009

Bullbak

Här bakas det bullar!! Vanilj- och kanelbullar! Jag tycker mest om att baka och äter inte så mycket själv, men som tur är har jag en i huset som gärna äter upp dem så jag kan baka nya snart igen..:) 

Idag har jag haft en sån där dag när jag inte kan sitta stilla. Daniel tror att jag lider av en bokstavskombination eftersom dessa dagar inträffar i stort sett varje dag. Överskottsenergi kallar jag det. I alla fall, jag körde mitt gympass imorse, vilket gick riktigt bra. Sen blev det träning på Landeryd, och där gick det lite sämre idag. Skumt det där, vissa dagar kan det kännas så jäkla bra och sen nästa så funkar det inte alls. Men det var bara att nöta på ändå och så funkar det förhoppningsvis så mycket bättre imorn! 

Nu är bullarna inne i ugnen och sen ska jag käka några pannkakor innan jag gör mig iordning för hockeyn. Efter matchen blir det middag med svärfar, svärfarfar och Daniel såklart.
6-3 är tippat!

Bellos

Godmorgon!

Vi var på Bellos igår.. Skaldjurscocktail, fisk- och musselgryta och varma konjakspäron med glass. Lika underbart gott som vanligt! 

Bio efter det, såg 2012. Huu, så dålig! Hade läst recensionerna som ju inte direkt hyllade filmen, men trailern verkade bra så vi ville se själva. Håller dessutom sällan med recensenterna som ofta hyllar skumma filmer och sågar bra. Hur som.. den var verkligen kass. Fräcka scener, explosioner och effekter men resten.. Som bilresan genom staden när de lyckas undvika fallande skyskrapor, rasande motorvägar och håller precis rätt hastighet för att slippa dras ned i den megaspricka som förföljer dem. Så onaturligt töntigt att de klarar allt utan skrapsår medan i stort sett alla andra dör runt omkring dem.. Sen är det iofs en film som bör ses på bio om man inte har ett grymt surroundsystem, så om nån fortfarande är sugen på att se den, gör det på bio!

Nu blir det gymträning, i eftermiddag golf och sen ikväll hockey, LHC-DIF. Kul dag!

18 nov. 2009

Pepparkakor

Åt just årets första pepparkakor.. Herregud så gott det är!!

Birdie

När jag vaknade imorse och kikade ut genom rutan steg väl inte direkt golfsuget till nån toppnivå. Grått, regn och småkallt.. Därför gav jag mig själv ett litet bett. Om jag gick under par idag skulle jag få beställa en jacka som jag är väldigt sugen på.. Åkte alltså ut till Landeryd, spelade 18 hål och gjorde birdie på 16 för att gå ett under och nu ska jag gå in och beställa jackan..:)


17 nov. 2009

Dagens träning

Pust.. Löpning är alltid såå skönt efteråt, men ibland är det en pina medan man håller på. Idag var det kanske inte en regelrätt pina, men inte långt därifrån! Nu när jag sitter i soffan med en flaska iskallt vatten känns det dock väldigt bra!

Träningen kändes riktigt bra idag! Körde först ett svingpass på rangen, där jag tränade extra mycket på att få in svingändringarna med träklubborna, framförallt drivern. Mot slutet såg jag en solklar förbättring jämfört med innan, grymt skönt! Efter det spelade jag 9 hål, första rundan på väldigt länge. Mattor och vintergreener = inte optimal träning, men jag slog många drivar och fick träna en hel del wedgar plus att det altid är bra att få in lite målträning. Om vädret är okej imorn har jag tänkt spela 18. Ju fler rundor jag har i kroppen när jag kommer till Dubai, desto roligare blir det där. 

