30 sep. 2008

Paris och Madrid

Missad cut i Frankrike efter en avslutning med tre raka bogies, samtliga koppsnurr var jag mindre glad i fredags. Istället för att stå och nöta på rangen under helgen och bli sur på att se de andra spela bestämde sig Andy och jag för att åka in till Paris. Söndag morgon tog vi tåget till Disneyland och spenderade hela dagen där i sällskap med halva Frankrike. Sjukt mycket folk och jättelånga köer till alla åkattraktioner. När dagen var slut hade vi bara åkt en bergochdalbana (vidrigt kul, åkte runt, spinnade och loopade i totalt mörker) och varit inne i några upplevelsehus. Jag har varit där flera gånger förut, men senast var nog för cirka åtta-nio år sedan. Nu var allt så mycket mindre men nästan lika kul. Igår åkte vi in till Paris och turistade runt. Gick för första gången upp till andra våningen i Eiffeltornet (tack mamma för det moraliska stödet i telefonen=))!!

Nu ska jag sticka iväg på middag på en av de modernaste och finaste restaurangerna i Madrid. En av våra Pro-amspelare bjöd in oss. Inte helt fel!! :) Hej hej!

24 sep. 2008

Caddietävling

Igår eftermiddag var för ovanlighetens skull caddiesarna i största fokus, dags för årets caddietävling. Lottade i tremannalag spelade de scramble och vi spelare försökte sköta deras vanliga jobb, att bära bagen, göra rent bollen, läsa linjerna, hålla spelaren på bra humör och en himla massa annat... Hjälp, det är inte lite att hålla koll på! Men kul var det, alla var på superhumör och det vrålades högt när någon satte en putt. Efteråt åt vi BBQ-buffé och diverse priser delades ut. Jag är jättebesviken att Andy inte vann "Snyggast klädda caddien". Istället gick priset till vår vän fransmannen... Nya tag till nästa år, då ska vi matcha våra kläder ännu mer!!

Den här veckan har han som normalt gör våra banguider hoppat av, så när alla kom hit igår fanns det inga böcker! Jag klarade Pro-Amen med hjälp av Andy, min lasermätare och att jag har spelat här två gånger tidigare. Men vi kan inte spela en hel tävling utan banguide, så några av caddiesarna gav sig ut på banan och mätte in alla hål. Kvällen och natten ägnade de sedan åt att kopiera, klippa och sätta ihop 120 böcker. När jag insåg hur mycket jobb de hade framför sig hoppade jag in som hjälp vid 10-snåret och först vid ett inatt var vi klara. Fatta så mycket jobb det är att göra dessa böcker. Jag kommer aldrig mer att klaga om det är något litet fel eller om den är lite försenad!!

Nu ska jag sticka ut och träna. Imorn startar jag på morgonen och spelar med Marianne Skarpnord från Norge. Det ska bli jättekul, hon och hennes caddie Petter är kanon.

Ciao!

21 sep. 2008

Rekordrunda

64 slag, åtta under par sista dagen i Göteborg!! Klättrade från 46e till 17e plats, ett trevligt kliv en söndagseftermiddag... Njöt hela dagen i solen och med det trevliga sällskapet. Andy och jag gjorde en klart godkänd tävling och fattade bra beslut hela vägen. Tio under par är alltid bra, tyvärr räckte det inte längre än till 17e plats den här gången. En relativt lätt bana och många drivbara parfemmor gjorde att de låga scorerna strömmade in på tavlan.

Jag blev inspirerad av gårdagens kul match mellan Fröunda och LHC. Direkt efter rundan igår åkte jag till Scandinavium och såg LHC vinna med 2-1. Måste erkänna att det var riktigt bra stämning i hallen! Men det är lite fusk med trummor.

Har nyss kommit tillbaka från en härlig löprunda nere vid vattnet en bit norr om Helsingborg. Synd att vi inte har ett hav i Linköping. Nu ska jag äta taco. ha´de!

