31 dec. 2008

Gott Nytt År

Nu är det bara några timmar kvar av 2008 och ännu färre tills jag ska göra mig iordning för kvällen, så jag passar på att skriva lite om det gångna året medan jag ligger här halvsovande i soffan och äter popcorn.. Vilken elitidrottare va? :) Grejen är att jag har varit så duktig de senaste veckorna med tuff träning på gymmet, en massa rehab och ett ständigt motionscyklande, som för övrigt måste klassas som en av de tråkigaste träningsmetoderna, att jag nu har gett mig själv helledigt det kommande dygnet..

2008.. Kom trea i Sydney i januari, halkade i en australiensisk trappa i februari (ja Anna, lovar att ta hissen:)), tillbringade större delen av mars i Spanien, gjorde HIO i april i Skottland, vann i Turkiet och började spela beachvolley i Trädgårdsföreningen i maj, spelade Barndiabetesfondens tävling på Landeryd i juni, blev lottad nästan varje tävling i juli med Gwladys och Raf så fick slipa på franskan, vann i storm och regn i Wales och njöt av Lassekonserten i augusti, september bjöd på fin middag på Sjömagasinet och ett besök på Disneyland i Paris, i oktober njöt jag av två veckors semester i Thailand medan en tävling i Marocko, en veckas hårdträning i Spanien och utnämnandet till Årets Idrottskvinna i Linköping fick november att gå lite fortare än vanligt och under årets sista månad tillbringade jag tyvärr två veckor i Dubai med en knäskada och kunde bara spela 34 hål under den tiden men fick också två sköna veckor hemma med trevligt sällskap:)

Som vanligt har året gått ruskigt fort, men när man tänker tillbaka så inser man att man har fått ganska mycket gjort. Skumt nog landade antalet resdagar på exakt lika många som förra året, 260! Jag slutade femma på rankingen och besökte 18 länder. Men mest stolt är jag över att jag lärt mig dricka te, så en fika för mig är inte längre ett glas isvatten utan ett gott fruktigt te!

Tippade ju rätt på LHCs match igår och tycker att jag borde kvala in som co-spelexpert på Corren.. Men ok. Jag ska bevisa att jag kan, på matchen på lördag! :)

En stor kram till familjen på Åland!! Tack för all stöttning! Och pappa - jag har lärt mig hur surroundsystemet funkar, iaf nästan..:)

GOTT NYTT ÅR!!

30 dec. 2008

Flygbokningar

Bokade ju resan till Australien häromdagen, men eftersom jag ska spela fyra tävlingar på lika många platser satt jag idag och bokade alla dessa flighter. Som tur var hade Johanna, som än en gång fick rycka ut som hjälpreda:), redan bokat dem så nu är jag med på samma flyg som henne och PP. Jag flyger från Sverige (tyvärr inte direkt:)) till Sydney för att träna och spela den första tävlingen och sen åker vi över till Nya Zeeland, vilket ska bli grymt kul! Har alltid velat åka dit, så jag hoppas det finns möjlighet att åka runt lite också. Efter det flyger vi till min olycksbana, där jag skadade ryggen, som ligger i Gold Coast nära Surfers Paradise. Den sista tävlingen spelas sedan i Melbourne.. Flyger hem från Sydney på måndagseftermiddagen så jag ska försöka hitta ett kvällsflyg dit på söndagen, så jag kan gå runt och njuta ett tag i min favvostad på måndagen! Jag längtar verkligen till Australien nu, även om det är underbart skönt att vara hemma också..

Nu ska jag fixa lite innan en kompis kommer förbi.. Vi ska på hockey ikväll och har inte setts på flera år så det ska bli riktigt kul!
Jag tippade ju fel sist men det blev vinst iaf, så hmm... nu säger jag 5-2..

28 dec. 2008

Pepparkakshus






Mitt livs första husbygge..