Ser fram emot att komma till värmen nu! Jag gillar ju dessutom Dubai, golfbanan vi tävlar på är kanon, havet är varmt och det finns ett stooort shoppingcenter i närheten där vi ska bo. I år har jag tänkt sticka in till det gamla Dubai, där det bla finns en massa marknader. Sedan kan jag tänka mig att det blir både skidåkning och ökensafari :)

16 nov. 2009

Yatzy fortsättning

Vann kvällens spel med 5-3, viktigt!! :)

Ullared

Leder med 3-0 i yatzy! Men förut var det Simpsons på tv så Daniel blev distraherad. Nu är det slut och Ullared är på istället. Risk att det blir omvända roller..:)

Grååått

Hyfsat grått på Landeryd på eftermiddagen! Träningen kändes bra, börjar få kläm på svingen när jag slår med järnklubborna, men när träklubborna kommer fram och kroppen får mer fart ramlar jag tillbaka lite i det gamla.. Men jag känner att det är på g det oxå!



15 nov. 2009

Johan Falk

Jaha, en Hornsimpa ska det alltså ha varit som låg där på disken på Hemköp.. Undrar hur man tillagar den..:)

Tog en lång och skön sovmorgon idag, behövdes när man kom hem lite sent igår..:) Därefter blev det en långpromenad med Julia, i solsken!! Riktigt skönt!

Sedan andra halvan av förra veckan har jag inte kunnat träna ordentligt pga leverfläcksborttagningen, förkylning och vaccinationssprutan. Nu är förkylningen i stort sett borta, jag har kunnat svinga för fullt sedan i tisdags och ser fram emot nästa vecka! Nu ska det hårdtränas! Om två veckor sticker jag ju till Dubai, så det gäller att vänja kroppen vid tuffare träning så jag inte råkar ut för någon överbelastningsskada som förra året! Ska köra tung styrka nästa vecka samt måndag veckan därpå, för att sedan lätta på framförallt benstyrkan och köra lättare övningar med mycket hopp för att få upp spänsten. Hoppas på lite värme också så att jag kan spela nån runda på Landeryd. 

Min stackars sambo är fortfarande sjuk (nära döden enligt honom själv:)), så han ligger mest och vilar. Nu är han iaf vaken så snart ska vi kolla på den sjätte Johan Falkfilmen. Vi har fastnat för dem, de är perfekta söndagsfilmer! 

13 nov. 2009

Ny varelse?



Vad är detta? Den låg ovanpå frysta-räkor-disken på Hemköp. Har troligen hittats bland räkorna.. Aldrig sett nåt liknande!! Nån som vet?

12 nov. 2009

Sjukstuga

Sjukstuga hemma.. Hatar hösten - blir alltid sjuk då! 

Har tänt en massa ljus runt om i lägenheten, så nu är det jättemysigt! Det enda positiva med mörkret!!

11 nov. 2009

Putträning


Egenkomponerad putträning. En puttmatta från Dormy, Pathfinder för att få rätt stroke och så (nu viskar jag!) en DIF-matta för att stå rätt med fötterna.

Ljusslinga


I flera månader har vi trott att eluttaget ovanför Poseidons akvarie inte funkade, så idag tänkte jag kontakta hyresvärden för att få det fixat. För säkerhets skull gjorde jag ett extra test och då plötsligt funkade det igen! Ingen aning hur det gick till:)
Köpte en ljusslinga så nu tror jag firren är glad att han äntligen fick ljus! Lite julstämning i hallen dessutom!

Vaccination

Blev vaccinerad igår.. Ajaj i armen! Har dessutom drabbats av biverkning influensa mini, så ligger i soffan med myskläder, mössa och en varm filt. Men jag tar hellre detta än att riskera att bli dålig på väg till eller i Dubai..

8 nov. 2009

Fars Dag

Dagen inleddes med frukost på Scandic med mamma och pappa, min farsdagspresent (Grattis Pappa!!). Tänk om man alltid hade så mycket att välja på som på en sån buffe! Ska försöka börja skicka upp Daniel lite tidigare, så han bakar bröd, gör äggröra, fixar olika sorters musli och yoghurt och skär gurkan sådär snyggt innan jag kliver upp..:)

Kom just hem från gymmet där jag ägnade en halvtimme åt lite kul cykling...:/ Skönt att äntligen köra lite hårdträning iaf!