18 sep. 2008

Fyra under

Åh, så skönt att spela med två rutinerade tanter, Laura och Helen...:) Snabba beslut och inget tjafs! Det var en hel del publik ute och hejade, vädret var perfekt och jag spelade rätt bra golf. Bestämde mig återigen för att bara gå ut och njuta på banan och släppa alla krav och förväntningar. Gick fyra under, vilket är klart godkänt, men banan spelas ganska lätt så det är ett antal slag upp till förstaplatsen. Tre rundor återstår och allt kan som vanligt hända.

Var ute och shoppade med mamma idag på eftermiddagen. Jag gick loss på MQ medan mamma hittade ett par stövlar. Avslutade med en middag på en thairestaurang, beställde favoriten pad thai, som var grym! Andy, den berömda golfidioten åkte och spelade Hovås, men fick stryk av Cissis man Johan. Haaaahaaa! ;)

Nu ska jag duscha och lägga mig och kolla på film. Imorn blir det sovmorgon och en lång Scandicfrukost!

17 sep. 2008

Middag i Göteborg

Idag spelade vi Pro-Am, som vanligt på onsdagar. Denna gång hade vi turen att hamna i ett toppenlag, tre supertrevliga och sköna äldre herrar. Även om vi inte vann lagtävlingen är jag säker på att vi hade den roligaste dagen. Som avslutning blev vi inbjudna av lagmedlemmen Leif Mannerström till hans restaurang Sjömagasinet i hamnen i Göteborg. Nu har vi njutit av den absolut godaste middagen någonsin. Kan bara nämna en av förrätterna, en enorm tallrik med skaldjur, som smakade underbart. Jag är helt lyrisk! :)Nu ska jag ut och krossa imorn. Går med Helen Alfredsson och Laura Davis, en kul boll...:)

15 sep. 2008

Göteborg

Sjönk just ner i sängen på Scandic i Göteborg efter en låång dag. Klev ur sängen imorse och stack ut på en morgonlöprunda. Alltid lika segt att springa utan att ha ätit, men alltid lika skönt efteråt... Därefter gjorde jag en liten visit på Securitas golfdag och körde sedan mot Göteborg. När jag passerade Borås bestämde jag mig för att åka förbi Uddevalla och hälsa på Emelie, men upptäckte senare att Uddevalla inte ligger på vägen utan åtta mil norrut från Göteborg. Hur som... det var värt att åka dit eftersom vi ses så himla sällan och som vanligt hade vi massor att prata om...

Imorn ska jag åka ut till banan hyfsat tidigt för att hinna träna innan alla andra kommer dit. Så här på slutet av säsongen är det betydligt färre som tränar jämfört med på våren, men det är ändå skönt att vara där tidigt och slippa trängas. På eftermiddagen ska jag som vanligt gå ut och spela in banan. Andy och jag brukar försöka hitta en tid när vi kan gå själva, så vi kan slå vilka slag vi vill och även tävla lite här och där. Caddiesarna får absolut inte slå några slag på tävlingsbanan, det ger höga böter, men när ingen ser brukar han passa på för att minska abstinensen...:)

Synd att missa hemmapremiären i CC nu i veckan... Får vänta i tre veckor, suck... Sov gott!!

14 sep. 2008

Landeryd

Så var veckan på hemmaplan snart slut... Den började på den bortre hemmaplan Åland, med en Pro-Am. Det blev mycket bilåkande för att spela 18 hål, så vi var ganska slitna när vi kom till Linköping sent tisdag kväll. Dags för Landeryds första Sverigetourtävling, med veckans andra Pro-Am på onsdagen och sedan tävling torsdag till lördag. Jag ska erkänna att jag spelade ganska kass och i kombination med lite otur blev inte scoren annat än katastrofal. Trist så klart, men samtidigt vet jag att jag gjorde mitt bästa. Ett stort tack till alla er som kom och hejade och en jättekram till Johanna, grattis grattis!!!

