31 mars 2008

Lång kö

Det är så lång kö till gaten så jag sitter kvar en stund till... Måste ju nämna hockeyn! Vilket drag det var i hallen!! Tänk om det var sån stämning hela säsongen... Det är tungt att lämna stan just idag, när LHC kan bli klara för final. Om spelet stämmer som igår är det redan klart. Skulle inte kännas rättvist om Färjestad gick vidare, de har spelat klart sämre (förutom i fredags).

Mamma - tack för skjutsen imorse. Inte kul alla gånger med en dotter som ska vara på flygplatsen 05.30...=)

Nepp, nu är det min tur att boarda.

På Arlanda

Flög tidigt imorse från Linköping till Arlanda. Äntligen fick jag svar på vad det är för litet plan som brukar stå ute på plattan, det är just det som flyger till Stockholm! Klart nummer ett i min "minsta-plan-jag-flugit-liga" som just skapades.. Satte upp målet att om några år kunna skaffa ett eget sånt plan, det är en bra start iaf. Visionen måste ju vara en egen jumbojet! Idag hade jag tur, inga klagomål på för tung golfbag. Det beror inte på att den är lättare än vanligt. En turdag helt enkelt! =)

Helsike så dyrt allt är här på Arlanda. Är som vanligt hungrig och köpte en macka. 50 kr. Och då är den varken stor eller ser speciellt fräsch ut. Jaja... den uppfyller förhoppningsvis sitt syfte någorlunda. Är lite sugen på att köpa en stor svensk flagga. När Johanna och jag vinner på söndag;) vore det kul att äntligen få svepa in sig i en flagga, precis som friidrottarna gör. I vilket fall kommer jag måla naglarna blågula! =)

Kul att läsa om flum- och träningskompisStefan i Corren idag;) Han är värd all uppmärksamhet! Ni skulle bara veta hur mycket han tränar och hur seriös satsningen är! Efter att ha varit skadad i två år har han äntligen kunnat komma igång med tävlandet igen. Stort lycka till vännen! Stefan är min största inspirationskälla och en grym hjälp vid tunga fyspass på gymmet.

Nu är det visst dags för boarding...

29 mars 2008

Lördag

Synd med hockeyn igår. Växlade mellan nian och fyran, för att äntligen få se mitt första avsnitt för året av Let´s Dance. Där gick det som jag hoppades, så nu håller jag tummen för att det går lika bra för LHC imorn i Cloetta Center. Jag kommer givetvis vara där och heja!

Imorse åt jag och nyblivna 25-åringen Emelie frukost på Scandic efter en skön morgonpromenad. Roligt att lyxa till det ibland! Så här års tycker jag dessutom att det är gott med hotellfrukostar, men vänta några månader så vill jag inte ens tänka tanken...=)

Sedan ett antal år håller jag på med "platespotting", nummerplåtsletande. Man börjar med 000 och fortsätter uppåt i nummerordning till 999. Det var jättebra tidsfördriv under långa resor i Sverige när jag spelade på Telia Tour, men nu förtiden går det väldigt trögt. Jag letar efter nr 200, och har gjort det i säkert ett halvår. Nån som har ett tips var jag kan hitta den? Idag hade jag ordentlig tid att leta, eftersom jag har en fast parkeringsplats högst upp i ett av stadens parkeringshus och måste köa bakom alla lördagslediga. I snigelfart gick det men den närmaste jag hittade var nr 203.

Strax ska jag träffa Corren för en intervju inför tävlingsstarten nästa vecka. Ikväll kommer familjen på middag. Men nej, jag ska inte laga maten, det gör brorsan... Jag ska vara fixa efterrätt, lagom simpelt för mig...=)

27 mars 2008

Skåne

Tillbringade veckans tre första dagar i Skåne för diverse möten. Det resulterade i en ny sponsor - alltid lika kul! Kul var det också att träffa caddien Andy, eftersom vi inte setts sedan i Australien. Mycket garv som vanligt och många historier att berätta.