Sitter och kollar på "Top Dog". Aldrig sett det förut, men usch vilket sjukt program. Visst, hundarna tycker säkert att vissa grenar är lite kul, men ägarna är ju totalt hysteriska. I det här programmet ska hundstackarna klättra uppför en brant ramp, det verkar ok, därefter gå över en smal bräda högt upp i luften, vilket väl också får anses vara ok, men sen ska de åka linbana från hög höjd ner till ägarna.. Med dessa hysteriska människor förstår jag att några av hundarna stannar kvar där uppe och vägrar åka ner.. Kanske tänds ett litet hopp hos dem att de ska slippa den skrikande hussen..:)

Snart är det dags för lite Karjala Cup på tv.. Får verkligen hoppas att Sverige krossar Finland! Ikväll blir det middag med familjen!

6 nov. 2009

Tre Kronor!

Daniel blev hastigt inkallad till landslaget, så tidigt imorse åkte han ner till Jönköping. Jättekul för honom att få ta på sig landslagströjan igen! Grattis grattis grattis!! :) Jag är lite avundsjuk, om det är nåt landslag jag verkligen skulle vilja spela i är det just Tre Kronor. Så maffigt namn liksom..:)

5 nov. 2009

Stadskampen

På golf.se pågår just nu (idag och imorn) en tävling mellan Linköping och Jönköping om vilken som är bästa golfstaden. Gå in och rösta på Linköping nuuu!

Idag gör det inte alls lika ont, så jag kan nästan röra mig som vanligt. Blev trackad här hemma igår eftersom jag inte kunde vrida på huvudet utan fick vrida hela kroppen som en stelopererad...:) Morgonpromenad blev det imorse och sen har jag kört lite putträning då och då under dagen. Att träna puttning inomhus är ungefär lika kul som att cykla motionscykel, så jag försöker dela upp skiten och köra minipass istället..:)

Men som sagt - gå in och rösta!!!! 

4 nov. 2009

Ajaj

Ajajaj nu gör det ont!! Bedövningen har släppt! "Operationen" gick bra, leverfläcken är borta och ett stort plåster sitter där istället. Såvitt jag vet var det första gången jag fick bedövning. Halväcklig känsla att kunna nypa sig själv utan att känna något! Nu har jag fått nåt smärtstillande av Daniel så att jag ska kunna sova inatt. Hoppas det känns bättre imorn! Några dagars hårdträningsvila är ordinerat, så nu blir det morgonpromenader och putträning istället..

Torskade just i yatzy, så nu är det sådär bra stämning här hemma.. hehe.. Tror Daniel har mixtrat med tärningarna för han har fått yatzy varje omgång!

Sov så gott!

Snö!

Och där kom vintern.. Gick en morgonpromenad imorse och det började snöa!! Ångrar inte direkt att jag planerat in putträning inomhus idag..:)

I oktober bröt jag en 49 månader gammal vana. Fram tills dess hade jag faktiskt flugit varje månad sedan september 2005! Känns lite surt att det inte blev nån resa förra månaden, men jag tror ändå att min svit är ganska svårslagen om man inte jobbar som pilot eller flygvärdinna..:)

Är rätt nervös nu för jag ska ta bort en leverfläck i eftermiddag. Får hoppas att den som ska göra det på mig är lite mer erfaren än den som gjorde det på mamma häromdagen. Han lyckades nämligen spruta bedövning i ögat på sig själv! Hahaha...

Snart dags för en löprunda.. Sitter och laddar mentalt för det är ju så jäkla kallt ute!

Kram!

1 nov. 2009

Pumpor


Mitt livs första pumpa! Visst ser den snäll och glad ut! :)














Mammas och pappas pumpa på Åland. En riktig grymming! Är imponerad av ögonen!