30 apr. 2008

Regn regn

Har bara det regnar och regnar... Typiskt Skottlandvader. Brr vad kallt det var idag nar vi tranade. Nu ska jag sova. Trevlig Valborg!!

29 apr. 2008

HIO

Jag sankte tva slag pa partreorna under dagens Pro-Am. En chip pa det sextonde halet och en hybrid pa tolvan. HIO!! Wohoo... Alla golfares drom. Vissa har gjort 16 (Walle, Andys pappa) och vissa noll (Peter Lindh=)). Nyborjare kan gora det under sitt livs forsta runda och nagon har satt flera under samma runda, om historien ar sann. Jag gjorde en i Portugal for sju ar sedan och sa nu idag. Ett riktigt fint slag som flog rakt mot flaggan. Andy sa "bra slag" direkt och tittade sedan bort (hmm... ska han verkligen fa champagne da?) medan jag tackade, sag bollen carra i linjen och sedan forsvinna. Slappte klubban och slangde mig i famnen pa Andy och medspelarna. Vilken kansla!!

Efter rundan bestallde jag in en svindyr (jaja, det kan man unna sig vart sjunde ar!) flaska champagne (riktig!!) som vi gladeligen skalade med! Pa prisutdelningen fick jag sedan en likadan flaska, sa den far folja med hem i vantan pa lampligt tillfalle! En annan flaska champagne fick jag forresten igar av varldens trevligaste granne, en av mina storsta supporters, Borje! Stort tack!! =)

Befinner mig i Skottland, i narheten av sjon Loch Lomond. Byhalan heter Helensburgh och ar typiskt skottsk. Vadret har inte varit typiskt skottskt och det ar jag glad for. Men imorgon kan det komma sno berattade just var Bed and Breakfast-vard. Da ska jag ga ut och kasta snoboll.

Nu ska jag kolla pa en film som jag kopte forut. Inte sa mycket annat att fordriva tiden med har.

25 apr. 2008

Landeryd

Var just ute och spelade några hål på Landeryd. Imponerande bra skick! Bollen rullade fint på greenerna och fairway var grön. Kul! Kommer garanterat att bli fler rundor under helgen. Ska dock erkänna att jag hoppas på lite lagom skruttväder av två anledningar - dels mindre trängsel på banan, men oxå bra träning inför Skottland nästa vecka! Haha...=)

24 apr. 2008

Vinsten

Självklart måste den här fina bilden på ett glatt team efter vinsten på Emporda bli till allmän beskådning! =)











Många mil

Sedan det förra inlägget har jag inte suttit stilla många sekunder. Inte för att det är speciellt ovanligt när det gäller mig, men under de senaste dagarna har faktiskt varit värre än vanligt. Vi flög ju hem i måndags kväll, landade på Skavsta och tog flygbussen till min absoluta favoritplats, den nya lägenheten. Efter några timmars sömn åkte vi (andy och jag) ner till Skåne, för att träffa Puma. Garderobspåfyllning med en massa supersnygga kläder!! Nästa dag, igår, tränade jag med min nye fystränare Dan i Malmö. Tre timmars fysträning, med nya övningar. Återkommer till detta. Bilresa hem till Linkan och middag på stan med familjen, trevligt! När jag vaknade imorse kunde jag knappt röra mig, kroppen värkte och var ruskigt stel. Jag som inte trodde att jag kunde få träningsvärk längre, hmm, sure... Iaf... efter en försiktig uppvakning satte jag mig återigen i bilen, för att åka till Nyköping och träna med Niklas. Vi brukar göra så under säsong, mötas någonstans mellan Linköping och Åland. Ett bra träningspass senare kunde jag åka hem och snöra på mig inlinesen. Årets första runda gick runt Ekholmen, hem till mor och far i Vidingsjö och vidare tillbaka in till stan. Finns inte mycket bättre än att åka i full fart på fin asfalt med bra musik i hörlurarna!

Det ska bli riktigt kul med den nya träningen! Dan tränar sedan många år Henrik Stenson och har även hjälpt till med fysträningen för Ryder Cup-laget. Han är alltså specialiserad mot golfen och började vårt samarbete med att analysera vilka delar som jag måste bli starkare eller mer rörlig i. Jag upptäckte som sagt idag att det finns väldigt många muskler som jag aldrig känt innan! =) Jag är jätteinspirerad och längtar till gymmet imorgon!