..som efter jul plötsligt bara har tre väggar kvar :)

26 dec. 2008

Annandagsshopping

Julafton och juldagen gick fort och idag är det annandagen.. Igår var vi på bio och såg "Allt flyter". Småkul film, men jag skulle lika gärna kunna se den hemma i soffan en onsdag. En del filmer bör ses på bio medan andra passar bättre hemma, och denna var en av de senare. Jag har förresten skaffat ett hemmabiosystem, så nu är det biofeeling hemma också. Lär bli några filmer här kommande veckor..:)

Gick en snabb shoppingrunda förut och kom hem med en massa påsar. Jag brukar varken leta eller hitta nåt (hänger troligen ihop:)) på mellandagsrean, men idag blev det iaf en del. Alltid kul med nya kläder!

Har precis gymmat, jag håller fortfarande på med mitt cyklande och överkroppstränande. Knät är lite bättre nu för svullnaden är nästan borta, men det gör ont lite då och då så jag måste vara försiktig.. Jag bokade min Australienresa igår, den 15 januari bär det av. Då gäller det att knät mår bra!!

Nu ska jag sticka iväg på hockey.. Ska sitta i en loge högt upp så det gäller att inte ha för allvarlig höjdskräck..:) Mitt tips är 4-3.

24 dec. 2008

God Jul

Jag vill önska alla en riktigt God Jul!
Kram

21 dec. 2008

Gran på bild


Såg just att Bergsten lagt ut en bild på sin julgran. Jag tänker inte va sämre så här är en bild på min!

Granar och julkappar

Fick lite småpanik igår när jag gick igenom min inhandlade julklappshög och kom fram till att det saknades paket till tre av fyra familjemedlemmar (jag själv inräknad, köper alltid ett paket till mig själv så jag vet att jag får nåt bra:)). Efter en ganska snabb runda på stan kom jag tack och lov hem med grejer till alla utom just mig själv. Men den klappen ska nog hinna köpas innan onsdag..

Mitt förbannade knä blir inte så mycket bättre. Det gör inte ont längre om jag inte verkligen provocerar men det är fortfarande svullet. Nästa vecka hoppas jag kunna få tid för provtagning för att se om det ev kan vara en infektion istället för en inflammation..

Nu ska jag sticka till golfhallen och träna puttning. Ha en skön söndag!

18 dec. 2008

Gran

Nu står äntligen min gran inne i lägenheten. Jag har i flera dagar tänkt åka och köpa en gran, men först igår tog jag tag i letandet. Hittade en fin redan på första stället, så nu står den än så länge oklädd i vardagsrummet. Vi har alltid haft som tradition att klä granen den 23e, men när vi nu för första gången inte ska fira jul i mammas och pappas hus utan hos mig, är det mina nya regler som gäller:) Och jag vill få julkänsla och granlukt i lägenheten redan nu!! Ska bara köra några timmars julgransfotstest för att se om den klarar att hålla granen stående, det kändes lite instabilt först nämligen. Typiskt när jag hittat en så snygg fot i gjutjärn!!

Dagarna rullar på, jag cyklar på gymmet och kör överkroppsträning och rehab däremellan.. Igår tränade jag puttning i golfhallen men det är ju sååå tråkigt. Där krävs det självdisciplin! Samtidigt vet jag ju att det ger resultat när säsongen drar igång så jag kommer fortsätta tvinga dit mig själv..:) Svingade några försiktiga svingar också, men vågar inte dra på nåt alls pga knät.. Bättre att vänta ytterligare några dagar..

Imorn ska jag åka tåg, till Stockholm för ett möte och förhoppningsvis lite julshopping. Ska ladda med två bra filmer också att kolla på på vägen.

Ciao!

15 dec. 2008

Mörkt ute

Kolmörkt kl 16.27. Varje vinter blir jag lika förvånad över hur korta dagarna är.. Som idag.. det var ljust när jag gick till gymmet på förmiddagen, även under lunchen, men sen mitt under julshoppingen blev det svart. Tur att det finns stearinljus och fina lampor och julstjärnor! Klädde in balkongräcket med en ljusslinga förut, blev riktigt fint! Så det finns allt ljus i mörkret...:)

Just nu är mitt största fokus på att få knät bra, så jag cyklar motionscykel och kör rehab varje morgon och tränar överkroppen på gymmet varannan. Sedan jag kom hem från Dubai har jag låtit golfklubborna vila, men imorn tänkte jag komma igång med putträningen. Svingen får vänta ett tag till så jag inte förvärrar skadan i knät.

