31 aug. 2009

20e

Så himla skönt att få till två bra rundor i Finland! Jag inledde ju med 74 men gick sedan på 67 och 70, två under totalt och 20e plats. Det är jag klart nöjd med, men framförallt börjar jag känna igen mig själv både på träning och nu på tävling. Bra fokus och koncentration hela vägen och mycket bra närspel! Det känns bra inför de resterande tre tävlingarna, på Landeryd nu i veckan och därefter Österrike och Frankrike..

Vilken avslutning på tävlingen, när Bea satte sin järnfyra på 18e i särspelet för eagle! Det måste varit meningen att hon skulle vinna, hon skulle aldrig kunna göra om det slaget om hon så fick 100 chanser. Grymt imponerande och riktigt kul för henne och Andreas! Felicidades!! :)

Idag har jag inte gjort många knop. Var ute en sväng på Ikea och köpte lite hyllor osv som pappa ska hjälpa oss att sätta upp under veckan. Och nu på kvällen har jag börjat spela Tiger Woods golfspel på Playstation! :) Är faktiskt rätt hyfsad där, vann iaf mot familjens playstationnörd Daniel! :)

Imorn blir det gym på förmiddagen och golf på eftermiddagen.. Ciao!

28 aug. 2009

Fler bilder från Helsinki

Ubåt

Första 11 hålen spelade jag jättebra golf och låg två under par, men några misstag på slutet kostade så jag kom in på tre över.. Så jäkla jobbigt.. Varför kan jag inte få hålla i en hel runda? Kan det inte komma lite medgång snart? Jag kämpar, tränar och vill så gärna men det vill sig inte. Aptungt! Men jag har accepterat detta som en skitsäsong så nu planerar jag mer inför nästa år.. När jag ska ta min ledighet, köra hårda träningsperioder osv.. Jag kommer inte spela alla de resterande tävlingarna, utan tar ett längre break så jag är så grymt bra nästa år istället!

Hela säsongen har jag tränat som en galning efter en sämre runda som idag, men inte lyckats mycket bättre dagen därpå.. Så efter att dagens runda var avklarad stack vi direkt från banan och åkte ut till en gammal fästning som ligger på en ö i Helsingfors skärgård. Tog med kameran så nu kommer det lite bilder..



Något jag har skräck för när jag simmar på djupt vatten, ubåtar! Denna låg dock på land så jag höll mig lugn och gick till och med in i den! :)











Inte gott om plats där inte.. Detta är maskinrummet. Jag fick klaustrofobi trots att den låg på land med öppna dörrar. Fatta att befinna sig långt ner i havet med 15-20 personer på så lite yta, huu..













Modern båt möter gammal ubåt!

26 aug. 2009

Arlanda

Arlanda, gate F35. Det är inte lätt att passa in tågen från Linköping så man får lagom tid på flygplatsen, så denna kväll var jag i sky city 2,5 h innan take-off.. Käkade en pasta och checkade sedan in grejerna.. Fick betala för "inom skandinavien", lägsta nivån för golfbagen, 225 kr.. Iaf billigare än KLMs 40 euro.. Mycket siffror och ännu mer klagande..:) Slut på det nu..

Ser fram emot några dagar på Scandic nu! Deras frukostar är världsbäst och hotellet där jag ska bo ligger dessutom nära centrum och med en jättefin löprunda runt knuten..

Körde en morgonpromenad med Julia imorse.. Ruggigt duktiga var vi, eftersom det öste ner! Mina pumabyxor slimmade sig runt benen och såg mer ut som skinnleggings (vilket iofs är modernt!:)) och det droppade konstant från våra kepsar.. Så det var väldigt skönt att byta till varma och torra kläder efteråt, äta en god frukost och gosa lite med Harry..:) Eftersom både matte och husse är borta i helgen har han fått flytta till min gamla lägenhet på Nygatan. Hoppas du orkar ge honom en matbit ibland bror! :)

Nu är det bara 1h20 kvar.. Gött! :)

25 aug. 2009

Coldplay




Hyfsat mycket folk!













Träning

Konserten var såå bra! Över 30000 personer på Stadion, en massa gula ballonger, ännu mer fjärilskonfetti och ett grymt framträdande av Coldplay..! Under helgen i Stockholm hann vi också med en dags shopping och strosande i stan. Skönt att bli guidad av en inföding..:) Igår tränade jag på Ågesta GK innan vi åkte hem..

Idag har jag tränat på Landeryd, wedgar, puttning och 18 håls spel. Skönt nog gick jag under par på norra, viktigt för självförtroendet. Jag spelade riktigt bra och trivdes med den för dagen nya puttern.. Greenerna är förresten superfina, snabba och jämna! Det blir bra inför tävlingen nästa vecka..

Imorn kväll tar jag tåget upp till Arlanda och sedan blir det en kort flygresa över Östersjön till Helsingfors. På torsdag ska jag spela pro-am och sedan på fredag börjar tävlingen. Finlandstävlingen är som vanligt bara tre dagar. Jag ska försöka pressa in en hel del träning de första dagarna med Niklas också som är där då. Strax kommer nån bild från Stockholm..