En tidig morgon gick jag en promenad längs med strandkanten, i närheten av Helsingborg. Det hade snöat under natten så det knarrade vid varje steg. Solen sken och vinden hade för en gångs skull lugnat ner sig. Danmark syntes tydligt på andra sidan sundet. Det är nåt speciellt med städer som ligger nära vatten. Tänk om det gick att flytta Linköping så att det låg vid Östersjön! Stångån är iofs fin, men det blir inte riktigt samma sak...

Mamma och pappa håller på att sälja villan, mitt hem under nästan 23 år. Gissa om det är känsligt! Någon annan kommer att flytta in i mitt rum, laga mat i mitt kök och leka i min trädgård. Jag brukar inte ha separationsångest, men den här gången är jag helt knockad. MITT huuuuus!!

Nu ska jag sticka ut och springa runt ån. Förkylningen har gått över men kroppen känns fortfarande ganska seg, så det får bli en försiktig runda. Ha det bäst!

23 mars 2008

I Linköping igen

Jag hittade min nyckel i den nya ryggsäcken med typ 7000 fack. Längst ner i ett litet sidofack låg knippan, gissa om jag blev lättad!! =)

Blev just klar med uppackningen. Det mesta skulle in i tvättmaskinen så det gick smärtfritt. Annars är just detta med att packa upp väskorna något av det värsta jag vet. Kan inte riktigt säga varför. Det har nog inte att göra med att det skulle vara jobbigt rent sentimentalt, att liksom avsluta resan... Det är snarare bara för tråkigt. Kläderna brukar gå ok, de ska tvättas eller läggas i garderoben, men allt det andra... Alla dessa småsaker som inte har något egentlig plats i hemmet. Jag har ganska många såna saker, som jämt hänger med på resorna men aldrig hinner hitta sin plats i lägenheten. Äh, de grejerna får ligga kvar i resväskan till nästa resa...

Förkylningen har nu satt sig i näsan, så jag nyser o "bradar då här judt nu". Slänger upp några bilder från sköna Spanien:

Utsikten vid gårdagens frukost










18e hålet på La Sella, fräckt klubbhus!













Mina nya kompisar som hjälpa mig att vinna i sommar! =)

22 mars 2008

Hemresa

Borjade dagen med en skon promenad pa stranden i solen. Upptackte att var balkongdorr gick att oppna och att utsikten fran sittgruppen erbjod en fin utsikt over poolen, tennisbanan och havet. En timmes puttning pa Alicante Golfs fina greener och darefter hem for att packa och stada huset. Hann med tre jordgubbar och en stunds stekande i solen innan jag hamnade har pa internetcaféet efter att ha sprungit pa Jonas fran Aland. Ska strax fara vidare till flygplatsen for vidare fard hem till Sverige. Har dock ett problem, och det ar ett ganska stort problem. Jag har ingen aning om var min lagenhetsnyckel ar! Jag har letat i packningen men kan inte hitta den. Far val vanda ut och in pa allt nar jag kommer till flygplatsen for att se om jag maste bryta mig in eller inte =)

Det ar superfint vader har idag sa det kanns lite vemodigt att aka hem, men men... Ska bli kul med hockey kommande vecka! Ha det kanon!

20 mars 2008

La Sella

Spelade La Sella igar, där jag o Johanna ska spela European Ladies Cup om tva veckor. Gick med tva tyskar som kanske borde ha satsat pa en annan sport =) De var dock trevliga och jag fick tid att kolla in banan ordentligt. De forsta nio är relativt korta men ruggigt smala, medan andra nio är längre och bredare.

Som bekant är det ju pask den här veckan, Semana Santa och helstängt pa spanska. Pa väg hit till banan idag hittade jag efter en stunds letande en oppen mataffär. Denna lag i en del av Alicante som jag inte är sa bekant med, sa det blev en spännande resa genom ännu fler nya stadsdelar...=)

Halsontet ger inte med sig, trist! Hoppas bara inte forkylningen väljer att bryta ut i samma stund som jag sätter mig pa planet.

Nu ska jag ut och träna. Parkeringen var smockad idag sa jag tänkte ge mig ut och spela senare i eftermiddag när det lugnat ner sig.