Min gamle fysträningsvän Stefan har varit i Kanada sedan i augusti men kom hem i lördags, så ikväll ska vi på hockey. Kul att äntligen träffas!! Ska jag ta med en påse naturgodis..? ;)

Kram!

13 dec. 2008

Snö!

05.45 imorse landade jag på Arlanda och höll på att frysa ihjäl när jag gick med min tunna Dubaitröja genom tunneln in i terminalen..:) Åt en frukost och tog sedan tåget till Centralen. Där hann jag knappt kliva av Arlanda Express förrän jag fick en av de godaste lussebullarna nånsin av nån sorts lussebullsutdelare. Gott gott!

Efter en stund med julmusik på Stockholms Central kunde jag hoppa på x2000 hem till Linkan där snälle bror kom och hämtade mig och dessutom gav mig Lost säsong 1-4. Perfekt nu när jag ändå inte kan göra så mycket pga knät! Så tack så mycket Kalle!!

Stack sen nästan direkt iväg till Janne Ekstrand, som snällt nog kollade på mitt knä. Jag vill få ett svenskt utlåtande från nån som jag verkligen litar på.. Så nu har vi nog fått klarhet i vad som är fel och ytterligare några dagars vila väntar.. Han tyckte jag gjorde helt rätt som inte spelade tävlingen, vilket var skönt att höra.

Ikväll ska jag på luciakonsert i Konsert och Kongress, om vi lyckas få biljetter.. Sen ska vi ut och äta och fira födelsedagen!! Tack för alla grattis-sms!!

Kramar!

12 dec. 2008

Äventyr i Dubai

Mamma och pappa var snälla och skjutsade mig till flygplatsen och just som vi skulle kliva ur bilen kollade jag för säkerhets skull på biljetten. Vi stod utanför fel terminal. De sköna timmarna som jag hade planerat i en fin lounge i terminal 1 förvandlades till några sega på ett stenhårt golv i terminal 2, en bra bits bilresa från ettan. Tänk om jag nån gång kunde kolla sånt i förväg. Ju mer jag reser, desto mer disträ blir jag med såna grejer..

Tills jag gått igenom säkerhetskontrollen kändes allt bra, men sen... Endast fyra gater är ett varningstecken, en foodcourt bestående av Macke D och en liten kebabrestaurang ett annat och när dessutom mobilnätet lägger ner, adaptern inte funkar i vägguttaget och det inte finns något trådlöst internet - då var taxiresan tillbaka till Marinan inte långt borta...:) Nu har det mesta löst sig, jag hittade en passande adapter i taxfreen, satte mig på datorfodralet som gjorde stengolvet lite mindre stenhårt och plötsligt fanns internetet där..

Det blev inget Turkiet den här gången. De ville att jag skulle vara där hela lördagen och även söndag morgon, men jag sa att jag inte ville tillbringa hela födelsedagen där och att mitt knä måste åka hem och få behandling så fort som möjligt.. Så nu är det Stockholm och Linkan nästa..!

Nu har jag i Dubaitid varit 25 år i 47 minuter, grattis mig!! :)

Kram på er!

Packning

Ligger här på sängen, färdigpackad och i stort sett redo att åka. Det ska bli sååå skönt att komma hem. Dubai är fint, men att tillbringa två veckor här med att cykla motionscykel och lira ytterst lite golf då och då är inte nån dröm, det lovar jag. Been here, done that. Nästa år tänker jag komma tillbaka och krossa!

Har förresten redan börjat fira födelsedan, fick en god jordgubbstårta och paket förut!
Stort tack för prisanterna!! ;) Nu kommer det bli riktig biokänsla hemma!