22 aug. 2009

Skytte, golf och konsert

Testade lerduveskytte igår i lätt regn, jag som trodde jag var rätt vass på skytte efter alla träningspass i skogen på Åland åkte dit rejält. Jag var inte ens nära att pricka den där orange lilla plattan.. Så nu vet jag att det inte är ett alternativ till vattenskidåkningen som en möjlig syssla efter golfkarriärens slut..

Imorse klev jag upp hyfsat tidigt och stack ut till Landeryd. Det blev slagträning, puttning och ett varv på korthålsbanan följt av en skön löptur.. Nu har vi packat väskorna, en helg i hufvudstaden väntar med Coldplaykonserten ikväll som absoluta höjdpunkt! Jag har aldrig varit på en större konsert än Lasses här hemma i Linköping, så det ska bli riktigt kul!

Ha´re!

18 aug. 2009

Vattenskidor

Vi stack över en sväng till Åland i helgen och tryckte in hela sommaren på två dagar..:) Jag åkte vattenskidor för första gången på riktigt (sist var jag typ 10 år och hade inte en chans att hålla mig på benen) och shit så kul det var! Definitivt en potientiell sport att göra en proffssatsning på när jag har vunnit tillräckligt många golftävlingar! :)

Jag vann för övrigt också årets första tävling! Och det var den mest prestigefyllda! Vår fd släkttävling som i år blev en familjetävling då släktingarna har tagit paus från golfen. Jag gick två under på Slottsbanan och vann med två slag före mamma. Så nu får jag min tredje plakett på vandringspriset!

Fiske blev det också, Daniel började med att dra upp en stor gädda och då var jag givetvis tvungen att dra upp en jag med. Till slut, när jag var mycket nära att ge upp fastnade en gädda, modell halvliten, på kroken och stämningen var räddad..:)

Blåbärsplockning, med paj, blåbär med glass och frukost med blåbär som resultat.

Nu ska jag sticka till gymmet och i eftermiddag blir det en runda med vänsterklubbor! :)

13 aug. 2009

Knak

Det är så skönt att vara hemma igen!! Två veckor väntar nu.. Det blir mycket träning, både golf och fys. Till helgen ska vi sticka till Åland för att plocka blåbär och förhoppningsvis åka lite vattenskidor.

Det blev en missad cut i Wales. Tungt. Samtidigt gick jag första rundan under par och spelade bra plus att jag äntligen har hittat en driver som ger mycket mer längd. Det är Pings nya I15, en riktigt skön och snygg klubba med svart träffyta. På tal om klubbor, i förrgår slog jag järnsexan på ett korthål och trots ett bra slag flög bollen 20 meter kortare än vanligt. Skumt, hann jag tänka innan jag böjde mig ner för att ta upp peggen, stödd av klubban och knak, så gick skaftet av..:)

Nu ska jag köra ett pass till gymmet innan Corren ska ta lite bilder.. Men denna gång ska inte golfklubborna vara med på bilden! :)

6 aug. 2009

Spökhus i Wales



Ett riktigt spökhus ovanför sjuttondes tee.. Var ett hotell för länge sen men nu är fönstren trasiga, övervåningen ser ut att ha brunnit, dörrar står öppna och gardiner hänger ut genom fönstren.. Jag skulle inte sätta min fot därinne om jag så fick betalt!

4 aug. 2009

Blåst i Wales

Wales är platsen för veckans tävling, banan ligger nånstans längs med den västra kusten. Jag kom hit igår och lyckades manövrera hyrbilen på fel sida vägen (rätt sida här!) i två timmar. Jag har kört vänstertrafik flera gånger förut men det är alltid lika läskigt i början när man inte har riktigt koll på hur stor bilen är. Dessutom är jag än så länge 100%-ig på att ta tag i handtaget på vänstra sidan av bilen..:)

Som försvarande mästare på den här tävlingen blev jag inackorderad på ett slott från 1800-talet en halvtimme från banan. Så jag hinner se en hel del av Wales på vägen till och från banan varje dag.

För första gången på länge har jag nu en caddie. Det är en man i 45(?)-årsåldern som har caddat på LET förut, bla åt Dale Reid och som nu jobbar heltid som caddie på en bana i Londontrakten. Efter dagens inspelsrunda känns det bra, han är trevlig, snabb och verkar plocka upp mina klubblängder direkt. Så vi kör den här veckan och så får jag utvärdera sen om det blir en fortsättning. Det var väldigt skönt att ha en caddie idag, i blåst och 100% luftfuktighet..

Nu ska jag ta en skön dusch och sen sätta på en av de tre filmer jag tog med hit. Bor man själv måste man ha nåt att fördriva tiden med..:)

1 aug. 2009

St Anna

Träning, träning och mer träning har jag ägnat mig åt under veckan.. Idag är jag ledig, förutom en löprunda nyss :) så vi ska sticka ut en sväng mot St Annas skärgård. Jag har aldrig varit där såvitt jag vet så det ska bli kul! Får se om det blir en liten kajaktur också..

Harry mår bra och får springa en sväng på vår ryamatta då och då.. Favoritmaten är majspure! Gucci, min förra hamster älskade frikadeller men Harry har hittills bara fått testa majspuren. Blir fler besök i barnmatshyllan imorn! :)