Hittade "ä" idag, men vagar inte ändra nagra inställningar pa datorn. Ni far sta ut med att läsa en konstig blandtext med och utan prickar i nagon dag till! =)

18 mars 2008

Traning traning traning

Sitter i huset i Playa San Juan, ater middag o lyssnar pa Gyllene Tiders ”Nar alla vannerna gatt hem”. Idag akte grabbarna hem o usch, sa tomt det blev. Efter att i tva veckors tid alltid haft nan att spela med eller kora narspelstavling mot, fick jag plotsligt trana alldeles ensam. Som tur ar stannar aven min tillfalliga sambo kvar sa jag slipper iaf bo ensam i huset. Men grabbar – tack for tva riktigt kul veckor o all supergod mat! Hoppas pa en repris i host eller nasta var!!

Spelade nio hal imorse pa El Plantio, ett sant dar varv som jag ska erkanna att jag uppskattar, nar jag gar helt ensam med bagen pa ryggen. Det blaste kraftigt sa jag passade pa att trana olika typer av vindslag. Det kandes riktigt bra, jag borjar lara mig att tycka om nar det blaser. Eftersom det aldrig blaser sa mycket hemma i Linkoping har jag inte fatt traning i att lasa av vinden o berakna hur mycket den kommer paverka slaget. Darfor har jag tagit fel beslut, fatt daligt resultat sa fort det blast o saledes tyckt allt samre om vindspel. Jag har dock insett nu att den enda vagen till att bli battre ar att trana i sana forhallanden.

Imorn ska jag spela La Sella, dar Europatourens lagtavling spelas om tva veckor. Jag har hort att den ska vara relativt svar, sa da kan det vara skont att ha sett banan innan.

Ska passa pa att svara pa ytterligare nagra fragor, som lamnats bland kommentarerna. Kul forresten – fortsatt garna fraga! Den forsta handlade om greenfee. Normalt sett far jag, som medlem i PGA (Professional Golfer´s Association), spela nagon runda gratis o darefter till reducerad avgift. Nu har vi dock hamnat pa den generosaste klubb jag nagonsin satt min fot pa, for vi far spela o trana gratis hur mycket vi vill. Det ar perfekt for banan ar bra o traningsomradena kanon.

Innan ett traningsvarv tanker jag alltid igenom vad syftet med rundan ar. I borjan av ett traningslager som detta ar det framsta malet att hitta kanslan for spelet o nota mycket narspel. Efterhand blir det mer o mer fokus pa att spela sa tavlingslikt som mojligt. Det ar en av anledningarna till att vi, som jag tidigare skrivit, garna bettar nagra euro nar vi spelar. Jag brukar vaxla tee, sa att jag bade far trana langa slag (fran vit tee) som brukar ge en hel del narspelstraning eftersom man missar fler greener, men ocksa nagra rundor fran rod tee dar jag ska gora sa manga birdies som mojligt. Om det ar mojligt slar jag garna nagot extra inspel eller gor om en putt. Jag forsoker spela tider nar det ar lite folk pa banan, for att fa mojlighet att gora denna extratraning.

Shit, borjar fa ont i halsen. Mums, en anledning att ata mer jordgubbar! =)

13 mars 2008

Bilder fran Spanien

Tog nagra bilder idag nar jag spelade pa El Plantio.
















12 mars 2008

Bilforare

Spanjorer ar generellt sett ganska lugna manniskor, med "mañana mañana" som framsta ledord. Jag har dock upptackt att det hander nagot nar de hamnar bakom en ratt o ska manovrera en bil. Plotsligt galler djungelns lag, storst gar forst o utan minsta hansyn till andra trafikanter. Det mest intressanta ar hur de kor vid trafikljus. Nar ljusen har slagit om till rott kor alltid minst tva bilar. Samtidigt startar tva bilar innan det blir gront. Hur dessa fyra bilar undviker kollision i varje korsning, det ar for mig ett mysterium!

Jag tranar fran morgon till kvall, spelar pa banan o bettar sa mycket som mojligt med grabbarna =) Kom just hem fran gymmet, dar jag kunde kora en hel del ovningar utomhus i solskenet. Underbart! I dag var solen riktigt stark sa jag rakade branna mig lite, inte alls bra. Framforallt ar golfbrannan katastrofal just nu. Kommer inte kunna visa mig pa en offentlig strand det har aret heller...=)

Ikvall ska jag aka hem till killarna, som hyr ett hus med svensk teve. Skont att slippa alla dessa dubbade filmer o hysteriskt snabbpratande nyhetsupplasare.

