29 aug. 2008

Finland

Mamma och jag kom just tillbaka till hotellrummet och jag sitter nu här ovanligt trött efter att ha dragit min vagn hela dagen... Andy är ledig från mig och går på herrarnas Challengetour så jag får klara mig själv. Tror det är nyttigt att spela en tävling där jag måste fatta alla beslut. Jag tycker jag skötte mig väldigt bra, förutom på ett hål där hål i huvudet är snällt beskrivet för hur jag måste ha tänkt. En klubba för mycket, otroligt klantigt och därefter katastrofalt närspel kombinerat med en oturlig gren precis bakom bollen och lite annat. Jag har slagit bra slag men satt för få birdies... Greenerna är ganska luriga, mycket fall i dem och riktigt snabba nerför... Men men... en ny dag imorgon, jag ska gå ut och fortsätta kämpa på. Nu ska jag sticka ut på en liten löptur för att få tillbaka krafterna i kroppen.

19 aug. 2008

VINST!

Tisdag, jag har just börjat inse på allvar att jag vann i söndags. Allt gick så fort, från att ha spelat ganska dåligt första nio till att plötsligt hamna i särspel och slutligen vinna tävlingen. En snabb prisutdelning, en tretimmars bilresa till Birmingham och en natt på ett hotell middle of nowhere...

Har en ny hemsida, http://www.lottawahlin.com/, där jag har skrivit en hel del de senaste dagarna. Därför har bloggen blivit lite lidande... Men nu är jag tillbaka...:)
"Pokalen" från Wales, hade tur vid säkerhetskontrollen på flygplatsen att de godkände den spetsiga draken som handbagage... Står nu på hedersplats i vardagsrummet:)





15 aug. 2008

67

Efter två dagar med Laura Davis och Lisa Hall sitter jag nu i ett stimmigt klubbhus. Signerade nyss scorekortet på 67 slag och ligger med det fyra för tillfället efter -1 igår. Det var speciellt att spela med Laura, som jag alltid har sett upp till. Hon är riktigt cool, så skönt avslappnad. Alltid en snabb uppvärmning och drivern slår hon från den grästorva som hon hugger upp med wedgen på tee... Hon var ganska sur i början idag men när puttarna trillade i blev hon betydligt gladare. Jag brukar få frågan om jag har spelat med några speciella spelare, och nu kan jag säga både Annika och Laura.

Nu väntar lite träning på rangen och sedan ska jag en sväng till gymmet. Den här veckan bor jag med Andy, Raf och Mark i ett hus. Raf lagar mat varje kväll, vi blir alldeles bortskämda...:)

8 aug. 2008

Bortregnad dag

Imorse när jag drog undan gardinen öste regnet ner utanför fönstret. Någon timme senare meddelade tävlingsledningen att dagens spel var inställt. Kul, vad gör man i Västerås (inget ont mot Västerås!) en regnig och gråmulen dag? Under förmiddagen tog jag äntligen tag i alla gamla kvitton som måste organiseras och sedan åt jag lunch med Johanna W och hennes föräldrar. Efter lite shopping åkte jag ut till golfbanan och tränade ett tag. Nu på kvällen var vi på taco- och sällskapsspelkväll, tack så mycket, jättetrevligt!!

Imorn kommer mina trognaste supportrar upp och hejar, mamma och pappa. Kör försiktigt!

6 aug. 2008

TPC

Dagens pro-am var riktigt kul, spelade med ett bra och trevligt lag. Med fyra grymma inspel på artonde i scramblen, inför publik, gjorde vi ännu en birdie och slutade på tredje plats. Tack grabbar för en kanondag!

Team Wahlin/Danewid är nu redo för årets första tävling på svensk mark och dessutom firas ettårsjubileum för samarbetet!

Kom gärna upp och heja på oss och alla de andra!! Ta med fint väder isf! :)

4 aug. 2008

Scandic

Den här veckan bor jag i ett enkelrum på Scandic i Västerås. Ganska skönt att bo ensam för en gångs skull, men samtidigt känner jag redan att jag saknar det trevliga sällskapet från förra veckan i form av Karin. Längtar till den goda frukosten imorgon bitti!! Nu: Prison Break!

3 aug. 2008

Lounge på Heathrow

Jag sitter i en lounge på Heathrow (inte samma som sist, den var mycket finare!) och väntar på flyget till Köpenhamn. Framför mig står en liten tjej, kanske 3 år gammal, och vinkar glatt genom fönstret när planen lyfter utanför. Emellanåt hörs hennes högljudda ljusa röst som ropar "bye bye". Så söt...:)

Så var ännu en vecka på jobbet över. För första gången på några veckor har jag verkligen haft roligt och njutit av golfen. Så kom också resultaten... Jag är fullt medveten om att man inte alltid kan prestera på topp, men i huvudet har jag velat göra det ändå. När svingen och slagen sen inte riktigt har suttit som de ska, har jag blivit stressad och irriterad. En ond cirkel som kan vara svår att komma ur. Jag hade ett tag planer på att ta en paus från tävlingsgolfen, ett par veckor, för att få koppla av och hitta glädjen igen. Istället bestämde jag mig för att gå ut på British Open med ett enda mål: att ha roligt och totalt strunta i resultatet. Om jag känner mig glad mellan slagen och mellan rundorna är oddsen betydligt större att jag ska kunna genomföra en lugn och avslappnad sving och därmed slå ett bättre slag, än om jag har en olustkänsla i kroppen. Dessutom spelar jag golf för att det är kul, det var anledningen till att jag en gång började satsa och anledningen till att jag kunde vinna i Turkiet. Självklart måste jag gå tillbaka till den känslan och inte stressa fram något annat.

Som jag skrev tidigare har jag bott med Karin Sjödin den här veckan. Vi hade samma score efter fredagens runda så igår spelade vi tillsammans. Eftersom vi hade samma score igen, fick vi gå tillsammans även idag. Och gissa - samma score...:)

Min plan för resten av dagen är att efter landning i Köpenhamn åka tåg över till Svågertorp, lösa ut bilen och sedan köra hem till Linköping. Jag håller en tumme för att jag lyckas sova på planet för at lär bli ganska sent. Men det är det värt för att få sova en natt i egen säng! Imorn väntar tvättning och packning och sedan bilresa upp till Västerås för nästa tävling... Nu ska jag shoppa lite innan jag måste gå till gaten. Ha´de!

1 aug. 2008

British Open

Sitter i klubbhuset på Sunningdale och ska snart ut och spela. Regnet öste nyss ner men nu skiner solen - England i ett nötskal...:) Jag bor med Karin Sjödin den här veckan, som just håller på att bli förkyld. Jag proppar i mig c-vitaminer för att minska risken att bli smittad. Nu måste jag sticka. Hörs!!