Skriver mer sen, ska släpa iväg med väskorna nu..

11 dec. 2008

Dagens bilder




Kan man inte spela golf får man njuta så gott man kan...:)


















En hyfsad utsikt under eftermiddagen!

Ännu en dag i Dubai

Inledde dagen som vanligt på gymmet där jag trampade motionscykel i en halvtimme och sedan körde bål- och stretchövningar. Jag kommer bli grymt vältränad i överkroppen, eftersom det är det enda jag vågar göra nu med tanke på knät...:) Efter gymmet gick jag bort till sjukgymnasten som gav mig lite olika behandlingar och en grymt ond, men säkert väldigt bra, massage på vänsterbenet..

Dags för lunch och upp till Players Lounge, där förmiddagens spelare började droppa in efter avslutad runda. Lagom kul att sitta där och höra alla snacka om sitt spel, när man inte vill hellre än att få gå och ut krossa den där jäkla banan, men har ett förbaskat knä som hindrar en.. Statusen på det är förresten ungefär samma som de senaste dagarna. Tror jag måste byta ut Voltarenet mot nåt starkare snart..

På eftermiddagen låg jag några timmar på beachen, jag vill ju iaf få ut nåt positivt av den här resan..:) Och nu på kvällen åt vi middag på Hard Rock Café, den där lilla byggnaden som jag tog kort på för ett tag sen.. Tyvärr hade de inte min favoritdryck, vattenmelonjuice..:( Men men... får se till att skaffa en smoothiemaskin så jag kan mixa min egen i framtiden, det är ju så grymt gott!

Nu längtar jag verkligen hem! Fast nyss fick jag ett mail från arrangörerna av Turkiettävlingen som vill flyga dit mig på lördag för att göra intervjuer och promota tävlingen inför nästa år. Jag svarade att det går bra, men att jag vill vara hemma i Linköping lördag kväll, så jag kan fira födelsedagen!! :) Får se vad de säger..

Ha en skön kväll!! Kram!

10 dec. 2008

Fler pics


Dubais nya lyxhotell Atlantis i närbild..
















..och från vår balkong!

Pics från Dubai

































Strök mig

Mitt jäkla knä har inte blivit bättre, tvärtom. Idag var det mer svullet än igår, och efter ett snack med min fystränare Dan bestämde jag mig för att stryka mig från tävlingen. Det är inte värt att riskera att förvärra skadan.. I januari när jag sticker till Australien och den nya säsongen vill jag vara på topp igen! Det känns jättejobbigt, jag vill så gärna spela och jag har sett fram emot det här tävlingen hela året. Men hälsan kommer alltid först och ibland får man fatta såna här beslut.

Jag har testat att spela nio hål två dagar i rad och spelet kändes rätt bra. Mina nya klubbor funkar som de ska, även om det är en lite annorlunda känsla som alltid när man byter klubbor. Men men... nu blir det att åka hem och träna inomhus ett tag och framförallt gå till botten med knäproblemet. Jag bokade om min flight så jag inleder födelsedagen på lördag med att resa:) Ska bli extra skönt att komma hem nu till jul och köpa julklappar (har inte köpt en enda!), pynta lägenheten och äta lussebullar!!

Nu ska jag kolla film, har inga tecknade kvar så det får bli nån gammal klassiker... KRAM!

8 dec. 2008

Röntgen i Dubai

De senaste dagarna har mitt knäs hälsa gått väldigt mycket upp och ner. Jag gjorde en magnetröntgen i lördags (helt otroligt att jag kunde få en tid så fort (tog väl ungefär en minut:) när det hemma kan ta flera månader) och resultatet visade en kraftig svullnad runt knäskålen. Jag har fått några olika behandlingar, ätit voltaren och kylt med en påse fryst majs på kvällarna. Idag kändes knät mycket bättre, så med en rejäl tejpning runt knäskålen kunde jag slå några timmar på rangen och till och med spela nio hål. Ett klart fall framåt, igår trodde jag aldrig att jag skulle kunna spela tävlingen, men nu känns det ganska positivt... Imorn har jag tänkt spela igen och fortsätta träna hårt för att se om knät klarar påfrestningen...