Horde att LHC vann forsta matchen. Kul!!

5 mars 2008

Svar om traning

Fick nagra fragor om min traning har nere i Spanien.

De har tre veckorna i Alicante agnar jag at traning. Det ar den stora fordelen med att vara golfproffs - jag kan tillbringa den tavlingslediga tiden var jag vill och da ar Spanien perfekt. Dels har jag varit just har i trakten i flera ar sa jag har en hel del kontakter, men det ar oxa lagom lang flygresa o manga banor att valja mellan. Runt pask kommer jag aka hem for att traffa vannerna o familjen under nagra dagar o sen bar det av hit igen. Men da for tavling. Det ar European Ladies Cup som spelas pa en bana en bit norrut fran Alicante. Kommer stanna kvar i Spanien under den da foljande veckan o eventuellt spela en Pro-Am, o veckan darefter ar det LET-dags igen pa en bana nara Barcelona.

Under tavlingssasong bor jag oftast pa hotell, vilket blir ganska trakigt efter ett tag. Att varje kvall behova gora sig i ordning for att ga ut o ata pa restaurang blir jobbigt i langden. Lyxproblem - jag vet - men fortfarande ett problem. Darfor forsoker jag i mojligaste man hyra lagenhet nar jag ar pa traningslager. Det blir dessutom ganska mycket billigare i langden, sarskilt om man ar nagra som delar.

Jag tranar for det mesta sjalv, men tycker det ar jattekul att ga ut o spela (las: betta) mot andra spelare. Den har gangen hyr ett gang svenska killar ett hus i narheten sa det finns alltid nan att spela med. Jag passar ocksa pa att lara mig sa mkt som mojligt av grabbarna, de vagar ofta leka mer med slagen runt greenerna.

Idag ar det inte varmt har! Shit, imorse kandes det som om jag skulle ut pa polarsafari, sa mkt klader som jag hade pa mig. Spelade Real de Faula med ett gang fran Landeryd, i vad som kandes som full storm. Pust vad jobbigt, men trevligt var det anda! Pa eftermiddagen akte jag till Alicante Golf o traskade runt 9 hal sjalv. Ar verkligen lattad att ryggen kanns sa bra!!

Johnny - har en idé om vadet: forloraren far bestalla peggar till vinnaren med texten: "jag vann". =)

4 mars 2008

Traning o shopping

Jag ar overlycklig!! Igar spelade jag for forsta gangen sedan trappan (fattar va?!) o kunde maxa alla slag utan att ryggen gjorde ont! Gjorde oxa upptackten att jag glomt hur jobbigt det ar att dra en golfvagn, har ju haft caddie alla varv sedan typ juli! =)

Kram

1 mars 2008

Lördag

Jag får hoppas på en trevlig person i incheckningsdisken idag. Bagagets överviktskilon är lika trogna medresenärer som ipoden. Det är inte fysiskt möjligt att få en golfbag med klubbor, golfskor, bollar och regnkläder att väga under 15 kilo, som är maxvikten. Särskilt inte när antalet klubbor uppgår till 19 och såväl två dussin nya pro-v1 som en väska med träningsbollar måste packas med.
De senaste resorna har jag använt ett golffodral som är enormt stort och väldigt praktiskt eftersom allt får plats (vet inte hur många gånger jag fått frågan om vem jag gömt där i:)). Problemet är att trots att det från början fanns så mycket plats är det ändå proppat när jag ska åka, väskan väger tokmycket och jag får vara hypertrevlig vid incheckningen. Av denna anledning valde jag den här resan ett betydligt mindre fodral och dessutom bärbag. Men vad hjälper det, chansen att vikten ska understiga 15 kilo är ungefär lika stor som att Brynäs undviker kvalserien:)
Nämnde ipoden förut. Att lyssna på "Kom" i Sydney, "Jag fattar ingenting" i Washington och "Söndermarken" i Köpenhamn kan få vilket försening som helst att bli uthärdlig.
Hasta luego! Abrazos!