21 apr. 2008

Topp 10

Med bagen till vänster och 18e green till höger sitter jag utanför klubbhuset på Panoramica och njuter i solen. Först ikväll flyger vi hem så Andy lyckades tjata med mig ut på en runda. Efter nio hål och noll motivation klev jag av och hamnade här istället. Betydligt bättre! =)

Jag kan nu summera tre mycket bra veckor här i Spanien. Den första tävlingen, European Ladies Cup gick sämre än förväntat, men Johanna och jag kämpade oss uppåt i resultatlistan och den slutliga åttondeplatsen var helt ok. Bättre än ok var vinsten på Emporda. Gryyymt skönt att vinna i den konkurrensen och skriva under en 65a sista dagen. Jag känner mig tryggare och mer avslappnad efter vinsten, även om den inte gav någon vinnarkategori på touren.

Så sista veckan, här på Panoramica, där jag efter en usel förstarunda spelade allt stabilare och slutade på tionde plats. Jag har slagit riktigt bra golfslag och gjort få misstag, men jämfört med förra veckan har puttningen varit katastrofal. En anledning är att dessa greener är mycket snabbare, och jag har inte spelat på snabba greener sedan i Australien. Jag har haft svårt att läsa greenerna och när man börjar tveka där är det svårt att slå bra puttar. Det blir en ond cirkel som jag dock började komma ur igår. Jag har förresten tänkt göra det till en vana att avsluta med eagle. Igår slängde jag i en spinnig wedge från 25 meter. Gött att göra så inför publik!! =)

Ikväll flyger vi som sagt hem, så jag får en natt hemma i min egen säng innan vi fortsätter ner till Skåne för möte med Puma. En vecka off väntar även om jag kommer flänga runt en hel del som vanligt. Genomgång av fysträningen med nye fystränaren, träning med Niklas i Stockholm...

Har inte kommenterat hockeyn. Shit, vad tråkigt! Åsa Gottmo håller på HV så jag höll mig undan från henne i lördags. Fick nog med katigheter från caddien som förresten inte inser att Rögle inte kommer ha en suck nästa år! Nu ska jag ut och cadda till caddien sista fyra hålen! =)

16 apr. 2008

Pro-Am

Det har framförts klagomål från caddien att jag aldrig skrev resultatet i fredagens match. Jag tyckte att det räckte med bilden, men ok, för att undvika eventuell framtida hämndaktion erkänner jag att jag förlorade. Middagen som var bettet avnjöts i söndags kväll på vägen från Emporda nånstans i närheten av Barcelona.

Sitter vid ett bord på klubbhusets terrass med mina Pro-Amspelare efter dagens runda. Det var kul att spela Panoramica igen, jag har ju många positiva minnen härifrån. Nu gäller det att gå ut med ödmjuk inställning och ge järnet! Det ska bli superskoj!! Vi är ruggigt taggade!

14 apr. 2008

Vinst!!

Jag vann!!! I lördags spelades tävlingsvarvet som en Pro-Am, och vi hade turen att gå med tre kanonkillar. De hade koll på sina egna slag och ville verkligen inte vara i vägen för mig. 68 slag, tre under par, hade jag och låg inför söndagsrundan ett slag efter spanjorskan Tania. Det blåste lite mer än dagen innan, men vi inledde ganska solid båda två fram till sjuan då jag slängde i en birsing och hon gjorde bogie. Plötsligt var rollerna ombytta och efter nio hål ledde jag med tre slag. Under andra nio spelade vi riktigt bra båda två och ett tag skiljde det bara ett slag, men när jag satte birdieputtarna på såväl 14 som 15 kändes det avgjort. Min avlutande eagle satte punkt, gött att ha en tap-in på sista! =) Andy fick en stor kram för det här är verkligen ett lagarbete! Vi är ett grymt team som, jag med all ödmjukhet, tror kan ta fler segrar. Det är iaf vad vi siktar på! Även om den här tävlingen inte var en officiell Europatourtävling, var motståndet mycket bra med 20 av de högst rankade spelarna. Jag klarade av att hålla huvudet kallt och spela mitt eget spel hela vägen. Nu vet jag(och de andra) att jag kan vinna! Ödets ironi. Jag sitter i min hyrbil 30 meter från den bänk där jag en söndagskväll för två år sedan satt och skrev ett lyckligt inlägg på min hemsida. Jag hade just slutat på fjärde plats och i stort sett säkrat Europatourkortet. Nu är vi tillbaka på samma bana och jag är mer sugen än någonsin på att slå på den lilla vita. Klockan är mycket så jag borde åka hem men det är så mysigt här i bilen med Tracy Chapman som skön bakgrundmusik medan jag kollar bilder på www.ladieseuropeantour.com. Den här veckan delar jag och Andy lägenhet med Johanna och hennes Anders. Den ligger på banan, så det kan inte bli mycket bättre. Äntligen får vi äta middag hemma i slappa myskläder.=) Jag vet att det låter sinnessjukt att inte vilja äta på restaurang, men testa att göra det i stort sett varje kväll året runt, oavsett humör och ork, så kommer förståelsen! =) Att dessutom ha flera rum att gå omkring i är en lyx!! Tack alla som har messat, mailat eller facebookat och gratulerat!