Flyttade just från en kanonlägenhet till en annan. Priserna är störda men lägeneheterna är grymma! Utsikten härifrån är oslagbar. Tolvte våningen, havet och beachen ligger precis nedanför och lyfter man blicken ser man The Palm med det nya lyxhotellet Atlantis! Det är såå vackert!!Mamma och pappa kom ner idag, kul! Och två påsar med lussebullar gjorde inte saken sämre:)

Nu ska vi ut och äta nånstans i Marinan... Kram!

4 dec. 2008

Indien

Nu börjar jag bli less på mitt knä.. Igår kändes det ganska bra, jag kunde slå några slag, gick en sväng på banan och fick hjälp av sjukgymnasten. Och så idag när jag vaknade gjorde det jätteont och jag fick stappla ut i köket. Kanske blev det för mycket för knät igår... Eller så har stretchövningen gjort att knäskålen börjar flytta tillbaka till sitt vanliga läge, vilket borde göra knät lite irriterat. Inte vet jag och det är nästan det värsta... Idag har jag i alla fall bara tränat lite närspel och puttning och sedan, som vanligt den här veckan, överkropp på gymmet.

Dagens stora överraskning stod Andy för! Han hade sagt att han skulle komma fredag kväll, så gissa om jag blev något förvånad när han plötsligt stod framför mig på Emirates! Haha... Gjorde själv en sån grej till mamma för några år sedan. Jag hade sagt att jag skulle åka från Skavsta hem till Linköping, men dök istället upp sent på kvällen hos dem på Åland :)

Indien - ja den tävlingen skulle jag ha spelat den här veckan. Tyvärr försvann den pga att sponsorerna hoppade av, vilket vi fick reda på medan jag var i Marocko. Jag hade redan min flight bokad hit den 26e eftersom jag tänkte träna några dagar innan resan till Bangalore, så nu blev det istället en långtrip i Dubai. Det var enligt rykten nära att Dubaitävlingen också försvann, men Annikas deltagande ska ha räddat den eftersom det är hennes sista någonsin. Just nu gör det förresten inte jättemycket att jag inte behöver vara i Indien... Då tar jag hellre ett surt knä i ett skönt Dubai!

3 dec. 2008

Knät mår bättre

Ännu en kväll på Starbucks... Vi är samma folk som sitter här varje kväll och personalen hälsar glatt. Affärsiden är att internet ska vara gratis hos dem och att folk förhoppningsvis handlar medan de sitter här, men ingen av dem omkring mig har köpt nåt:) Det luktar iaf väldigt gott av kaffe och en del av kakorna ser riktigt goda ut så snart kommer jag nog att köpa nåt:)

Var hos en sjukgymnast idag... Hon hittade troligen felet med mitt vänstra knä som ju har varit svullet och gjort ont sedan i söndags... Muskeln på utsidan av låret är för tajt medan muskeln på insidan är för svag. Det har gjort att knäskålen har vridit sig och skavt när jag har sprungit och tränat för mycket. Fick en stretchövning som kändes, det lovar jag, så jag hoppas att det kommer ge resultat. Knät har förresten varit mycket bättre idag, jag kunde till och med slå några slag på rangen utan att det gjorde ont. Jag ska fortsätta vara försiktig, men förhoppningsvis kan jag öka träningsmängden efterhand... Har ju bara spelat 16 hål hittills, vilket är bra mycket mindre än jag hade planerat. Min uppladdning inför tävlingen har alltså inte riktigt blivit som jag tänkt, men man måste lyssna på kroppen!

Nu ska jag gå upp i lägenheten och kolla på film... Ha en skön kväll! kram

1 dec. 2008

Fler bilder från Dubai



Att Dubai är Annikas sista tävling går inte att missa. Denna enorma affisch sitter på sidan av sponsorläktaren. Vilken hyllning!












Dubai en fin kväll...