Efter en vrålkul :) utgång igår och en skön sovmorgon har jag nu tillbringat dagen på Landeryd med att nöta närspel och wedgar. Jag trodde inte solen fanns där uppe längre, men det måste den uppenbarligen göra, för det var riktigt skönt att träna idag. Nu på kvällen har jag lagt fram kläder för packning eftersom jag sticker till Göteborg imorn. Det blir en treveckorsturné med start imorn, så det är väldigt mycket kläder som ska med... Hoppas verkligen på värme i Frankrike och Madrid, kjolarna är iaf packade...:)

5 sep. 2008

Danmark

Efter en vecka utan pauser tänker jag nu tillbringa denna fredagskväll på hotellrummet med lite naturgodis (som ju är såååå mkt nyttigare än vanligt godis:)) och en bra film. Jag bor på Scandic i Helsingborg och får alltså åka färjan varje dag till Helsingör där vi spelar. Idag gick golfen bra, särskilt med tanke på att jag spelade mitt livs andra runda (den första var igår på Pro-Amen) med Andys bröstputter. Den är mycket längre än en vanlig putter och tekniken är lite annorlunda. Men det känns kanon! Jag var lite osäker i början med känslan, men det tog sig efterhand.

Golf Digest har förresten varit hos oss i två dagar och gjort ett reportage om Emma Z och mig. Ska bli kul att se och läsa resultatet!

För ett tag sen skrev jag om att jag såg ordet Panda överallt. Det har varit lugnt sedan dess, men nu slog det till igen! En av Andys kompisar som jag träffade första gången häromdagen kallas för Panda och jag köpte nyss kinamat på restaurang Panda. Min maskot på bagen är däremot ingen panda, utan en Koala. Några av caddiesarna hade bestämt sig för att kidnappa Koala, och gjorde ett litet försök i Finland men misslyckades tack vare Anna T (tack!:)). Igår däremot låg bagen vid övningsgreen och vid ett obevakat ögonblick slog de till. På kvällen kom en bild där Koala hade en kniv under hakan och lite senare en till med en flaska öl på magen. Haha... rätt kul faktiskt.... Som tur var fick jag iaf tillbaka Koala innan start idag. Nu ska jag kolla film. Hej!

1 sep. 2008

Hemma i Söndermarken

Åkte färja hem från Finland inatt och fick sällskap av grabbarna som spelat SAS Masters Tour på Aura i Åbo. Det var väldigt blandade känslor bland oss, allt ifrån deras lyckliga vinnare Jens (första stora vinsten, grattis!) till bottenskrapet där bla jag ingick som bara spelat i två dagar. Trevligt blev det i alla fall och jag lärde mig hur man spelar Black Jack även om jag inte satsade en enda euro själv. Sånt spel är inget för mig...:)

I bilen på vägen hem till Linköping hade jag sällskap av en sovande Raf, Noceras caddie. Precis när vi skulle svänga av vid avfart 113 passerade vi Robin och Steve i vår tourbuss, med alla skyltar, västar och annat som är för stort eller tungt för att flygas. Känns konstigt att se de två i min hemmamiljö! Steve gick tidigare caddie till just Nocera och kommer från Australien, medan Robin är vår allt-i-allo. Jag är hur som helst glad att jag kunde svänga av och få tillbringa 24 timmar hemma innan det imorgon bitti bär av till Skåne. Möte med Puma, spel, träning och Pro-Am väntar innan tävlingsstarten på Simons GK i Danmark på fredag.

Tränade på Campushallen på eftermiddagen och passade på att heja på brorsan på vägen hem. När jag gick genom universitetets korridorer kände jag hur glad jag är att jag spelar golf och slipper sitta inomhus med en trave böcker eller klistrad framför datorn. Uh, jag bara ryser vid tanken på hur illa det pluggandet skulle passa mig idag. Hellre tillåta mig själv att bli en korkad sportfåne, som i alla fall är lycklig...:) Men jag är mycket stolt över dig Kalle och riktigt imponerad av hur duktig du är! kram kram