12 apr. 2008

Spännande spel

Gick på -3 idag. Var tvärsur när jag klev av artonde green för jag borde ha gjort birdie där också, men putten smet vid sidan om. Jag spelade stabilt och puttade riktigt bra. Det var ju pro-am idag och vi hade turen på vår sida. Tre trevliga och relativt duktiga medspelare som hade koll på läget och var tysta när de skulle. Skönt! Med 68 slag ligger vi på andra plats så imorn går vi i ledarboll med spanska Tania som hade 67. Jakt!

Häromdagen spelade Andy och jag match på banan. Bettet var en middag, så vi tog det stenseriöst. På sextonde green hade jag chansen att jämna ut men putten stannade kort i linjen. Förtvivlad ramlade jag ihop på green och självklart var Andy snabbt framme med kameran.

11 apr. 2008

Hassan

Hahaha... sitter här på hotellrummet och garvar åt Hassan. Jag fick en massa avsnitt från en kompis häromdagen, så medan regnet öser ner utanför fönstret är det perfekt med lite sjuk humor. Vissa är galet bra!

Johanna och jag lånade Andys bil förut för att åka och handla bananer och bröd till morgondagen. På vägen dit körde vi förbi den gamla delen av Pals, som såg riktigt fin ut, så vi klev ur bilen för att passa på att turista. Vi gick genom smala gränder upp till en jättemysig, typiskt spansk kyrka. Byn var väldigt liten och regnet öste ner även då, så strax var vi tillbaka i bilen. Veckans lilla dos av kultur! =)

Ikväll ska vi på spelarpresentation och cocktailparty. Eftersom vi befinner oss i Spanien börjar presentationen kl 21 och cocktailen 22. Vi kommer troligen få middag ikväll, men hungriga svenskor som vi är, åt vi middag nyss för att slippa lägga oss mätta vid 23... Oupps, Johanna är visst redan ombytt medan jag sitter här i myskläder. Bäst att skynda mig.

9 apr. 2008

Framme i Costa Brava

Sjönk just ner i en stol på hotellrummet på Emporda Golf efter en åtta timmars lång bilresa från Alicante, som visserligen inkluderade en middag i en by nånstans här i närheten. Kul att se vilken skillnad det är på naturen och landskapet längs med östkusten. Nere i Alicante är det ganska kalt med många småbuskar, medan det här uppe i Costa Brava är lummigt och grönt. Som vanligt när Andy och jag är ute på äventyr hade vi inte full koll på vilken väg vi skulle köra, men extramamma Johanna fick rycka in och guida oss via telefon. Hon har varit här sedan i måndags och har nu förberett mig på några blåsiga och relativt kyliga dagar. Nu ska jag borsta tänderna och krypa ner i sängen.

I Alicante

Nu har jag antligen tillgang till en dator igen, hoppas det ar ok att det inte blir prickar over a och o...=)

Efter tavlingens slut i sondags akte pappa och Andy till Real de Faula, en bana i Benidorm, och spelade. Jag hoppade pa efter nio hal, hade noll forvantningar eftersom jag alltid brukar spela kass nar tavlingsfokuset slapper. Meeen... gissa vem som vann! =) Kul att antligen fa spela med pappa, det var valdigt lange sen.

Igar spelade vi pa El Plantio. Jag och Andy i lag mot Gustav Adell och Christian, en svensk kille som bor i Torrevieja. Vi krossade motstandet och jag lag sex under par efter 16 hal. Slog ett daligt inspel pa sjuttonde sa slutresultatet blev ngt samre men anda grymt skont att fa en lag score i kroppen! Nu vet jag att jag kan slanga i manga birdies!

Nu vantar en lang resa (6-7 h) upp till en golfbana i Emporda, norr om Barcelona. I helgen ska jag spela en Pro-Am dar. Tur att vi ar tva som kan kora och att vi har manga bra cd-skivor i bilen...

5 apr. 2008

Sen middag

Kom just hem från kvällens middag, som var en obligatorisk tillställning för oss spelare. Aldrig fel att gå på fin middag när den hålls under vettiga tider, men som vanligt här i Spanien blir allt kraftigt försenat. Klockan halv tio, två timmar senare än utsatt tid, severades den första av fyra rätter. Sen rullade det på i skapligt tempo tills vi gick hem efter den tredje rätten. Det ska bli så skönt att under nästa vecka själv få bestämma var och när maten ska intas! =)

Imorgon är det dags för avslutningsrundan som vi spelar i Valencian Cup-format, alltså den modifierade greensomen. Johanna och jag är riktigt sugna på att spela och grabbarna Brothers håller ställningarna. En storpublik är nog att vänta, eftersom vi spelar med Spanien. Sen har ju vi, som jag skrev igår en stor supporterskara som lär bli ännu större imorgon. Kul kul!! Håll tummarna för oss!

4 apr. 2008

Klättring

På vårt hotellrum har vi internet, vilket är väldigt bra. Tyvärr funkar det inte hela tiden, vilket inte är lika bra. Igår var det stendött, så jag kunde inte skriva här på bloggen...=( Kanske var det bra, för jag var inte speciellt munter. Vi kämpade, kämpade och kämpade men det ville sig verkligen inte. Ibland är det så med golfen och då är det bara att fortsätta kämpa och försöka hitta en positiv känsla. Efter rundan tränade både Johanna och jag ett bra tag, vilket uppenbarligen gav resultat idag. Vi hade bättre "go" i laget, slog bättre golfslag och fick till och med i puttarna på sista nio. Nu ligger vi på delad tionde plats, när två rundor återstår. Imorgon spelas bästboll och på söndag samma spelform som idag, en modifierad greensome. Vi vet vad vi kan och tänker fortsätta på samma lina som idag, enkel golf och kul stämning mellan slagen.

Det är mycket publik ute på banan, som hejar på oss. Mamma och pappa går med varsin Sverigeflagga :) och väldigt ofta får vi hejarop från andra svenskar. Tack alla som har kommit!

Efter dagens runda tränade vi en del golf och bytte sedan om till fyskläder. Corren var med oss som vanligt och fotade lite när jag var ute och sprang. Min plan var sedan att gå på massagebehandling, vilket jag även gjorde igår pga stel rygg (inte skadan, bara allmänt stelt!), men på vårt hotell har vi ett spa, så vi hamnade där istället. Avslappning i varma ångrum, ett långt bubbelbad i en stor bassäng och som avslutning vanligt bastubad. Nu är fingrarna som russin och kroppen helt mör. Gött! Måste bara tillägga att vi inte har det så här lyxigt varje vecka!! Även om jag önskar att vi hade det...=)

Nu ska jag försöka vakna till för jag måste byta om till kvällens middag!

2 apr. 2008

På La Sella

Sådär, nu är det snart dags för tävling igen! Det ska bli riktigt kul och vi känner oss sugna på att komma igång. Igår tränade vi och spelade in banan. Idag var det Pro-Am, där vi spelar med tävlingens sponsorer. Som vanligt en lång runda, men det är alltid skönt att få se banan en gång till under mer tävlingslika förhållanden. Vi är ett kul gäng, jag har Andy som caddie som vanligt och Johanna har Henke, Andys lillebror. En sak är säker - vi lär oavsett hur spelet går ha absolut roligast på banan! Idag kom även mamma och pappa ner hit och Maria och Christer från Corren. Ni kommer kunna följa spelet via deras reportage, men jag ska skriva här också så klart. Gå in på http://www.ladieseuropeantour.com/, där det går att följa scorerna live. Här är några bilder:

Henke och jag













Spelarna blir intervjuade av Maria på Corren















Andy lånar en kallebojsarhatt av en annan caddie